Muzica pentru cei putini

Uitati in ce tara traim!

Manipulare spirituala


Dumnezeu, Allah, Buddha, Shiva. Nu, nu este un titlu de la Istoria religiilor este doar o insiruire a divinitatilor in numele carora lumea este manipulata de mii de ani. Nu pot spune ca sunt sau nu ateu pentru ca nu stiu foarte bine definitia acestui cuvant. Daca inseamna a crede intr-o forta superioara, indiferent ca se cheama Dumnezeu sau Ion, atunci nu sunt ateu. Insa, daca se refera la a respecta legile stabilite de puntile divinitatii pe pamant, atunci sunt ateu convins. Mai exact, nu cred in biserica! Da deloc! Mi se pare una din cele mai mari rele din istoria omenirii.
Dar sa o luam pe rand. Eu, la fel ca nouazeci si ceva de procente din populatia Romaniei, sunt botezat dupa dogma crestin-ortodoxa. Acest eveniment se petrece la o varsta la care nici nu se poate pune problema de discernamant - cateva luni. Lucru cu care nu sunt deloc de acord. De ce nu ni se permite sa ne alegem calea pe care vrem sa o urmam si suntem legati de niste datini prostesti de la o varsta atat de frageda.
Oricine cunoaste putintica istorie stie ca regulile dupa care functioneaza crestinismul sunt, de fapt, stabilite in urma unei conventii. In 325, daca nu ma insel, la Sinodul de la Niceea au fost stabilite toate regulile pe care, chipurile, daca le respectam ne va astepta o viata plina de lcd-uri si de fursecuri in viata de dupa moarte. Deci ca sa descos si mai mult povestea, ceea ce noi respectam de 2000 de ani, dusul la biserica, spovedania, rugaciunea si alte "acte normative" crestine sunt de fapt stabilite de oameni. Stiti cu ce seamana: cu Codul Penal. Il respectam stam bine mersi acasa. Nu, ne ferim de sapunurile scapate pe jos din inchisoare. A, si inca ceva, tot la Sinodul de la Niceea, s-a stabilit si data de nastere al presupusului fiul al lui doamne-doamne, Iisus. Cica e pe 25 decembrie. Stiti cine s-a mai nascut pe 25 decembrie cu vreo cateva mii de ani inainte de Iisus? Horus, o zeitate egipteana. Si stiti ce-i curios la Horus asta? S-a nascut dintr-o mama virgina, s-a botezat la 30 de ani, avea 12 discipoli, a fost rastignit si a inviat dupa trei zile. Va pare familiar nu?
Continuandu-ne calatoria in istorie ajungem in evul mediu. Aceasta este o perioada neagra in istoria umanitatii nu numai din cauza ciumei si a razboaielor dar si din cauza Bisericii. Inchizitia, cea mai terifianta inventie a catolicilor a produs moartea a vreo doua milioane de persoane care nu erau de acord cu dogma crestina. Ori esti cu noi, ori mori. Cam asa gandeau catolicii atunci. Si uitati ce spune Iisus: "Intraţi pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, şi mulţi sunt cei ce intră pe ea. Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viaţă, şi puţini sunt cei ce o află. (Matei 7:13-14)" A, deci daca alegem calea stramta ajungem dupa moarte la lcd-uri. Daca nu, e optiunea noastra sa ardem in Iad.
Dintre crimele catolicilor mai amintesc cruciadele, acele razboaie in numele lui Iisus Hristos. Si cine mai pomeneste de Hristos in afara de Biblie? Exact nimeni. Niciu un istoric care a trait in acea perioada nu pomeneste de el (scris cu litera mica intentionat).
Asadar, ca o concluzie a acestui text eretic, spun ca nu ar trebui sa ni se impuna sa facem lucrurile impuse de biserica pentru a ne mantui. Daca exista o mantuire, daca exista un Iad sau un Rai, ceea ce eu personal nu cred (asta nu inseamna ca nu ma insel), cu siguranta biserica nu este in masura sa ne intermedieze spre ele. Biserica este cea mai manipulanta institutie din toate timpurile, iar mrejele ei inca mai prostesc milioane de oameni si in zilele de azi. Si e pacat sa respecti niste reguli doar de dragul de a le respecta...