Anuntul inca se mai poate gasi la avizierul de langa Biserica Domneasca. 

Inedita modalitate de exprimare a dragostei, n-am ce zice :)) Sunt curios daca haiosu a primit raspunsul dorit de la dragostea sa Oana C. 

Daca efortul sau a fost in van, il sfatuiesc pe indragostit ca data viitoare sa puna un banner mare pe Primarie, pentru a fi sigur ca febletea sa il va vedea :)

Bataie de joc! Platim pentru a primi apa cu portia

Societatea care distribuie apa in orasul nostru, SC Aquavas SA, continua, fara sfiala, sa isi bata joc de abonatii sai. Pe langa modul de facturare, de care s-au plans atat de multi barladeni, o alta lacuna foarte importanta a distribuitorului  este intruperea apei, actiune ce are loc din ce in ce mai des in ultima perioada.
Ultima sistare a apei a fost chiar ieri. Reprezentantii Aquavas au anuntat cu cateva zile in urma ca intreruperea va fi de la 8 dimineata pana la 12. La orele 14, bineinteles ca nu aveam apa la robinet. Ca doar punctualitatea este ceva de forma la noi in tara. 
Intr-adevar sunt defectiuni la reteaua de apa din cauza infrastructurii vechi care trebuie reparate. Intelegem asta. Insa de ce trebuie sa fim noi afectati de acest lucru atat timp cat ne platim factura la apa? Daca ne ducem sa achitam doar 80% din valoarea facturii ce credeti ca ar zice cei de la Aquavas. Va spun eu: "fugi ma de-aici". Cand e vorba de oferit servicii necorespunzatoare, insa, distribuitorul de apa din oras e as.
Daca ar exista interes pentru oferirea unor servicii de calitate sunt sigur ca cei de la Aquavas ar putea sa faca si reparatiile necesare si sa dea si populatiei apa cu care sa se spele dimineata pe fata. S-a gandit oare vreodata conducerea unitatii sa nu mai faca aceaste reparatii ziua si sa le faca noaptea, atunci cand foarte putini dintre noi folosesc apa? Da' ce rost are sa platim ore de noapte angajatilor, lasa ca barladenii sunt prosti si ne batem joc de ei de cate ori vrem noi? Asa gandesc, probabil, cei de la Aquavas. 
Personal, nu cred ca problema sistarilor foarte dese a apei va fi rezolvata prea curand. Cel putin nu pana va fi modernizata complet reteaua de apa. Pentru ca ceea ce fac angajatii firmei care ne da apa cu portia acum nu se cheama reparatie, ci carpeala (vezi magistrala de pe Vasile Parvan care se repara in fiecare an si se sparge tot in fiecare an). 
Costurile se ridica la milioane de euro, asa ca vom fi nevoiti, cel putin o data pe saptamna de acum in colo, sa ne spalam cu apa minerala pe fata dimineata. De asemenea, vom fi nevoiti sa platim si facturile la Aquavas, ca doar ne ofera niste servicii impecabile...

Muzica pentru cei putini


Asculta mai multe audio Muzica
Pentru cei pesimisti...

Peste 120 de călători ai unui tren, rămaşi în câmp după ce locomotiva a luat foc

Peste 120 de călători ai unui tren de persoane care circula pe relaţia Bârlad - Iaşi au rămas în câmp, vineri dimineaţă, timp de aproximativ o oră, după ce locomotiva garniturii a luat foc între staţiile CFR Zorleni şi Banca, din judeţul Vaslui.


Potrivit Poliţiei Transporturi Feroviare, mecanicul de locomotivă a oprit imediat trenul în momentul în care a văzut că a luat foc unul dintre motoare, folosind stingătorul pentru a preveni izbucnirea unui incendiu de mari proporţii.

Ulterior, mecanicul a luat legătura cu Regionala CFR Iaşi, care a dispus trimiterea unei alte locomotive care să preia garnitura de tren rămasă în câmp, formată din patru vagoane.

" Incidentul a avut loc între staţiile Zorleni şi Banca , la aproximativ 15 kilometri de staţia Bârlad. Trenul a rămas blocat pe una din liniile principale şi, pentru a fi continuată cursa, a fost trimisă o altă locomotivă de la depoul din Bârlad. Cei aproximativ 120 de călători aflaţi în tren au aşteptat aproximativ o oră, fără a se înregistra vreun eveniment în acest interval de timp", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, comisar Costel Puflea, şeful Biroului Transporturi Feroviare Vaslui.

Potrivit acestuia, nu a fost nevoie de intervenţia pompierilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, locomotiva fiind tractată în depoul CFR din Bârlad, unde se va stabili din ce cauză a luat foc motorul.

SURSA: MEDIAFX

Apa gunoaielor! Ne cream propriile surse de infectii?


Paraul de colectare din spatele blocului ANL de pe Vasile Parvan arata ca dupa razboi. In apa pot fi gasite de la peturi de bere sau ambalaje, pana la cauciucuri, cartoane sau pampersi...folositi bineinteles. 

Cine sunt vinovati pentru aceasta situatie este lesne de anticipat. Oamenii din zona, dar in special rromii care locuiesc la o aruncatura de bat, in Ghetou.

Nesimtirea localnicilor ii va afecta in cele din urma tot pe ei, locul este un focar de poluare, iar daca nu va fi in cel mai scurt timp curatat nu este improbabil sa devina si unul de infectie. 

Potrivit Hotararii Consiliului Local nr. 22/2002, in astfel de situatii, reprezentantii Primariei Barlad sunt obligati sa acorde somatii locatarilor care arunca gunoaiele in apa, iar in cazul in care nu se conformeaza sa acorde amenzi. Nu are niciun rost sa spunem ca autoritatile se fac ca ploua. 

Si ca tot veni vorba de ploaie, cei care locuiesc prin zona spun ca atunci cand cad precipitatii abundente, paraiasul se umple cu apa iar toate gunoaiele se imprastie prin iarba din jur, existand chiar riscul de inundatii. Sa-i pese oare cuiva de lucrul aceasta? Se pare ca nu...

Paraste cocalarul de langa tine. Povestea Dianei


Nu mai am mare lucru de comentat la aceste fotografii, pentru ca sunt destul de sugestive. Dovedesc inca o data, daca mai era nevoie, ca sunt foarte multi nesimtiti in jurul nostru. Imaginile au fost facute in Gradina Publica, la una din bancile de la intrare. Civilizatia este cu siguranta un cuvant care nu exista in vocabularul aceluia sau acelora care au mancat seminte pe aceasta banca. Diana a fost prima care nu a ramas indiferenta la nesimtirea celor din jur. Daca si tu daca ai o poveste asemanatoare trimite-o pe benea.ionut@gmail.com si ea va fi postata pe acest site. Nu ramane indiferent la nesimtire si prostie! Paraste cocalarul de langa tine!

O prostituata din Barlad a adunat amenzi de trei miliarde

Sursa: www.click.ro
O prostituata din Barlad are de platit amenzi de aproape trei miliarde de lei vechi.
Fata a fost penalizata pentru ca a fost prinsa practicand meseria in mod repetat.
Chiar daca amenda pentru prostitutie, prevazuta de Legea 61/1991, este de doar 500 de lei individa a ajuns la aceasta suma uriasa deoarece a fost sanctionata de-a lungul timpului de sute de ori. Perseverenta nu gluma!
Foarte multe dintre amenzile care ajung la Serviciul de Taxe si impozite din cadrul primariei sunt cele primite de catre femeile usoare, prinse la meserie.
Chiar daca multi dintre voi ati putea spune ca nu prea ati vazut prostituate prin Barlad, asta nu inseamna ca amenzile pentru aceasta contraventie ajung in numar mic la primarie. Explicatia e simpla. Chiar daca "activeaza" in alta locatie, prostituata va primi sanctiunea tot in orasul in care are domiciliu. Si probabil nu putine reprezentante ale sexului frumos si vandut au ales sa se prostitueze in alte localitati din tara unde nu e atata saracie ca la noi.
Politistii spun ca au sanctionat de nenumarate ori prostituatele barladene insa tot degeaba. Acestea sunt foarte perseverente. Explicatia ar fi ca cele mai multe dintre ele nu au nimic de pierdut, iar practicarea acestui "sport" este singura cale de a se intretine. Mai mult de atat, legea este destul de blanda cu ele. Nu pot intra la puscarie decat daca exista martori care sa declare ca au dat bani pentru a intretine raporturi sexuale cu ele (!) sau daca sunt prinse de catre oamenii legii in flagrant.
In cazul in care nu se impune intocmirea unui dosar penal pentru prostitutie, practicantele celei mai vechi meserii din lume pot fi sanctionate cu o amenda. Daca nu o platesc in 15 zile, se poate ajunge la executare silita. Aceasta procedura este de multe ori inutila, deoarece executori nu au ce se recupereze de la debitori asa ca in cele mai multe cazuri de acest gen se ajunge la insolvabilitate.

Saracia, "chiriasa" din casele barladenilor!


Daca vedeti pe cineva facand ceea ce face barbatul din imaginea alaturata, cu siguranta strambati din nas si mergeti mai departe. Din pacate, nu e un caz singular. Sunt foarte multe persoane care o duc la fel ca barladeanul din poza.
Lasand la o parte cersetorii care sunt peste tot in oras, numarul persoanelor care o duc de pe o zi pe alta parca e din ce in ce mai mare. Nu ma refer neaparat la cei care se hranesc din resturile de alimente de prin pubele. Ci si la persoanele care fac sacrificii uriase pentru a pune ceva pe masa copiilor, la oameni care nu-si permit, nici macar o data pe an, sa isi cumpere o pereche de blugi, sau la oamenii care se imprumuta in fiecare luna pentru a-si putea plati facturile. Si, din nefericire, nu sunt putini in aceasta situatie.
Judetul Vaslui este, statistic vorbind, cel mai sarac judet din tara si la modul in care merg lucrurile, nu prea avem motive sa fim optimisti. La Directia de Asistenta sociala din cadrul primariei unii barladeni merg mai des decat Basescu prin carciumi, iar la Agentia Locala pentru Ocuparea Fortei de Munca e si mai dramatic. Daca aveti curiozitatea sa va duceti vreodata aici o sa va puneti mainile in cap. Sa vedeti cum se calca lumea pentru a primi viza de somaj. Sau ce cozi sunt la biroul in care se depun dosarele pentru ajutorul de somaj.
Putini avem pretentia sa mergem in masini de lux sau sa ne facem vacanta in Dubai. Cei mai multi dintre noi ne rezumam doar sa ducem o viata decenta. Se pare insa ca cerem prea mult...

Muzica pentru cei putini


Asculta mai multe audio Muzica