Muzica pentru cei putini


Asculta mai multe audio Muzica

Hingherul, prostia si borcanul


Astazi vorbit cu Adrian Carabat, seful Serviciului de Gestionare a cainilor fara adapost din Barlad. Omul era deranjat, pe buna dreptate, de lipsa de receptivitatea a oamenilor fata de actiunile de ecarisare. Se pare ca in urbea noastra mai sunt inca persoane care sar la bataie cand vad un hingher incercand sa ridice un caine de pe strada. Suna paradoxal cand stai sa te gandesti ca foarte multi barladeni s-au plans de faptul ca patrupedele au impanzit strazile din oras. Ei bine, domnul Carabat mi-a zis ca s-a intamplat, de mai multe ori chiar, ca hingherii sa fie atacati cu cutite, sa se arunce asupra lor cu sticle, pietre sau borcane. Injuraturile deja sunt ceva normal in astfel de situatii.
Stau si ma gandesc, bai cat de prost poate fi un om? De ce trebuie sa stea cainele ala in strada sa sperie copii care ies da la scoala. De ce trebuie sa facem slalom printre rahatii de caine? Nu mai spun ca au fost multe cazuri in care cainii vagabonzi au bagat barladeni in spital. Nu ar fi mai bine ca patrupedele sa stea la padocuri decat sa ne cace scarile de bloc? Eu zic ca da, dar se pare ca majoritatea nu e de acord cu mine. Vorba reclamei: N-ai cu cine ma, n-ai cu cine, niste tarani!
Acum eu nu stiu ce se intampla in aceste padocuri si cum sunt tratati cainii acolo, dar decat sa ma feresc pe strada de ei, mai degraba sa scuipe otrava din mancarea care li se da acolo (asta e o supozitie).

Vanghelie, Pula si Geoana


Asculta mai multe audio Politica
Foarte tare explicatia data de Vanghelie dupa ce inregistrarea a fost facuta public. "Era in spiritul unei glume" a zis primarul care este la sectorul 5.

Culmea reclamelor

Stiti care e culmea publicitatii? Sa faci reclama unei firme care nu mai exista. Este cazul societatii Airbites, filiala Barlad. La nivel national compania amintita a fost cumparata nu demult de catre RDS&RCS. Asta nu a afectat cu nimic reclama care inca i se mai face prin clipuletele video rulate pe lcd-urile din autobuze. Nu stiu ce contract de publicitatea a avut defuncta firma, insa tre' sa fi fost al naibii de bun daca mai este respectat si cand societatea nu mai exista. Ar mai fi o varianta totusi. P*#a oferte de publicitate pentru Unistil Barlad, asa incat firma de transport umple "grila" cu ce poate.

Casablanca, un film epocal!

Nu pot spune ca sunt fanul unui anumit gen de filme asa cum nici nu pot spune ca imi plac filmele noi sau cele vechi. Am avut ocazia, recent, sa vad o serie de filme vechi care mi-au placut la nebunie. Si nu de genul Avatar (care de altfel mi-a placut), facute cu sute de milioane de dalori ci filme simple, alb-negru, fara pic de efecte speciale insa care au ceva al lor care te face sa le iubesti.
Un astfel de film este Casablanca, un film noir de prin 1942. Modul in care este realizat si jucat filmul asta m-a impresionat la maximum. N-am sa ma apuc sa-l povestesc, pentru ca nu prea ma pricep la asta. Am sa spun doar ca dupa ce am vazut filmul am stat si m-am intrebat: "de cand nu am mai vazut un film asa de bun". Si raspunsul mi l-am dat cateva secunde mai tarziu. De foarte mult timp. De cand vazusem Pianistul probabil.
Eu sunt un consumator de filme. Rar trece o zi fara sa vad unul. Insa am inceput sa ma uit din ce in ce mai rar la filmele noi. Si asta pentru ca foarte putine sunt reusite. Producatorii se rezuma sa le faca numai pentru a prinde un loc bun in box-office, nu-i mai intereseaza calitatea absolut deloc. Si e si normal sa fie asa daca am ajuns ca in 2010, cand inca suntem in criza economica, un film sa faca incasari de 2 miliarde de dolari. Banu' conduce totul in ziua de astazi, inclusiv arta!