Viceprimarul fantoma? Functia ma-sii de treaba!

sursa foto: www.primariabarlad.ro
Dupa ce Adrian Solomon a devenit deputat, la Primaria Barlad a fost numit ca viceprimar de catre edilul-sef si votat in Consiliu Local, Traian Petcu. Stiati? Nu e o intrebare retorica deloc, chiar daca a trecut mai bine de un an de atunci. Multi habar n-au acest lucru. 

Stilul actualului viceprimar este un pic mai deosebit ca sa nu folosesc cuvinte dure si sa spun ciudat. El prefera sa-si exercite meseria din umbra celorlalti si decat sa se implice in problemele pe care le are orasul si pentru care este platit sa le rezolve, se comporta ca si cum ar fi inexistent.

Ieri am fost la Traian Petcu pentru a discuta o problema destul de importanta aparuta in Barlad in ultima perioada. Nemultumirea persoanelor de pe Strada Ardeal care spun ca traficul greu, ce a fost deviat pe strada lor in urma cu cateva saptamani, le darama casele. Mi se parea normal sa primesc un raspuns de la Petcu, atat timp cat Constantin Constantinescu, edilul-sef, este in concediu. Ei bine, viceprimarul a spus ca nu da declaratii oficiale in legatura cu acest lucru, pentru ca nu este in MASURA (retineti acest cuvant), si ca una din persoanele cu care as putea sa vorbesc pentru a primi un raspuns este Mihai Vicol (?!). Pentru cei care nu stiu, Mihai Vicol este seful Serviciului Tehnic si Investitii de la Primarie. Asta i-am spus si eu fiului managerului de la spital. De fapt, am formulat ceva de genul: "Da' ce treaba are domnul Vicol in toata chestia asta"? Dupa care viceprimarul a dat cu bata in balta. "Pai acolo e vorba de soseaua de centura". Aaaaaa, ceeee? 

Discutia, neoficiala, a continuat. "In doua-trei saptamani oamenii vor scapa de traficul greu de pe acea strada pentru ca se vor termina plombarile si vom muta masinile grele inapoi pe Vasile Parvan", imi zicea Traian Petcu, ieri , pe la ora 11 jumatate. "Pai nu ziceai tu ceva de Vicol si soseaua de centura in urma cu cateva secunde", mi-am zis eu in gand.

Pentru cei care urmaresc presa locala vreau sa le reamintesc declaratia primarului Constantin Constantinescu prin care anunta devierea tranzitului masinilor grele. Ea suna cam asa: "Traficul greu va fi deviat pe strazile Petru Rares, Ardeal si va iesi pe la Obor. Hotararea aceasta va ramane pana va fi construita soseaua de centura"

Deci, daca ati pierdut firul narativ, haideti sa recapitulam pe scurt. Viceprimarul spune ca traficul va fi mutat pe Vasile Parvan dupa ce plombarile de pe aceasta strada vor fi finalizate. Dar plombarile pe aceasta strada nici macar nu au inceput. Edilul estimeaza ca acest lucru se va termina in doua-trei saptamani. Treaba lui!

Primarul Constantin Constantinescu declara in urma cu cateva saptamani, contrar spuselor actuale ale lui Petcu, ca traficul va fi deviat dupa ce utopia, numita sosea de centura, va fi gata. Dar lucrarile la soseaua ocolitoarea nici vorba sa fi inceput.  Conform unei declaratii de-ale sale ulterioare, estimeaza ca in doi-trei ani aceasta investite va fi finalizata. Treaba lui!

Va spuneam, mai la inceputul textului, sa retineti un cuvant: "masura". Acest cuvant folosit in expresia "a nu fi in masura", se potriveste manusa in ceea ce il priveste pe Traian Petcu. Daca as fi rautacios, as putea spune ca omul habar nu are cu ce se mananca administratia, mai ales dintr-o functia ca a sa, si ca a fost ales ca viceprimar doar pentru ca poarta numele unui cunoscut doctor din Barlad. Insa nu sunt rautacios si nu spun aceste lucruri. Nu cred ca as fi rautacios insa daca as spune ca prea se afla in tema cu ce spune si hotaraste primarul. Exemplul de mai sus e relevant.

Conform Legii 215/2001, Art. 79, viceprimarul exercita atributiile ce îi sunt delegate de catre primar.  Intrebare pe marginea legii. Ce ar trebui sa faca primarul cand viceprimarul nu-si exercita atributiile? 

20 de comentarii:

  1. CE SA ZICI DE UN MANELIST

    RăspundețiȘtergere
  2. are treaba la farmaciile lui,cum sa se ocupe de oras?

    RăspundețiȘtergere
  3. DE AIA A FOST PUS DE CONSTANTINESCU CA SA NU FIE CA DACA E ATUNCI SPAGILE TREBUIE IMPARTITE SAU ERA GREU DE DEDUS.

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga IONUT foarte bun articolul tau! Ai uitat ceva cind ai dorit sa demonstrezi ca nu esti rautacios!
    - salariul de viceprimar este jumatate din salariul sau de medic veterinar (tu ai mai avea chef de munca pe juma de bani din cat scoteai?)
    - este viceprimar pentru ca e finutzul cuiva si nu ca e fiul cuiva (trebuia nasu sa demonstreze ca lasa pe cineva tot tanar in locul sau)
    - nu este in MASURA sa se ridice la nivelul fostului VICEprimar (personal oricat de hulit a fost Solomon el macar a fost vizibil atat in presa cat si in strada printre maturatori, taximetristi, oameni)
    Si daca am sapa un pic vom descoperi mai multe!

    Concluzia mea este simpla ACTUALUL VICEPRIMAR NU A DORIT SA FIE VICEPRIMAR

    RăspundețiȘtergere
  5. D-aia profesorii au stat sub cizma comunistilor sase decenii si ceva, iar astazi, au devenit ....minge pentru jocuri in noroi! Poate vicele despre care spui draga Ionut, e viceversa, ...adica sub acoperire, ori....e legat la ochi!

    RăspundețiȘtergere
  6. probabil ca daca te injura cum facea solomon era mai bine
    eleganta nu e de apreciat in tara asta
    daca esti discret si ai bun simt esti considerat prost si incapabil
    ura traiasca Romania......o Romanie in CARE REPETENTII SI CORIGENTII AJUNG MARI ZIARISTI

    RăspundețiȘtergere
  7. bai ionut...mai plimba te pe la 3 dimineata sa vezi daca e sau nu activ vice primarul...

    RăspundețiȘtergere
  8. salut ionut..am inteles ca esti platit sa faco ceea ce faci...te ai intrebat ce s-ar intampla daca ti dau vre-un cap in gura..vino sa te inscriu in psd.

    RăspundețiȘtergere
  9. ba muie. veziti de traba ta..cine est/ eu nu am auzit de tine mascariciule

    RăspundețiȘtergere
  10. eu cred...ca deranjezi lumea interlopa...zic astia ca iti dau un cap in gura...te injura...urat tare...
    eu zic sa o tii tot asa sa auda lumea de tine...

    eu unu m-am saturat de maimutoi,tigani,manelisti si toate scursurile care ne conduc...
    adevarul e ca suntem condusi de prosti, de asta suntem unde suntem...
    la o adica ce conteaza?

    RăspundețiȘtergere
  11. pesedeilor, v-ati dat pe amenintari:))

    RăspundețiȘtergere
  12. Romania film prezinta : Caruta cu prosti la Barlad!In rolul pricipal:Tartanul. Mai joaca:Adi Romano(adica coloare mai inchisa :))) Regia: counitatea interlopa.

    RăspundețiȘtergere
  13. foarte simplu am un sfat pt tiganu asta bde bprimar care ne fura bpe fata ne trbuia teatru renovat? da dar de firma lui nu mai face nimic pt barlad doar fura bani prin mijloace propri cu asfaltarea cu apa gunoiu firmele lu solomon si a lui titit (claxon) a asfaltat gropile aproape la fel

    RăspundețiȘtergere
  14. Magari astea cu injuraturile - prietene de spunea-i ca un vice are jumate salar cat un doctor vetelinar, cand te bagi in politica nu-i pentru a face avere, ci pentru a face un bine comunitatii din care faci parte. Se pare ca sistemul "ticalosit" si " comunist " nu va disparea niciodata. Poate are si Ionut dreptatea lui, si are, eu unu am asistat la o discutie interesanta cand au fost alegerile parlamentare hehehe ... cum se fac aranjamentele, cum se promit locuri de munca, cum se arunca vorbe aiurea, si cum dispar promisiunile .. Discutia e surprinsa intre ala de candida impotriva lu Pintilie parca Roibu sau Robu, a 2 a persoana o las anonima. Abia astept sa apara si acel cap in gura promis pentru Ionut, dupa aia mai vedem noi ce iese. Voi crede-ti ca legile sunt focute de voi, eh uite ca se mai schimbara treaba. Se raspunde penal, chiar si pentru simplu comentariu se ia ca o amenintare si se sanctioneaza conform legilor in viogare. Uneori regret ca am fost PSD-ist, insa singurul din Psd de merita respectul e V. Ponta in rest numa de bine. Aaa amuzanta treaba cu lumea interlopa(care)??, mai nou avem asa ceva si in Barlad? Eh........ E Romania si mai nou Barlad-ul oras cu interlopi.

    RăspundețiȘtergere
  15. A-l cunosc bine(as zice eu)pe viceprimar si stiu ca e un om deosebit.Faptul ca nu iese cu vorbe multe prin presa sau da o nota de eleganta discursului atunci cind vorbeste,chiar tine de buna crestere.Putini sunt cei care stiu ca doctorul Petcu(viceprimarul)are citeva calitati care le lipsesc cu desavirsire multor politicieni si anume:ARE CUVINT SI ESTE EDUCAT.De eleganta discursului nici nu mai vorbim!

    RăspundețiȘtergere
  16. de ce nu dati toate comentariile????????????????

    RăspundețiȘtergere
  17. Viceprimar ca SOLOMON, nu o sa mai fie! Puteti voi sa stati in cap si sa-l barfiti cat vreti, stia dom'le tot ce misca in oras si-n primarie. Se imlica in tot si peste tot, fie vorba intre noi cre'ca stia mai bine ca primarul. Nu mai vede orasul asa ceva, doar daca candideaza Solomon la primarie.

    RăspundețiȘtergere
  18. de ce nu se iau masuri cu aquavas-bilrad ?de ce opreste apa fara sa anunte pt. azi 19-04-2010 ??? ,la fel se intimpla si cu ceilalti smecheri dositi de partide. de ce ???

    RăspundețiȘtergere
  19. domnul vice este o papusa sipatica care nu trebuie sa faca mai nimic , e suficient sa stea la dreapta domnului constantinescu si sa zambeasca frumos .este omul potrivit pentru aceasta functie, totul este frumos si bine ,curat si stralucitor, oameni sunt fericiti este frumos orasul.suntem rautaciosi cu omul asta el face ce-i spune titi si momentan primarul isi aduce aminte de el doar la sindrofii si chermeze unde il cheama sai toarne in pahar .lasati omul sa-si faca somnul de frumusete are nevoie de odihna .:-$

    RăspundețiȘtergere
  20. Macar Solomon stia sa vorbeasca , dar , ca medic nu se poate numi,e gangav si peltic,
    Traiasca Tata!

    RăspundețiȘtergere

Tu ce crezi?