Constantinescu: "Nu sunt multumit de modul in care se lucreaza la strazi"

In cadrul sedintei de Consiliu Local ce a avut loc ieri, incepand cu ora 16, primarul Constantin Constantinescu a tinut sa precizeze ca nu este multumit de calitatea lucrarilor pe care SC REISER SA le-a executat pana acum. Intr-un fel, edilul-sef a lasat sa se inteleaga ca municipalitatea a fost constransa de situatie sa cedeze catre REISER intretinerea drumurilor din orasul nostru, decat sa aleaga o firma din alte orase.



"Nu sunt multumit de rezultatele lucrarilor si nici de modul in care se lucreaza. Daca ar fi dupa mine as vrea sa se lucreze si noaptea" a spus Constantinescu

Mai putin piperata decat alte sedinte de Consiliu Local anterioare, la intalnirea edililor orasului de ieri, s-au mai ridicat cateva probleme interesante. De exemplu, consilierul PNL, Ciprian Feraru, a venit cu o propunere catre Aquavas Barlad, pe care am prezentat-o si eu in urma cu cateva saptamani pe acest site (vezi materialul Bataie de joc! Platim pentru a primi apa cu portia). El a intrebat de ce lucrarile de reparare a defectiunilor la reteaua de apa nu se fac noaptea, pentru ca barladenii sa nu mai ajunga in situatia sa nu aiba apa la robinete in timpul zilei. Din pacate, Vasile Ungureanu, seful Aquavas, nu a fost prezent la sedinta pentru a-i da un raspuns lui Feraru.

Un alt punct interesant a fost predarea administrarii blocurilor ANL, de la RAGCL catre SC CUP SA. In urma acestui transfer cativa angajati de la regie vor ramane someri, potrivit sefului de la SC CUP, Adrian Bobeica. Constantinescu nu a trecut cu vederea ca Eduard Angheluta, directorul RAGCL, nu a fost prezent la sedinta, chiar daca unitatea pe care o conduce a fost vizata in una dintre hotarari.

"Ii multumesc lui Angheluta care iata dovedeste ca isi merita cei 60 de milioane pe care ii ia ca salariu. Si noua pentru ca am hotarat sa ii dam", a mai spus edilul sef.

Gargara politica: 1-ii Mai mincinosi ca altii!

PSD a inceput o campanie de denigrare a Guvernului, format preponderent din membri PDL. Cel Mai mare partid din opozitie are dreptate in cele Mai multe din sloganurile pe care le prezinta in aceasta campanie, marturisesc si eu impartasesc aceleasi idei, fiind anti-Boc si antibasescian convins.

Mi-a sarit in ochi unul dintre bannerele celor de la PSD, insa. Cel pe care il vedeti in imaginea alaturata si in care pesedistii spun ca vor un guvern Mai corect cu profesorii, facand referire, bineinteles, la unul condus de ei. Imi aduc aminte de o lege pe baza careia s-a facut foarte mult tam-tam la vremea respectiva si dupa care profesorii tanjesc si acum. Legea 221/2008, care prevede ca salariile profesorilor sa fie majorate cu aproximativ 50%. Acest act normativ a fost propus de catre PSD. De fapt de alianta PSD-PC, cum se numea atunci. In fine! Legea a trecut in Parlament, fiind votata in unanimitate. Un Parlament in care PSD-ul era pe locul doi in ceea ce priveste numarul de reprezentanti. De aplicat nu s-a aplicat nici in ziua de astazi, chiar daca trebuia sa intre in vigoare de la 1 octombrie 2008!

Motivul pentru care actul normativ a trecut fara niciun vot impotriva: se apropiau alegerile parlamentare. 

Stiind aceste lucruri, ma intreb, cum Mai poate PSD sa ceara actualului Guvern sa fie corect cu cadrele didactice, avand in vedere ca nici ei nu au fost corecti cu acestea cand au facut parte din Guvern ?(Aduceti-va aminte ca dupa alegerile parlamentare de atunci s-a format Guvernul PDL-PSD).

Cand se va termina gargara asta politica de care ne-am plictisit atat de mult si care, din pacate, inca Mai influenteaza masele? Sa ne lase in pace cu ce vor ei si sa Mai faca si ce vrem noi, pentru ca datorita noua sunt acolo. Vrem alti conducatori! 1-ii Mai competenti! (sunt oare?)

"Mieluselul" batut de politistii barladeni este fost puscarias

Sursa Foto: http://www.obiectivdevaslui.ro/

Potrivit unor surse sigure din Politie, Dumitru Viziteu, barbatul care a iesit in urma cu o zi in presa si a spus ca a fost batut cu bestialitate intr-un beci din sediul Politiei Barlad este fost puscarias. Barbatul a facut trei ani de inchisoare pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor si pentru furt calificat.




Politia este unul dintre organele de lege care ar trebui sa pastreze ordinea si disciplina in orasul nostru. Pentru a reusi acest lucru uneori politistii sunt nevoiti sa aplice sloganul "scopul scuza mijloacele". Si nu ca ar fi machiavelici din nastere ci pentru ca se intampla sa nu aiba de ales.

In presa de ieri, mai exact in ziarul Obiectiv si la postul national Realitatea TV, am vazut cum un tanar aflat in tranzit prin Barlad acuza politistii de la noi ca l-au batut ca pe hotii de cai. De fapt batut e putin spus. Din ce am citit, barbatul sustine ca a fost dus la politie si, cu luminile stinse, a fost ciomagit serios.

Daca este sau nu adevarat nu pot sa afirm, pentru ca nu stiu, la fel cum nici instrumentele media nu cred ca ar trebui sa acorde atat de mult credit cuvantului unui individ despre care, doar vazandu-i poza, poti afirma cu tarie ca se incadreaza perfect in categoria "bad ass". Si care mai este si recidivist pe deasupra, conform unor surse din Politie. Si e ciudat ca s-a facut atat de mult tam-tam doar pe baza spuselor sale. Nimic mai mult. Pentru ca n-am vazut declaratia vreunui martor, vreo fotografie sau filmulet de la fata locului. S-a mers doar pe supozitii.

Gargara! Asta cred ca este aceasta poveste. Sa ne intoarcem un pic la inceput. Spuneam ca uneori politistii trebuie sa fie machiavelici, chiar daca termenul este un pic cam fortat pentru ceea ce vreau sa spun mai incolo. Niciodata, dar niciodata, un politist nu o sa aiba autoritate in fata unui infractor sau potential infractor daca ii vorbeste cu pronumele de politete dupa cum scrie la carte! De multe ori, pentru a nu fi calcati in picioare, oamenii legii trebuie sa-i mai si injure pe golanii cu care se confrunta si sa le mai aplice si cate o corectie mai mult sau mai putin brutala. Pentru ca daca s-ar comporta ca la manual infractorii nu i-ar baga nici intr-o seama.

Nu fac reclama politistilor, insa in acest caz nu cred ca au actionat gresit. Ce-ati fi vrut, ca individul acesta care se plange ca a fost batut, sa injure politistii si pe moldoveni (dupa cum recunoaste si el) si oamenii legii sa taca din gura si sa se faca ca nu aud. Cand eram mici si faceam o boacana, daca mama sau tata doar ne certau o faceam si a doua oara, insa daca apelau la varguta, dupa aia aveam retineri in a mai gresi. Morala o intelegeti singuri.

Astfel de cazuri, abordate de cele mai multe ori gresit de jurnalisti si receptionate la fel de opinia publica, nu fac decat sa duca la pierderea autoritatii Politiei. Si o sa avem mai multe cazuri ca acela din acest week-end, cand niste tipi au jefuit sediul Politiei din nu stiu ce localitate. Si o sa le dam apa la moara acestor indivizi care nu au decat scandal in cap si care de cate ori vad o "uniforma" in fata lor se poarta precum oxigenul in reactie cu fluorul.

Pentru a pastra ordinea si disciplina intr-un grup de oameni sau intr-o comunitate uneori trebuie sa se apeleze si la masuri radicale.

Viata ei e in mainile voastre!

Viata unei adolescente de 17 ani depinde de ajutorul pe care noi i-l putem oferi. Silvia, eleva in clasa a X-a la Liceul Teoretic "Mihai Eminescu", are nevoie de numai putin de 120.000 de euro pentru a trai. Fata a fost diagnosticata in urma cu putin timp cu leucemie acuta limfoblastica si pentru a putea supravietui are nevoie de o interventie chirurgicala.

Fata este originara din comuna Pogana, dintr-o familie fara mari posibilitati materiale. Mai are doi frati mai mici si, conform unei anchete sociale efectuate de catre reprezentantii primariei din localitate, veniturile familiei sale nu depasesc 700 de lei.

Si voi puteti intinde o mana pentru salvarea vietii Silviei! Cei cu suflet mare pot face o donatie in contul ce a fost deschis la Banca Transilvania pe numele tatalui sau, Neculai Gilea, IBAN: RO84BTRL03801201107712XX. Nu ezitati sa salvati o viata!