Moartea are culoare verde intermitent

În Bârlad sunt aproape 10.000 de mașini. Atât ale persoanelor fizice cât și juridice. Dovada este traficul din Bărlad care, în ultima perioadă, a devenit din ce în ce mai greu. În tentativa lor de a ajunge mai repede la destinație și mânați de nerăbdare, unii șoferi apelează la tertipuri pentru a păcăli semafoarele și regulile de circulație. De cele mai multe ori aceste manevre ies. Alte ori finalitatea lor este tragică.

Ștefan Mocanu a fost unul dintre ghinioniștii. Lui nu i-a ieșit manevra și a plătit cu viața pentru asta. Povestea accidentului produs de el o cunoaște jumătate de Bârlad probabil. Era pe banda întâi, mergea înainte. Semaforul arăta roșu. Avea verde intermitent la dreapta, a virat în această direcție, s-a întors pe Republicii cu viteză pentru a ajunge înaintea celorlalte mașini, a încercat să depășească, nu a avut loc, a pierdut echilibrul mașinii și s-a oprit într-un stâlp. Cel mai dureros e că a „măturat” și o mamă și un copil de pe trotuar, care se zbat acum între viață și moarte.

Vorbeam mai înainte de tertipuri ale conducătorilor auto. Acel verde intermitent de la intersecția de lângă BCR reprezintă o tentație foarte mare pentru șoferi. Mai ales pentru cei grăbiți. Cazul lui Ștefan nu e singular, numai că, din fericire, de puține ori cei care fac această manevră ajung prin stâlpi. Foarte mulți bârlădeni aflați la volan aleg să facă la dreapta în acel loc pentru a evita culoarea roșie a semaforului. Miza - câteva secunde economisite. Riscul - viața lor și a celor din jur. Merită asumat acest risc oare?

32 de comentarii:

  1. voi presa sunteti o putere,daca nu ma insel sunteti a patra putere in stat.Cu siguranta ca daca va faceti treaba bine, semnaland tot mai des neregulile din sistem,cei indreptatiti vor fi nevoiti sa actioneze.Pana in prezent nota maxima ptr.dv. domnule BENEA,avand speranta ca veti fi impartial si nu va veti lasa dus de val si contaminat de sistemul bolnav.FELICITARI!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ar fi bine sa fie montate in apropierea intersectiilor niste relantisoare(limitatoare de viteza). Numai asa vom scapa de raliuri.
    foto:
    http://www.mirciagutau.ro/wp-content/uploads/2008/03/1204377064_graphic1.jpg
    nenea

    RăspundețiȘtergere
  3. raliurile baieteilor de bani gata din barlad ne dau fiori ne gandim vcare va fi urmatorul care va ajunge pe trotuar !! in weechend in mod special e ingrozitor !! dragi politisti cascati mai bine ochii !!! si copii si sotiile voastre sunt in pericol!

    RăspundețiȘtergere
  4. propun ca zona centru /teatru vi popa/gradina sa fie mai atent supravegheata de politistii nostri cu fum pe ochi si dopuri in urechi !!!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. e bine ca informezi lumea...da invata gramatica limbii romane

    RăspundețiȘtergere
  6. spunea o data domnul primar ca va inchide traficul in zilele de wichend pe centru civic,...?

    RăspundețiȘtergere
  7. cei care fac raliuri trebuiesc fututzi in gat ....

    RăspundețiȘtergere
  8. eram la semafor la stadion si la fel smecher cu vs 10 top a intors exact in intersectie si a trecut pe verde pietoni adica printre ei

    RăspundețiȘtergere
  9. Pe centru se fac ralii..mai ales unii motociclisti.

    RăspundețiȘtergere
  10. Teribilismul face victime si din pacate sufera fiinte nevinovate.Aceste semafoare au partea buna dar majoritatea functioneaza aiurea.

    RăspundețiȘtergere
  11. cred ca politia ar trebui sa supravegheze mai mult intersectiile semaforizate si felul in care "soferasii" astia de cartier care au facut scoala de soferi cu tot felul de instructori respecta regulile de circulatie. sunt si instructori care in momentul cand sunt ei la volan se comporta la fel ca si cel care a provocat acel accident .

    RăspundețiȘtergere
  12. FELICITARI PENTRU ARTICOL!

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu unul nu cred ca acel baiat, Stefan Mocanu, a facut dreapta in intersectia de la BCR(unii fac dreapta in cazul in care au de asteptat mai mult la semafor,iar in acest caz el trebuia sa fie singur cand revenea pe Republicii,ceilalti avand in continuare rosu).Chiar un martor a declarat ca Stefan a mers o perioada paralel cu el,deci eu nu cred ca a facut dreapta daca trebuia sa astepte putin la semafor.

    RăspundețiȘtergere
  14. „De la semafor a mers paralel cu mine, iar la un moment dat a încercat să intre de pe banda laterală pe cea din mijloc "...adica sa-i "ia fata"
    Poate fi considerat Florinel Cujbă autorul moral al acestui accident? Mie imi pare ca n-a vrut sa se "lase facut" de un Cielo.
    Apropo de solutii...CAMERE DE SUPAVEGHERE!!!Toate intersectiile cu astfel de probleme ar trebui monitorizate,iar vitezomanii sa fie chemati la sediu in baza inregistrarilor...sau ma rog...proprietarii masinilor...din ce tara or fi ei.

    RăspundețiȘtergere
  15. Ionuţ, nu te pupa unde nu trebuie singur, făcând referire la "FELICITARI PENTRU ARTICOL!". "Povestea accidentului produs de el o cunoaște jumătate de Bârlad probabil. Era pe banda întâi, mergea înainte. Semaforul arăta roșu. Avea verde intermitent la dreapta, a virat în această direcție, s-a întors pe Republicii cu viteză pentru a ajunge înaintea celorlalte mașini, a încercat să depășească, nu a avut loc, a pierdut echilibrul mașinii și s-a oprit într-un stâlp." Cui aparţine varianta asta? În fine, treaba e că Ştefan a fost ras de o altă maşină, a plecat să-i ceară socoteală cum presupun că ar proceda oricine care s-ar fi aflat in situaţia respectivă şi atunci a greşit. Asta e varianta pe care ar trebui s-o postezi, nu "dumele" auzite. Cu respect!

    RăspundețiȘtergere
  16. Sa nu va imaginati ca este singura intersectie unde astfel de soferi fac aceasta manevra. La fel se intimpla in intersectia de la Gradina, la fel la cea dinspre drumul spre gara. Am vazut tineri cu masini "tari" intorcind chiar in intersectii!! Nu cred ca verdele intermitent este problema ci nivelul mediocru al civilizatiei in trafic si lipsa supravegherii acestuia. Pacat de viata celor nevinovati care platesc doar pentru ca unii s-au trezit peste noapte cu bani si masini scumpe pentru care nu au muncit macar un minut.

    RăspundețiȘtergere
  17. O posibila solutie : interzicerea parcarii pe toata lungimea bulevardului!!! Semafoarele pot sa fie "clasice", adica fara verde intermitent dar sa le functioneze toate culorile (galbenul intermediar este foarte important). Mergeti in toate orasele mari din Romania si vedeti ca astfel s-a rezolvat problema traficului (ex. Bacau, Iasi, ...).

    RăspundețiȘtergere
  18. daca si pe trotuoar trebuie sa te feresti de masini.atunci pe unde sa mergem oameni buni?

    RăspundețiȘtergere
  19. DAR SEMAFORUL DIN FATA BISERICII, UNDE DIN VERDE LA MASINI APARE DIRECT ROSU IAR LA PIETONI DIN ROSU DIRECT VERDE FARA LUMINA INTERMEDIARA GALBENA.ACOLO ESTE FOARTE RISCANT ATAT PTR. PIETONI CAT SI PTR. SOFERI.

    RăspundețiȘtergere
  20. intradevar in barladul asta sunt numai smecheri mari cu masini scumpe ,mai ales aduse din afara cu numere straine care dupa un anumit timp toate actele au expirat la masinile lor si au facut acte pe ''naspa''(false).,asigurare...,ma intelegeti voi,..in concluzie nici un politist nu isi dau seama de acast lucru...cunosc multi in barlad care se plimb cu asa masini,chiar fac si raliuri...nimeni nu isi da seama..traim in romania!!!

    RăspundețiȘtergere
  21. intradevar in barladul asta sunt numai smecheri mari cu masini scumpe ,mai ales aduse din afara cu numere straine care dupa un anumit timp toate actele au expirat la masinile lor si au facut acte pe ''naspa''(false).,asigurare...,ma intelegeti voi,..in concluzie nici un politist nu isi dau seama de acast lucru...cunosc multi in barlad care se plimb cu asa masini,chiar fac si raliuri...nimeni nu isi da seama..traim in romania!!!

    RăspundețiȘtergere
  22. asa ca propun lui ionut benea ca urmatoarea data sa faca un reportaj cu " oamenii care au masini scumpe aduse din afara si cu acte false",pt ca sunt prea multi...in romania totul e posibil!

    RăspundețiȘtergere
  23. propun ca banda pentru dreapta, respectiv cea care are verde intermitent, sa fie delimitata prin piloni, ca smecherii sa nu mai poata sa o ia inainte, cum se face foarte des la fepa , de exemplu!

    RăspundețiȘtergere
  24. Domnule Benea, vad in pasajul de alaturi "Despre mine" o afirmatie stupefianta : ca sunteti non-patriot convins! Am o intrebare foarte simpla : ce cautati in Romania? de ce nu mergeti acolo unde puteti sa va afirmati, cine va opreste? De ce incercati doar sa va diferentiati? Incercati sa va afirmati. Cum? Iata o sugestie : initiati o colectie de semnaturi pentru un proiect de modernizarea si optimizarea sistemelor de control al traficului auto in Barlad. Daca cititi toate comentariile de pina acum gasiti cel putin 3 idei bune. Afirmati-va ca un promotor al acestor idei si ar fi de ajuns ca sa primiti o recunoastere. Dar, atentie : proiectul trebuie finalizat si documentat, autoritatile trebuie convinse, scopul trebuie atins teoretic si apoi pus si in practica. Si uite asa va afirmati cu un proiect util care poate salva vieti. Ce parere aveti? Ceva se va schimba in bine si multa lume va va multumi. Nu este asta oare definitia afirmarii?

    RăspundețiȘtergere
  25. DE REGULA AI NOSTRII POLITISTI STAU LA PANDA LANGA STATIA DE AUTOBUZ DIN CENTRU PENTRU A PRINDE PE CEI CARE ATING LINIA CONTINUA DIN FATA PRIMARIEI...ACOLO SUNT TOATE PROBLEMELE BARLADULUI.....

    RăspundețiȘtergere
  26. FOARTE BUNE SEMAFOARELE, NU TITI? DIN PACATE DOAR PIETONII LE RESPECTA, SOFERII TREC PE ROSU DE CATE ORI AU CHEF! NU MAI SPUN CA ATUNCI CAND VREI SA TRECI PE O TRECERE DE PIETONI NU AI NICI CEA MAI MICA SIGURANTA, PENTRU CA SE MERGE CA LA RALIU! UNDE E POLTITIA RUTIERA? DE DOI ANI SE TOT ASCUNDE! RUSINICA

    RăspundețiȘtergere
  27. Până nu se montează "movilitele" alea (limitatoare de viteza) ca pe Str. Vasile Parvan, nu se rezolva nimic.
    nenea

    RăspundețiȘtergere
  28. de ce nu incercati cu camere de viteza copiati ceva de la englezi nu strica si o sa aveti bani si la primarie si mai putine accidente

    RăspundețiȘtergere
  29. In primul rand limitatoarele de viteza nu se pot amplasa pe un drum european si mai ales ca e si principala!In al doilea rand pietonii nu au nici ei nici o treaba cu semafoarele si nici cu trecutul "in pas vioi" cum scrie in carte al trecerii de pietoni(ieri am patit de s-au oprit doi in fata mea pe trecerea de pietoni sa se salute eu asteptand ca prostul in masina sa se salute ei in fata mea)!Camerele de viteza nu mai sunt legale in Romania!

    RăspundețiȘtergere
  30. parerea mea este ca solutia cu limitatoarele de viteza ar fi oarecum o solutie dar ganditi`va fratilor si voi la bucsaraia masinilor si asa masinile noastre sau dezmembrat dupa atatea gropi facute dupa trecea iernii si dupa nepasarea lui nea Titi...singura solutie ar fi ca Politia Rutiera sa fie mai aspra cu acesti soferi vitezomani si sa puna Legea in vigoare si sa le de`a maximum amenzii pt infractiunea incalcata si cred ca acel sofer a doua oara nu ar mai repeta greaseala facuta prima data.Politia Rutiera ar fi trebuit sa fie mai atenta cu acesti pustani care au permise de cateva luni si se cred regii soselelor

    RăspundețiȘtergere
  31. Domnilor politisti ATENTIE la GRADINA IN FATA LA BERLIN . Este banda continua si se iese din parcarea de la Berlin sa mearga spre Centru .... peste linia continua. Vin dinspre gradina si ... Intra in parcare la Berlin ... cum ? Peste banda continua Domnilor politisti ..... TREZITI VA . Nu aveti echipaje ?? Nu aveti timp ?? Supravegheati traficul ca de asta sunt politisti de circulatie !!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  32. ASTA E ....ASA IA FOST DAT DE DZEU DIN FATA MORTII NU POTI FUGI DZEU SAL IERTE P ACEL TANAR SI SANATATE MULTA PTR MAMA SI COPIL

    RăspundețiȘtergere

Tu ce crezi?