Monopol politic: N-au motive să le (P)e (S)e (D)e adversari!

Clasa politică bârlâdeană este împărțită în două. Baricada care are secera în mână (fară referiri comuniste) reprezentantă de PSD. Și restul. Din rest fac parte toate celelalte formațiuni care mai există pe plan local.
În contextul economic actual e de neînteles cum reprezentanții celorlalte partide din Bârlad preferă să rămână într-un con de umbră, când ar putea foarte ușor să speculeze nemulțumirile tot mai dese ce apar prin târg la adresa actualei administrații.
Nu știu dacă actualul primar, Constantin Constantinescu, va mai candida la încă un mandat. Dacă o va face însă cu siguranță nu va avea adversar. Și nu pentru că ar fi candidatul ideal ci pentru că șefii de celelalte formațiuni sunt niște pești mici pentru el.
Să-i luăm pe rând. PDL. Principalul reprezentant: Vasile Pintilie, senator. Chiar dacă face parte din partidul aflat la guvernare și ar putea foarte ușor să apese pe PeDaLa de accelerație a ascensiunii formațiunii pe plan local preferă să își vadă de treaba sa. Ba mai mult, indiferența la atacurile repetate ale deputatului Adrian Solomon ne duce cu gândul la masochiști.
PNL. Președintele organizației: Dumitru Bouroș. Avocat cu reputație în urbe și consilier local. Îl mai gâdilă pe primar și pe ai lui cu câteva intervenții pe la ședințele de Consiliu Local și cam atât. Nu știu dacă mai mult de 10% din bârlădeni știu că el conduce pe plan local partidul Brătienilor. Apare destul de rar la televizor, nu știu dacă de când a fost ales în fruntea partidului a apărut vreodată în ziare. Nu a organizat nicio conferință de presă de cînd a fost ales în funcție.
Despre UDMR nu cred că se mai impune să discutăm.
Politica la noi înseamnă a arunca cu căcat în adversari. Această metodă îți poate atrage simpatizanți sau opozanți însă cu siguranță e o metodă mult mai bună de a te face cunoscut decît cea de a sta în letargie. Să vadă lumea că te implici. Să vadă lumea că nu rămîi indiferent când ești făcut cu ou și cu oțet. Dar mai ales, să vadă lumea că exiști și ai și tu un cuvânt de spus.
Galanteria de a nu răspunde săgeților verbale trimise de adversari și comoditatea de a spune pas când ai putea să te faci cunoscut nu mi se par metode bune în politica de pe plan local

9 comentarii:

  1. l-ai, am vrut sa scriu!!

    RăspundețiȘtergere
  2. ce metode ? bouros e lustrabil si incurca pnl-ul.
    primarul nu prea are adversar. sa i-l caute si sa-l inventeze presa

    RăspundețiȘtergere
  3. si din nou cristi aduni pareri si pareri...bv multa bafta in continuare...

    RăspundețiȘtergere
  4. Despre ce inseamna politica la noi puteai sa folosesti un sinonim mai elegant, asa pentru nivelul civilizat al discutiei...Mi-e rusine cu "politicienii" barladeni:
    Solomon- submediocritatea lui e direct proportionala cu dorinta de parvenire. Discursul nationalist, gen Vadim Tudor, ii aduce multi adepti...
    Pintilie- prea lenes si paralizat de discursul agresiv-demagogic al lui Solomon. Barladenii, in mare majoritate aistati social si pensionari, nu dau doi bani pe inteligenta si discretia lui....
    Constantinescu - omul banului care s-a inconjurat de yes-man-i, prea dependenti de banul public ca sa-l trezeasca la realitate. Poate candida inca 20 de ani, pana lumea va realiza ca politica "votati-ma ca am eu grija de voi" e o pacaleala cinica si paguboasa...

    RăspundețiȘtergere
  5. din pacate gogu rahau nu mai este cat despre ANALIZA ta politica dute si te culca aesi mai prost decat poti gandi

    RăspundețiȘtergere
  6. mai draga, gogu rahau?, ca sa stii despre omul asta trebuie sa ai cel putin 40-45 de ani ,ca sa ai o parere atat de proasta despre solomon trebuie sa fii pdlist, ca sa ai o parere atat e buna despre pintilie trebuie sa fii chiar EL...asa ca dragul meu domn' Pintilie 10(TEN) bot.

    RăspundețiȘtergere
  7. E tare greu sa ai o opinie in orasul celor ce scriu "dute" in loc de du-te ! Alte idei decat sa torni laturi in capul celor ce spun cate ceva nu prea vezi pe aici. Sustineti-va parerile respectand si pe ale celor din jur. Scopul blogurilor este sa schimbam idei nu sa ne jignim. Chiar daca nu ne plac opiniile altora combateti-le cu alte argumente, nu cu invective invatate in orele de chiul de la limba romana...

    RăspundețiȘtergere
  8. pot s-a faca barladenii nostri din politica bici si s-a pocneasca cu el,tot la vaslui se da ora exacta.s-a vazut bine cum au fost sustinuti cei de la judet pentru consiliul judetean,iar ei ne-au dat bani mai putin decat la huseni,asta in contextul in care atit nea TITI cit si deputatul SOLOMON au ceva de spus in politica judetului.cit despre cei de la PDL e mult mai simplu,care ridica capul si-l pierde.Domnul BOUROS este un lord si nu-l caracterizeaza istericalele,probabil ca daca v-a avea ceva de spus,o v-a face l-a momentul respectiv.la ora actuala nu importa cine e pe esicherul politic atata timp cit l-a noi in oras nu se poate face nici macar o banala sosea de centura.

    RăspundețiȘtergere

Tu ce crezi?