Da, toți sunt o apă și-un pământ!

Prin natura articolelor mele mi s-a pus eticheta de ateu al religiei constantinesco-solomoniană-pesedistă din Bârlad. Corect! Cei care își mai fac timp, însă, să citească materialele de pe acest blog, trebuie să știe că același sentiment de dezgust îl am și dacă e să mă raportez la ceilalți politruci de pe scena politică locală. Și, pentru a nărui orice dubiu am să-i enumer pe toți. Constantin Constantinescu, Adrian Solomon, Vasile Pintilie, Cornel Pleșu, Dumitru Bouroș, Cristian David (am scris câte doi de la fiecare partid în parte, ca să nu se supere vreunul), sunteți toți niște papagali!

Bun, rămâne o întrebare ce ar putea fi pusă de cei care îs mai catolici decât papa. „Pe aștia de ce nu i-ai «ars», mă?!”, ar putea spune aceștia. Păi, măi, oameni buni, cine conduce acest oraș? Îl conduce Bouroș? sau Pleșu? sau Pintilie? Primii doi deschid gura doar prin ședințele de CL, când sunt luați la mișto de primar! Cât despre Pintilie, îl «arde» Solomon pe unde îl prinde, nu-s chiar atât de nemilos.

Faptul că foarte multe dintre articolele „dulci” pe care le scriu sunt adresate conducerii primăriei n-ar trebui să stârnească atâta mirare. La urma urmei, ei sunt cei care țin hățurile. Când li se pune pata, cei din conducere pot contracta un împrumut de milioane de euro. Ei hotărăsc dacă voi veți dansa sau nu la niscavai festival electoralo-populist. Sunt deschis la minte și recunosc lucrurile bune pe care le-a realizat actuala administrație. Tot respectul pentru curățenia de pe străzi. Felicitări primarului pentru inițiativa de a organiza nunta de aur. Pensionarii merită așa ceva. Însă astea sunt lucruri normale, așa trebuie să fie într-un oraș care se respectă. Or, pe noi ar trebuie să ne intereseze mai mult lucrurile care nu se fac sau se fac aiurea. Și, slavă Domnului, îs cu duiumul!