Saracia, "chiriasa" din casele barladenilor!


Daca vedeti pe cineva facand ceea ce face barbatul din imaginea alaturata, cu siguranta strambati din nas si mergeti mai departe. Din pacate, nu e un caz singular. Sunt foarte multe persoane care o duc la fel ca barladeanul din poza.
Lasand la o parte cersetorii care sunt peste tot in oras, numarul persoanelor care o duc de pe o zi pe alta parca e din ce in ce mai mare. Nu ma refer neaparat la cei care se hranesc din resturile de alimente de prin pubele. Ci si la persoanele care fac sacrificii uriase pentru a pune ceva pe masa copiilor, la oameni care nu-si permit, nici macar o data pe an, sa isi cumpere o pereche de blugi, sau la oamenii care se imprumuta in fiecare luna pentru a-si putea plati facturile. Si, din nefericire, nu sunt putini in aceasta situatie.
Judetul Vaslui este, statistic vorbind, cel mai sarac judet din tara si la modul in care merg lucrurile, nu prea avem motive sa fim optimisti. La Directia de Asistenta sociala din cadrul primariei unii barladeni merg mai des decat Basescu prin carciumi, iar la Agentia Locala pentru Ocuparea Fortei de Munca e si mai dramatic. Daca aveti curiozitatea sa va duceti vreodata aici o sa va puneti mainile in cap. Sa vedeti cum se calca lumea pentru a primi viza de somaj. Sau ce cozi sunt la biroul in care se depun dosarele pentru ajutorul de somaj.
Putini avem pretentia sa mergem in masini de lux sau sa ne facem vacanta in Dubai. Cei mai multi dintre noi ne rezumam doar sa ducem o viata decenta. Se pare insa ca cerem prea mult...

2 comentarii:

  1. Ai stat 3 zile si ai gasit un subiect adecvat,trebuia sa te ,,apleci ,,un pic la cesetorii din piata (doua femei cu o fata de te sperii )care in numele unor copii solicita ajutoare banesti din care ele iau 80 % ceva gen filmul Filantropica ,tu in timp ce iti beai cafeaua la serviciu ai vazut pe geam unul care cauta la gunoie mancare pentru porci si nu pentru el,daca aveai timpul sa-l urmaresti vedeai ca omul sta la o casa serioasa si creste cam 10 porci pe care-i vinde,e si asta un mod de a trai si de a face bani,dar cu cei care pacalesc lumea nu-i vezi si nu ai timp de ei

    RăspundețiȘtergere
  2. Am citit de multe ori articolele publicate; foarte incisive si la obiect.Felicitari! Acum as vrea sa lansez un subiect de reflectie: la Ivesti unul din consilierii comunali -Albu Constantin- este pensionat pe caz de boala - boala psihica. Candva a lucrat la oficiul postal din comuna, a delapidat, iar cand a fost sa dea seama pentru lipsa banilor s-a internat la psihiatrie, mimand rolul unui nebun si s-a pensionat. Figura a tinut. Intrebarile mele sunt urmatoarele: pensionat fiind de la psihiatrie, are voie sa fie consilier comunal si sa ia decizii importante pentru comuna? Are voie sa detina carnet de conducere? Sau i se poate contesta decizia de pensionare pe *caz de boala*? Nu ar fi cazul sa plateasca pentru toate aceste masinatiuni?

    RăspundețiȘtergere

Tu ce crezi?