Chiriașul Solomon lasă apartamentul de la stat cu două camere pe unul cu trei camere

Potrivit unei hotărâri de Consiliu Local adoptate astăzi, în ședința ordinară a edililor orașului, deputatul Adrian Solomon se va muta în curând în casă nouă. Fostul viceprimar al orașului a solicitat printr-o cerere adresată primarului Constantin Constantinescu schimbarea actualei sale locuințe, respectiv cea de la scara C a blocului B3 de la ANL-urile din zona Cărămidărie, la scara A a aceluiași imobil.

„Necesitatea și oportunitatea inițierii acestui proiect de hotărâre a fost determinată de solicitarea chiriașului Solomon Adrian prin cererea nr. 8155/20.05.2010 și de faptul că acest apartament este neocupat, întrucât fostul chiriaș a renunțat la contractul de închiriere”, se precizeaza în expunerea de motive a proiectului de hotărâre ce vizează mutarea lui Solomon.

Fosta locuința ANL a lui Solomon, un apartament cu două camere, a fost obținută în 2003. Deputatul se va muta impreuna cu soția și copilul într-un apartament ce are trei camere.

Monopol politic: N-au motive să le (P)e (S)e (D)e adversari!

Clasa politică bârlâdeană este împărțită în două. Baricada care are secera în mână (fară referiri comuniste) reprezentantă de PSD. Și restul. Din rest fac parte toate celelalte formațiuni care mai există pe plan local.
În contextul economic actual e de neînteles cum reprezentanții celorlalte partide din Bârlad preferă să rămână într-un con de umbră, când ar putea foarte ușor să speculeze nemulțumirile tot mai dese ce apar prin târg la adresa actualei administrații.
Nu știu dacă actualul primar, Constantin Constantinescu, va mai candida la încă un mandat. Dacă o va face însă cu siguranță nu va avea adversar. Și nu pentru că ar fi candidatul ideal ci pentru că șefii de celelalte formațiuni sunt niște pești mici pentru el.
Să-i luăm pe rând. PDL. Principalul reprezentant: Vasile Pintilie, senator. Chiar dacă face parte din partidul aflat la guvernare și ar putea foarte ușor să apese pe PeDaLa de accelerație a ascensiunii formațiunii pe plan local preferă să își vadă de treaba sa. Ba mai mult, indiferența la atacurile repetate ale deputatului Adrian Solomon ne duce cu gândul la masochiști.
PNL. Președintele organizației: Dumitru Bouroș. Avocat cu reputație în urbe și consilier local. Îl mai gâdilă pe primar și pe ai lui cu câteva intervenții pe la ședințele de Consiliu Local și cam atât. Nu știu dacă mai mult de 10% din bârlădeni știu că el conduce pe plan local partidul Brătienilor. Apare destul de rar la televizor, nu știu dacă de când a fost ales în fruntea partidului a apărut vreodată în ziare. Nu a organizat nicio conferință de presă de cînd a fost ales în funcție.
Despre UDMR nu cred că se mai impune să discutăm.
Politica la noi înseamnă a arunca cu căcat în adversari. Această metodă îți poate atrage simpatizanți sau opozanți însă cu siguranță e o metodă mult mai bună de a te face cunoscut decît cea de a sta în letargie. Să vadă lumea că te implici. Să vadă lumea că nu rămîi indiferent când ești făcut cu ou și cu oțet. Dar mai ales, să vadă lumea că exiști și ai și tu un cuvânt de spus.
Galanteria de a nu răspunde săgeților verbale trimise de adversari și comoditatea de a spune pas când ai putea să te faci cunoscut nu mi se par metode bune în politica de pe plan local

Tinerețe furată

Unii când ajung la 18 ani iși urcă fundul într-o mașină scumpă cumpărată de mama și de tata și ies în oraș. Cei mai mulți dintre tineri, când termină liceul sau facultatea încep să-și pună întrebări. Ce o să fac în continuare? O să reușesc să mă desprind de ajutorul părinților și să mă întrețin singur? O să-mi găsesc un loc de muncă? Merită să stau în țară? etc.
Noi, tinerii din zilele noastre, ne izbim de un zid al frustrarii. Genul ăla de frustrare pe care îl ai când poți și vrei să faci un lucru, dar nu ești lăsat. Genul ăla de frustrare pe care o ai când termini facultatea și nu-ți găsești un loc de muncă. Și exemplele pot continua.
Se tot bate monedă pe faptul că generația care vine este caracterizată prin libertinism dus la extrem, ignoranță și alte epitete de genul acesta ce te fac să pleci capul când îți sunt adresate. Sunt tinerii de astăzi ai României vinovați pentru modul în care trăim oare?
Noi suntem de vină pentru rata mare a șomajului și pentru măsurile pro-foame ce vor fi instaurate în curând? Cu siguranța nu! Suntem doar niște victime colaterale a unor măsuri care s-au luat, sau care nu s-au luat în trecut de niște oameni care nu și-au urmărit decât interesul propriu. Și care acum le cumpără Q7 odraslelor.

Suntem puși în situația de a ne ține cu mâinile de ștreangul pus la gât după ce călăul ne-a izbit taburetul de sub picioare.

Poate e prea mult să să cerem respect. Deși poate le-am merita! Poate e prea mult să cerem locuri de muncă. Deși poate am fi capabili! Poate e prea mult să cerem să ni se audă și vocea noastră. Deși poate am avea ce spune. Suntem o generație care ne-am obișnuit cu puțin și nu vrem decât să trăim decent. Nu vrem să ni se fure tinerețea!

Moartea are culoare verde intermitent

În Bârlad sunt aproape 10.000 de mașini. Atât ale persoanelor fizice cât și juridice. Dovada este traficul din Bărlad care, în ultima perioadă, a devenit din ce în ce mai greu. În tentativa lor de a ajunge mai repede la destinație și mânați de nerăbdare, unii șoferi apelează la tertipuri pentru a păcăli semafoarele și regulile de circulație. De cele mai multe ori aceste manevre ies. Alte ori finalitatea lor este tragică.

Ștefan Mocanu a fost unul dintre ghinioniștii. Lui nu i-a ieșit manevra și a plătit cu viața pentru asta. Povestea accidentului produs de el o cunoaște jumătate de Bârlad probabil. Era pe banda întâi, mergea înainte. Semaforul arăta roșu. Avea verde intermitent la dreapta, a virat în această direcție, s-a întors pe Republicii cu viteză pentru a ajunge înaintea celorlalte mașini, a încercat să depășească, nu a avut loc, a pierdut echilibrul mașinii și s-a oprit într-un stâlp. Cel mai dureros e că a „măturat” și o mamă și un copil de pe trotuar, care se zbat acum între viață și moarte.

Vorbeam mai înainte de tertipuri ale conducătorilor auto. Acel verde intermitent de la intersecția de lângă BCR reprezintă o tentație foarte mare pentru șoferi. Mai ales pentru cei grăbiți. Cazul lui Ștefan nu e singular, numai că, din fericire, de puține ori cei care fac această manevră ajung prin stâlpi. Foarte mulți bârlădeni aflați la volan aleg să facă la dreapta în acel loc pentru a evita culoarea roșie a semaforului. Miza - câteva secunde economisite. Riscul - viața lor și a celor din jur. Merită asumat acest risc oare?

Paraste cocalarul de langa tine! Povestea spargatorilor de seminte

Am iesit cu prietena la plimbare prin Gradina sambata seara, pe la ora 8. Timp de aproximativ 20 de minute cat am umblat printre barladenii nostri care erau in Gradina, am vazut un echipaj de la Politia Comunitara, care se plimba pe un scuter (erau doi pe acelasi scuter, va dati seama ce imagine ofereau). Mai mult se uitau dupa fete si schimbau vorbe intre ei referitor la asta. Mergand asa, vad ca pe o banca se mancau seminte. Hmmm, nimic deosebit. Mai merg cu prietena mea si mai vad o banca, unde era practicata aceeasi "ocupatie". De remarcat ca nu era prea multa lume in Gradina. Din vreo 5 banci (adica in zona in care am mers eu) la doua se mancau seminte si chiar in aria de patrulare a comunitarilor nostri sarguinciosi.
In fine, nimic deosebit pana acum. In timp ce imi continuam plimbarea, vad cireasa de pe tort. Echipajul de la Politie comunitara statea de vorba cu un domn. Si cand ma uit la respectivul, observ ca scuipa seminte pe langa picioarele agentilor. Nu imi venea sa cred, asa ca la o privire mai atenta mi-a fost confirmat.
Banuiesc ca domnul era prieten sau coleg cu oamenii legii.

Mai mult de atat nu am ce sa mai spun...

Am zis sa scriu aici, poate o sa postezi ceva,undeva...si poate o sa vada cineva, si mai ales de asta sa ia o masura...

Asa...sa nu uitam ca oamenii legii consumau si benzina....offfffff

Autor: Ionut