Bataie de joc! Platim pentru a primi apa cu portia

Societatea care distribuie apa in orasul nostru, SC Aquavas SA, continua, fara sfiala, sa isi bata joc de abonatii sai. Pe langa modul de facturare, de care s-au plans atat de multi barladeni, o alta lacuna foarte importanta a distribuitorului  este intruperea apei, actiune ce are loc din ce in ce mai des in ultima perioada.
Ultima sistare a apei a fost chiar ieri. Reprezentantii Aquavas au anuntat cu cateva zile in urma ca intreruperea va fi de la 8 dimineata pana la 12. La orele 14, bineinteles ca nu aveam apa la robinet. Ca doar punctualitatea este ceva de forma la noi in tara. 
Intr-adevar sunt defectiuni la reteaua de apa din cauza infrastructurii vechi care trebuie reparate. Intelegem asta. Insa de ce trebuie sa fim noi afectati de acest lucru atat timp cat ne platim factura la apa? Daca ne ducem sa achitam doar 80% din valoarea facturii ce credeti ca ar zice cei de la Aquavas. Va spun eu: "fugi ma de-aici". Cand e vorba de oferit servicii necorespunzatoare, insa, distribuitorul de apa din oras e as.
Daca ar exista interes pentru oferirea unor servicii de calitate sunt sigur ca cei de la Aquavas ar putea sa faca si reparatiile necesare si sa dea si populatiei apa cu care sa se spele dimineata pe fata. S-a gandit oare vreodata conducerea unitatii sa nu mai faca aceaste reparatii ziua si sa le faca noaptea, atunci cand foarte putini dintre noi folosesc apa? Da' ce rost are sa platim ore de noapte angajatilor, lasa ca barladenii sunt prosti si ne batem joc de ei de cate ori vrem noi? Asa gandesc, probabil, cei de la Aquavas. 
Personal, nu cred ca problema sistarilor foarte dese a apei va fi rezolvata prea curand. Cel putin nu pana va fi modernizata complet reteaua de apa. Pentru ca ceea ce fac angajatii firmei care ne da apa cu portia acum nu se cheama reparatie, ci carpeala (vezi magistrala de pe Vasile Parvan care se repara in fiecare an si se sparge tot in fiecare an). 
Costurile se ridica la milioane de euro, asa ca vom fi nevoiti, cel putin o data pe saptamna de acum in colo, sa ne spalam cu apa minerala pe fata dimineata. De asemenea, vom fi nevoiti sa platim si facturile la Aquavas, ca doar ne ofera niste servicii impecabile...

13 comentarii:

  1. Super, imi place tupeul si implicarea ta...

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Ionut. asa incep eu un antcomunist, dar...dupa Revolutie, unele servicii pentru populatie, au nceput cu birurile, de parca ei erau biruitori, ci nu populatia, revolutionara-or nu prea, sau mai rau, draga Ionut Benea, ....anticomunist! In afara de profesoruil Novac( era sa zic Peste dar legea-=...lege) nu comentez furturile calificate constante de apa, efectuate de catre unii care n-au bunul simt, deoarece acesti asa zis omeni, ''se spala cu picatura!" Vad deja vos u ' dar era bine un " ce*am vazut intri! Draga Ionut, Pa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu cred ca ar trebui dati in judecata acesti domni de la Aquavas care ne sfideaza si ne fura la factura.

    RăspundețiȘtergere
  4. barladenii ar trebui sa ia atitudine si sa refuze sistarea apei pe timpul zilei. cand este o mare avarie e de inteles si de crezut dar ca sa monteze apometre si sa branseze oameni la retea e dejaprea mult. apometrele se pot schimba noaptea si bransarile se pot efectua la fel de bine la lumina reflectoarelor.aqavas-ul isi face treaba si populatia nu este vaduvita de prezenta apei la rubinete . aici este o problema de atitudine a directorului de la aqavas care priveste de sus toti amarastenii astea de barladeni.poate ca domnul director are bazin cu hidrofor sau put in curte pentru ca-si permite si nu este afectat de situatie ,se poate duce linistit la toaleta si sa traga apa,nu trebuie sa se tina sau sa toarne apa cu ligheanu sau bidonu .barladenii trebuie sa ia atitudine si sa-si impuna punctul de vedere.hai sa facem o noua revolutie poate ne iese de data asta .

    RăspundețiȘtergere
  5. Din pacate ai foarte mare dreptate ceea ce spui.Este in mare parte vina oamenilor care iau lucrurile ca pe un fapt firesc si nu au nici un fel de atitudile la nedreptatile pe care le indura.
    In alta ordine de idei,cu riscul de a ma repeta,de ce nu scrii un articol despre dragii nostrii preoti care refuza sa faca slujba de inmormantare daca nu iti permiti sa platesti suma ceruta de ei.(s-a intamplat de curand.a patit-o un prieten caruia preotul nu a vrut sa ii duca mortul la groapa din cauza banilor).
    Preotii iau salarii de la statul roman,dar nu iti accepta un pomelnic daca nu dai si o suma de bani.Nu iti citesc cununia sau botezul daca nu scoti din buzunar cat cer ei.Oare este coret asa?Pe cati dintre oameni Iisus i-a taxat pentru faptul ca i-a invatat sau pentru minunile facute de el?Scrii in articolele anterioare despre cei care vand tigari de contrabanda pentru asi castiga existenta.Scrie te rog si despre cei care au si o alta sursa de venit si totusi inseala statul,nu platesc impozite.Am postat aici acese opinii personale deoarece articolul este cel mai nou si sper ca vei citi comentariu si vei avea o reactie.Minunat ar fi sa ai timp sa si raspunzi comentariilor care le primesti.Numai bine,Ionut
    de la Sarah

    RăspundețiȘtergere
  6. Da,un articol la obiect,care starneste repulsia in multi dintre noi cei care locuim in Barlad.
    De ceva vreme AQUAVAS a trecut la modernizarea retelei de distributie scotand apometrele abonatilor pe casa scarii,ceea ce face ca de fiecare data cand se intampla acest lucru,sa se opreasca apa.Oamenii s-au obisnuit.Insa aici ne punem cu totii o intrebare:prioritar era scoaterea apometrelor pe scara sau inlocuirea infrastructurii?...

    S-a oferit explicatia ca prin aceasta masura se diminueaza pierderile,ceea ce este greu de crezut.Pierderi masive se inregistreaza in reteaua de distributie si nu o data am fost martorii formarii lacurilor cu apa limpede de pe bd.Epureanu sau strada V. Parvan.Nu mai e nevoie sa mentionam de apa curgatoare (*careia i-ar trebui dat un nume!) de pe strada C.Costache la intersectie cu str.Cerbului(*coltul scolii nr.10,cartier Deal) care curge zile in sir fara sa ii pese cuiva ca pana urma va fi platita din banii cetateanului de rand.(http://bunadimineatabarlad.blogspot.com/)

    RăspundețiȘtergere
  7. Din pacate se pare ca noi barladenii suntem speriati de apa, altfel nu imi explic lipsa de reactie a majoritatii concitadinilor nostri. Probabil si daca apa ar curge doar o zi pe saptamana multi nu ar avea nimic de obiectat. In Bucuresti sau in alte orase mari din tara doar 2-3 ore daca nu au apa calda apar tot felul de reportaje TV, pe cand in orasul nostru e un somn profund de 20 de ani. Pacat, probabil avem ceea ce meritam.

    RăspundețiȘtergere
  8. acest articol este interesant bravo eu stau pe vasile parvan si stiu ce se intampla acolo in ultima saptamana s-a spart de 3 ori si nimeni n-a facut nimic dar este chestia ca doar cativa centimetri sunt de la teava la trotuar sa vezi ca marti pe bulevardul epureni unde este sc 9 sa vezi ce era acolo erau 2 cratere zici ca nu era bulevard ci lac eu nu mai platesc apa de o luna dar dc nu sunt fraiera platesc 30 de mi si am apa neagra imputita tevi de prin ani 1800 care se sparg si fac strada lac sa mi se ia apa de 2 ori pe zi nu sunt fraiera dar am si eu de crescut 2 copii

    RăspundețiȘtergere
  9. atunci stati ma asa cu tevile nereparate si cand iesiti prin barlad la plimbare sa va fie scarba sa mergeti prin kkt... mai ganditi cand scrieti bai..

    RăspundețiȘtergere
  10. Tevile de apa din Barlad sunt printre cele mai vechi din zona asta de tara si ar trebui complet schimbate nu doar carpite.Peticitul asta facut de ani de zile=KKT si banii nostri aruncati in vant.Avem poate cea mai scumpa apa din tara buna doar pentru KKT! Rusine!

    RăspundețiȘtergere
  11. Doar cine are bani se spala pe fata dimineatza cu apa minerala! Sau cine urmeaza un tratament cosmetic! Pentru restul poporului daca ai norocul sa fi oprit apa in ceva, ai cu ce te clati pe ochi, daca nu Dzeu cu mila!

    RăspundețiȘtergere
  12. Sa ne traiasca Titisor, micul nostru Traianel de Dealu Mare nu de Murfatlar:)!

    RăspundețiȘtergere
  13. suntem in 11 iunie, este ora 15:51 si nu curge apa de aseara............ si ma simt neputincioasa.

    RăspundețiȘtergere

Tu ce crezi?