Peste 120 de călători ai unui tren, rămaşi în câmp după ce locomotiva a luat foc

Peste 120 de călători ai unui tren de persoane care circula pe relaţia Bârlad - Iaşi au rămas în câmp, vineri dimineaţă, timp de aproximativ o oră, după ce locomotiva garniturii a luat foc între staţiile CFR Zorleni şi Banca, din judeţul Vaslui.


Potrivit Poliţiei Transporturi Feroviare, mecanicul de locomotivă a oprit imediat trenul în momentul în care a văzut că a luat foc unul dintre motoare, folosind stingătorul pentru a preveni izbucnirea unui incendiu de mari proporţii.

Ulterior, mecanicul a luat legătura cu Regionala CFR Iaşi, care a dispus trimiterea unei alte locomotive care să preia garnitura de tren rămasă în câmp, formată din patru vagoane.

" Incidentul a avut loc între staţiile Zorleni şi Banca , la aproximativ 15 kilometri de staţia Bârlad. Trenul a rămas blocat pe una din liniile principale şi, pentru a fi continuată cursa, a fost trimisă o altă locomotivă de la depoul din Bârlad. Cei aproximativ 120 de călători aflaţi în tren au aşteptat aproximativ o oră, fără a se înregistra vreun eveniment în acest interval de timp", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, comisar Costel Puflea, şeful Biroului Transporturi Feroviare Vaslui.

Potrivit acestuia, nu a fost nevoie de intervenţia pompierilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, locomotiva fiind tractată în depoul CFR din Bârlad, unde se va stabili din ce cauză a luat foc motorul.

SURSA: MEDIAFX

Un comentariu:

  1. la infrastructura si la trenurile pe care le avem ma mira faptul cum de nu fece cfr-ul numai roti pe traseele pe care mai circula .trenurile altora merg cu 200 km/ora ale noastre cu 70, ei au conditii de 4 stele noi conditii de epoca pimitiva ,astea si din cauza noastra ca nu stim sa pretuim dar si din cauza autoritatilor care a lasat cfr in mana golanilor.multi oameni merg cu nasu si vaduvesc cfr de contravaloarea bletelor si ajuta pe bietii controlori sa plateasca lizingu la BMW, si rata la vila .suntem de vina cu totii de starea cfr-ului dar poate mai mult ei.si eu am mers mult cu nasu si de asta imi este rusine acum .

    RăspundețiȘtergere

Tu ce crezi?