Suporter de Romania

Ca orice iubitor de fotbal din tara asta, aseara si televizorul incaperii in care respiram eu a fost pe Steaua-Dinamo. Fascinat de meciurile din Champions League pe care le-am admirat cu totii la mijlocul saptamanii am avut tupeul sa sper ca si cele mai galonate echipa de pe meleagurile noastra ne vor oferi un meci de neuitat. Ce-i drept nu m-am inselat! Meciul a fost unul de neuitat. De neuitat de prost, daca mi se permite repetitia. In afara de frustrarea celor din tribune care ne arata de cate ori au ocazia ca sunt ascendenti a omului de Neanderthal, nimic deosebit. Apatie totala, intr-un meci meci poreclit derby, care in trecut facea suporterii celor doua echipe sa tresara.
Eu sunt stelist. Chiar daca, aseara mi-a fost rusine cu asta. Inceputul m-a facut sa cred ca cele doua echipe sunt ca doi adolescenti care flirteaza unul cu celalalt, insa niciunul nu are tupeul sa faca primul pas. Si tatonarea s-a mentinut pana arbitrul a incheiat chinul suporterilor, fluierand finalul partidei. In afara de centrarile desprinse dintr-o lume a lui a lui Dayro Moreno si pasele de doi metri gresite de colegii lui, n-am remarcat nimic la echipa "Fiarei". Daca ar fi fost un meci de Fifa, as fi spus ca pletosul columbian apasa prea tare pe "A". Dayro, schimba consola daca nu te pricepi! Du-te la sah! Dupa cum ii zicea Grigoras unui elev de al sau dupa un meci.
E greu sa tragi concluzii dupa un asemenea meci, insa intrebarea pe care ar trebui sa ne-o punem cu totii este: Exista fotbal in Romania? Poti numi Steaua-Dinamo de aseara meci de fotbal, dupa ce vezi un Arsenal-Manchester? Cam greu.