Paraste cocalarul de langa tine. Povestea inculturii de la usa liceului



Ati citit. V-ati minunat. Ati ras. Aveti si de ce. Anuntul troneaza pe copacii din apropierea internatului de la "Complex". Cine l-a pus? Probabil, muncitorii care se ocupa cu lucrarile. De ce inca se mai gaseste in apropierea unuia dintre cele mai importante licee din oras? Buna intrebare.
Oricum, aceste imagini spulbera complet mitul ca pixul si ciocanul pot sta in mana aceluiasi om. Sau daca stau niciodata performantele pixului nu vor fi la "intime".

Comentariu: Ionut Benea
Poze: Gelu

P.S. Nu uitati sa parati cocalarii de langa voi! Nu-i lasati sa traiasca! Nu-i lasati sa ne ocupe lumea! Astept povestea voastra pe benea.ionut@gmail.com


Mai dati bani la cersetori?

S-a terminat cocina!

Pana acum nu am sters niciun comentariu pe care l-ati postat pe acest site. Chiar daca a fost trivial. Chiar daca au fost cuvinte urate adresate mie. Chiar daca au fost cuvinte urate adresate apropiatilor mei. Sunt recunoscator tuturor celor care au opinat pe acest blog. Vreau sa-i anunt pe toti cei care vor mai lasa comentarii, ca de astazi nu voi mai fi de acord cu limbajul de coltul strazii folosit in aceste comentarii. Pentru ca nu mi se pare corect ca cele cateva sute de cititori pe care ii adun zilnic sa citeasca dejectiile verbale ale unora. Cei care vor expres, ma pot critica in continuare prin intermediu comentariilor. Insa daca vor ca aceste critici sa fie vazute si de ceilalti ii rog sa renunte la cuvinte vulgare. 

Va multumesc pentru intelegere!

"Vipp-ul" si "Paradisul" se bat, Primaria Barlad castiga?


"Ii lasam sa se certe, sa se judece si dupa aceea, probabil, acel spatiu ne va reveni noua. Pentru ca noi credem ca acel spatiu apartine de fapt Primariei Barlad. Oricum, cat sunt eu primar, nu se va inlatura niciun spatiu verde sau copacel de acolo "

Declaratia apartine primarului Constantin Constantinescu care a fost intrebat de catre ziaristi, in cadrul unei conferinte de presa desfasurate ieri, care este punctul sau de vedere in ceea ce priveste conflictul dintre patronii restaurantului "Paradis" si Radio "Vipp". Asa cum spuneam acum cateva zile, acestia se cearta pentru un petic de pamant de cativa metri patrati, din apropiere de "Central". Culmea e, ca din spusele celor care au vazut schitele terenului, ambii patroni ar avea dreptate.

Constantinescu a spus ca primaria nu se va implica in conflictul celor doi, pentru ca sunt persoane juridice si trebuie sa isi rezolve singuri problema. 

Ne indreptam spre oligarhie

Guvernul a initiat un proiect de lege privind revizuirea Constitutiei. Acesta va fi inaintat catre presedintele Traian Basescu si dupa acea votat in Parlament. Cel mai probabil va fi promulgat si de seful tarii si, avand in vedere cine l-a initiat si cine are majoritatea in Parlament, cu siguranta va fi votat si de parlamentari.
Daca acest lucru se va intampla, iar sansele sunt foarte mari, Romania se va indrepta spre un regim mai oligarhic decat acum, daca mi se permite incalcarea regulilor privind gradele de comparatie. De ce e acum un sistem oligarhic? Pentru ca separatia puterilor in stat nu exista in Romania. Sau exista doar formal. Singurul care conduce tara este fostul marinar Traian Basescu. Ati putea sa-mi dati peste nas spunand ca mai avem si Parlament si Guvern in tara asta. De asemenea, mai avem si o Curte Constitutionala. Daca imi spuneti acest lucru raspunsul meu ar fi unul laconic si poate dur: "Treziti-va"
Guvernul Romaniei nu este nimic altceva decat o prelungire a aparatului prezidential la care Basescu va mai trona inca patru ani si jumatate de acum incolo. Portocaliul este culoarea predominanta din cabinetul guvernamental. Un portocaliu care este zugravit atat de frumos si atat de fetis in ultima perioada de presedintele tarii incat ar trebui sa ne ingrijoram.
Dar hai sa lasam deoparte metaforele si sa spunem lucrurilor pe fata. Basescu conduce de fapt si aparatul prezidential si Guvernul. Si initiativa acestui proiect de lege nu apartine nicidecum Guvernului si Basvernului. E o sarada politica de prost gust care, cel mai probabil, isi va atinge scopul final. Acela de a reduce numarul de parlamentari de la 471 la 300 si de a desfiinta Senatul. In acest fel, prerogativele oligarhului Basescu vor fi sporite considerabil si va putea sa carmuiasca tara din pupa sa prezidentiala exact asa cum doreste muschiul sau cel mai striat.
Ati putea sa spuneti ca e bine ca scade numarul de parlamentari ca si asa stau degeaba si consuma banii publici in van. Ei bine, asa este, multi nu merita sa stea in acele fotolii. Insa reducerea numarului de parlamentari va duce implicit la ponosirea opozitiei, care si asa in momentul da fata nu prea are niciun cuvant de spus. Asta va duce, asa cum spuneam si mai sus, la cresterea puterii bravului nostru presedinte. 

Inregistrare audio. Un "comunitar" il trimite pe Vasile Radoi la psiholog!

Directorul Politiei Comunitare din Barlad, Vasile Radoi, a fost admonestat vehement in cadrul unei sedinte la care au mai participat 14 subordonati. Culmea e ca reprosurile i-au fost adresate lui Radoi de un politist comunitar, mai exact o femeie, care il sfatuieste sa faca un control psihologic si sa puna mana sa mai citeasca o carte.

Inregistrarea intalnirii dintre Radoi si subordonatii sai, mi-a survenit in urma cu cateva zile. Are 71 de minute, iar dupa o ascultare atenta a ei, iti poti face o idee in ceea ce priveste autoritatea pe care o are directorul de la Politia Comunitara asupra angajatilor. 

Iata o mostra din aceasta inregistrare:


Asculta mai multe audio Diverse

Din aceasi inregistrare am aflat si de un furt de la Teatrul "Victor Ion Popa", institutie care este renovata din fonduri europene.


Asculta mai multe audio Diverse


Patronul de la "Paradis" si cel de la Radio Vipp se bat pentru un petic de pamant - Surse

Patronul restaurantului Paradis si cel de la Radio Vipp sunt in conflict din cauza unui teren de cativa metri patrati, situat vizavi de parcul de la Teatrul "Victor Ion Popa" .  

Marul discordiei a aparut la mijlocul saptamanii trecute, cand proprietarul restaurantului din centrul Barladului a vrut sa amenajeze spatiul de langa barul sau intr-o terasa. Patronul radioului a sarit ca ars cand a auzit acest lucru, pretinzand ca acel spatiu i-ar apartine. Intreaga scena s-a transformat intr-un taraboi intreg, ajungandu-se la agresiuni fizice si injuraturi ca la usa cortului. Din acest motiv, la fata locului au ajuns politistii, dar si reprezentantii Primariei Barlad, prin viceprimarul Traian Petcu.

"S-au certat ca tiganii. Doamna Cazacu (n.a. patron Radio Vipp) a sarit la bataie la un muncitor care cara o roaba, s-a injurat cu tatal Italianului (n.a. porecla patronului de la Paradis) si noroc ca au venit politistii ca altfel ar fi iesit urat de tot probabil. Nebuni, ce sa le ceri?", mi-a relatat un martor prezent la fata locului. 

Treaba a ramas in aer, cert este insa ca patronul de la Radio Vipp si-a lasat masina parcata de cateva zile in acel spatiu pentru a impiedica amenajarea vreunei terase de catre cel de la "Paradis".