Parerea barladeanului

"Sambata ,incepand cu orele 11.00, echipa de seniori joaca pe propiul teren o noua etapa, in compania R.C.M. Timisoara. Asteptam de la baietii nostri un meci cat mai bun . Multa bafta! " Asteptam de la baietii nostri un meci mai bun,dar jucat unde si avand ce suporteri ?O echipa ce trebuie sustinuta din toate punctele de vedere ,insa cu un asemenea stadion nu se pot face prea multe ...



























Asteptam investitia domnului primar :)

Autor: Skeepy Dee

Decalogul cocalarului, versiunea foto

Porunca 1:
Eu sunt Domnul Dumnezeul ma-ti. Sa nu ai alti dumnezei (.mp3) in calculator in afara de mine!




















Porunca 2:

Sa nu-ti faci chip cioplit sau freza smechera care sa semene cu alta decat in imaginea de jos! Si nici sa te inchini la fete sa se culce cu tine, freza ar trebui sa fie de ajuns!

















Porunca 3:

Sa nu iei in desert numele confratilor tai cocalari. Daca poti, pune si tu copiilor tai atat de multe prenume incat sa nu incapa in buletin. Daca nu multe macar sa fie de vedete. Vezi ca incepe Campionatul Mondial de fotbal, fii geana pe numele jucatorilor.















Porunca 4:

Adu-ti aminte de ziua in care trebuie sa mergi la gratar! Ia cat mai multe peturi de bere cu tine, nu uita semintele, imbata-te, da manelele la maxim si lasa cat mai multe gunoaie in urma ta! S-ar putea sa intalnesti frecangii care sa-ti spuna ca nu e civilizat sa faci asta. Nu-i crede si respecta porunca!
















Porunca 5:
Cinsteste pe ma-ta si tac-tu! De cate ori le e sete. Atentie insa, sa nu folosesti niciodata altceva decat vodca de proasta calitate sau vin tras din tescovina!
















Porunca 6:

Sa nu ucizi timpul altfel decat stand pe hi5 ore intregi. Obligatoriu trebuie sa ai cel putin 25 de ore pe zi statusul "new pic, vreau commnet, dau comment back". Sa rasfoiesti, profilele prietenilor prietenilor unui fost prieten de al tau cu care te-ai certat la o betie. Sa te uiti la pozele in care nu se pune prea mult accent pe textila si sa comentezi in gand de fiecare data: "fa da' buna esti!"




















Porunca 7:
Sa nu prea curvesti. Insa de fiecare data cand te intreaba prietenii tai cate femei ai avut sa inmultesti cu doi. Daca iti da zero sa stii ca nu e vina ta ci a matematicii. Zero inmultit cu orice numar da tot zero.














Porunca 8:
Sa nu uiti sa furi curent in orice conversatie in care esti implicat! Incearca sa vorbesti cat mai tare, foloseste-te de bagajul de greseli gramaticale pe care il posezi si obligatoriu sa folosesti cuvinte pe care le-ai auzit pe la televizor chiar daca nu le stii sensul si nu se potrivesc in context




















Porunca 9:
Sa nu marturisesti stramb impotriva aproapelui tau. Cel putin nu cand e de fata. Cand nu e langa tine, barfeste-l, injura-l, rade de el cu confratii tai cocalarii de cate ori il vezi citind o carte, judeca-l ca asculta alta muzica decat cea a neamului nostru, paraste-l sefului cand spune ceva rau despre el!





















Porunca 10:
Sa nu poftesti bunul aproapelui decat daca esti sigur ca poti sa i-l iei. Si daca stii ca o sa-ti foloseasca. Daca aproapele tau este inteligent degeaba ravnesti tu la calitatea lui, n-ai cum s-o furi niciodata. Si oricum n-ai avea ce face cu ea. Tie si celor ca tine nu va trebuie asa ceva!















Acest text este un pamflet. Daca esti cocalar si te simti simti jignit de cele spuse mai sus, inseamna ca scopul meu a fost atins.

Paradoxul saraciei

Vorbeam zilele trecute cu reprezentantii Directiei de Asistenta Sociala (D.A.S) din cadrul Primariei Barlad despre situatia ajutoarelor de incalzire ce se acorda in orasul nostru. Inainte de iarna ce tocmai a trecut, dosarele a aproximativ 1.500 de familii au fost acceptate pentru a primi aceste subventii. Cu siguranta prea putin pentru un oras in care salariile sunt asa cum sunt, iar nivelul de trai este cu mult sub cel din alte urbe ale tarii.

Am ramas stupefiat insa cand Liliana Platon, sef al D.A.S, Barlad mi-a spus ca aproximativ 220 de milioane de lei vechi, din suma aferenta orasului nostru pentru subventiile de incalzire, nu au fost incasate de unele familii care si-au facut dosare. Situatia e mai mult decat stranie daca stam sa ne gandim ca pe cei care si-au depus aceste dosare cu siguranta nu ii dau banii afara din casa. Ca sa nu mai zicem ca pentru a fi acceptati au fost nevoiti sa indeplineasca niste criterii in ceea ce priveste venitul. Deci cum este posibil sa iti depui dosarul pentru a primi ajutor de incalzire si dupa aia sa nu iti ridici banii? Daca suma care va ramane neachitata ar intra in vistieria Consiliului Local ar fi ceva. Insa nu. Banii se vor intoarce la guvern daca cei care au facut acte pentru ei nu si-i vor ridica.

Nu stiu care ar fi explicatia pentru familiile care nu au mai avut nevoie de banii care li se cuveneau prin subventia de incalzire. Poate au primit o mostenire de la o ruda indepartata si nu s-au mai sinchisit sa stea la coada pentru cateva sute de lei. Poate au castigat la loto. Poate s-au mutat in insulele Fiji si acolo sigur nu au avut nevoie de incalzire. Sau poate doar sunt niste persoane instarite de la noi ale caror dosare au trecut cum trece un fiu de ministru bacalaureatul si care dupa aia s-au lasat pagubasi cand au vazut cu cine trebuie sa stea la rand pentru a-si ridica banii. Pentru ca imi vine greu sa cred ca un om care o duce de pe o zi pe alta uita sa ia niste bani pentru care nici macar nu a muncit.

Paraste cocalarul de langa tine! Povestea iubitorilor de flori

Cei doi se plimbau prin Gradina Publica ,si nu erau singuri,cand ea, o mare iubitoare de flori, a considerat ca nu o vede nimeni daca rupe patru pui dintre cele mai frumoase flori. El ,cavaler, a luat pe contul sau amenda cuvenita ei.

Din discutii am inteles ca sunt profesori. Ma intreb ce parerea si-ar face elevii lor daca ar afla ca dascalii lor se tin de furtisaguri?

Poza si comentariu:  Andrei

Surprinse in timp ce furau flori!

Numarul celor care distrug sau fura florile amplasante recent in jardinierele de pe marginea strazilor din Barlad se inmulteste.

Potrivit unui comunicat trimis de catre Politia Comunitara din Barlad, aseara, in jurul orelor 23.30, in zona CEC, Adina Talpis si Elena Carp (foto dreapta), au fost surprinse de agentii comunitari in timp ce furau flori.
 
Luate la rost de catre politistii comunitari cele doua s-au motivat spunand ca au luat florile pentru cimitir.
 
Un caz similar s-a petrecut si duminica seara atunci cand agentii comunitari au surprins o femeie care sustragea flori tot pentru a le duce la cimitir.
 
Politistii comunitari au primit ca sarcina din partea municipalitatii pazirea jardinierelor de pe marginea strazii, iar in cazul in care se fura sau se distrug florile, ei risca scaderea cu 25% a salariului.
 
Cei care sunt surpinsi furand sau distrugand flori pot fi amendati conform HCL22/2002 art.21 cu amenda de la 50 lei la 400 lei, avand posibilitatea de achitare in 48 ore a jumatate din minim, adica 25 lei

Paraste cocalarul de langa tine! Povestea gunoiului din fata portii






Imaginile de mai sus sunt facute in fata portii unui cetatean ce locuieste in zona Deal. Proprietarului i-a fost lene probabil sa duca gunoiul intr-un loc special amenajat, asa ca l-a pus taman in fata portii. Pentru aceasta fapta se poate da o amenda usturatoare.

Comentariu: Ionut Benea
Fotografii: Ion

Ghivecele de flori din oras, tentatie pentru cleptomani



Jardinierele cu flori, montate de catre reprezentantii primariei in ultima perioada, reprezinta o tentatie foarte mare pentru concitadinii nostri. Daca unii considera ca muscatele ar sta mult mai frumos pe pervazul lui de acasa decat pe marginea strazii, pentru alti barladeni vandalizarea lor reprezinta o activitate interesanta.


Primarul Constantin Constantinescu declara intr-o conferinta de presa de saptamana trecuta ca deja cleptomanii barladeni iubitori de flori au inceput sa-si intre in rol. In acest sens, politistii comunitari au primit ca sarcina sa pazeasca jardinierele, iar cei de la Serviciul de Gospodarie Comunala si Locativa din primarie au prins, zilele trecute, ghivecele cu niste cleme din metal de marginile jardinierelor.

Tind sa cred ca aceste masuri nu sunt indeajuns pentru a proteja florile care, trebuie sa recunoastem, dau un aspect frumos orasului.

Fotbalist leşinat pe teren în campionatul judeţean Vaslui

Un fotbalist de la echipa Magic Deleni a leşinat duminică pe teren în timpul partidei dintre echipa sa şi formaţia Avântul Zapodeni, meci contând pentru campionatul judeţean de fotbal.Meciul din campionatul judeţean de fotbal dintre Avăntul Zăpodeni şi Magic Deleni a fost întrerupt, după ce un jucător al echipei oaspete a leşinat pe teren. Potrivit medicilor de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Vaslui, tînărul în vîrstă de 24 de ani a intrat în stop cardiorespirator în minutul 20 al jocului."Pacientul a fost resuscitat de echipajul nostru de la ambulanţă aproape o oră la faţa locului. După manevrele de resuscitare acesta a prezentat din nou activitate cardiacă şi a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţe Vaslui, dar starea sa este în continuare gravă” a declarat Maria Ungureanu, purtătorul de cuvînt al SJA Vaslui. Andrei Pricop va fi transportat de un echipaj SMURD la Spitalul ”Sf. Spiridon” din Iaşi.”Echipajul SMURD se va întîlni pe traseu cu un alt echipaj de la Iaşi la mijlocul distanţei dintre Vaslui şi Iaşi, care va prelua pacientul”, a mai declarat, Ungureanu. Reprezentanţii Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Vaslui au declarat că vor demara o anchetă în acest caz.“Demarăm o anchetă pentru a vedea ce s-a întămplat. Din primele verificări, am aflat că a existat asistenţă medicală la meci, i s-a acordat toate ajutorul de urgenţă, însă aşteptăm şi rezultatul analizelor de la Iaşi, pentru a vedea cine se face vinovat”, a spus Mircea Stănişteanu, preşedintele AJF Vaslui. Partida Avăntul Zăpodeni-Magic Deleni a fost oprită definitiv, după ce delegaţii celor două echipe au decis că nu mai pot continua după nefericitul eveniment.

SURSA: WWW.GSP.RO

Ati sunat la primarie. Momentan postul telefonic e suspendat pentru neplata!



Primaria comunei Gherghesti a ramas fara telefon dupa ce furnizorul de telefonie a intrerupt furnizarea serviciului din cauza neplatii. In aceeasi situatie se afla si scoala din localitate.


Suma pe care reprezentantii primariei ar fi trebuit sa o plateasca este de 30 de milioane de lei vechi. Primarul Mihai Stoica spune ca nu s-au gasit bani insa pentru a se plati factura.


"Momentan avem telefonul deconectat din cauza neplatii atat la primarie cat si la scoala. Noi avem bani, insa in credite si nu in lichiditati. In scurt timp speram sa rezolvam problema", spune primarul Gherghestiului, Mihai Stoica


Situatia putea lua o turnura si mai gri pentru edilii din Gherghesti. In urma cu aproximativ o saptamana, o echipa a E-ON Moldova a venit pentru a intrerupe si furnizarea curentului electric. In cele din urma aceasta problema s-a rezolvat.


"Am ajuns la o intelegere cu cei de la E-ON. I-am rugat sa ne mai astepte o saptamana, dupa care ne-am achitat factura", mai spune Stoica.


Problemele financiare sunt destul de grave la Gherghesti. Primarul localitatii spune ca din cei aproximativ 1,6 miliarde de lei vechi, suma necesara pentru trimestrul doi al anului, Consiliul Judetean Vaslui a alocat pana acum numai 230 de milioane de lei vechi. Acesti bani nu ajung nici macar nici macar pentru plata salariilor bugetarilor din localitate.