Ne indreptam spre oligarhie

Guvernul a initiat un proiect de lege privind revizuirea Constitutiei. Acesta va fi inaintat catre presedintele Traian Basescu si dupa acea votat in Parlament. Cel mai probabil va fi promulgat si de seful tarii si, avand in vedere cine l-a initiat si cine are majoritatea in Parlament, cu siguranta va fi votat si de parlamentari.
Daca acest lucru se va intampla, iar sansele sunt foarte mari, Romania se va indrepta spre un regim mai oligarhic decat acum, daca mi se permite incalcarea regulilor privind gradele de comparatie. De ce e acum un sistem oligarhic? Pentru ca separatia puterilor in stat nu exista in Romania. Sau exista doar formal. Singurul care conduce tara este fostul marinar Traian Basescu. Ati putea sa-mi dati peste nas spunand ca mai avem si Parlament si Guvern in tara asta. De asemenea, mai avem si o Curte Constitutionala. Daca imi spuneti acest lucru raspunsul meu ar fi unul laconic si poate dur: "Treziti-va"
Guvernul Romaniei nu este nimic altceva decat o prelungire a aparatului prezidential la care Basescu va mai trona inca patru ani si jumatate de acum incolo. Portocaliul este culoarea predominanta din cabinetul guvernamental. Un portocaliu care este zugravit atat de frumos si atat de fetis in ultima perioada de presedintele tarii incat ar trebui sa ne ingrijoram.
Dar hai sa lasam deoparte metaforele si sa spunem lucrurilor pe fata. Basescu conduce de fapt si aparatul prezidential si Guvernul. Si initiativa acestui proiect de lege nu apartine nicidecum Guvernului si Basvernului. E o sarada politica de prost gust care, cel mai probabil, isi va atinge scopul final. Acela de a reduce numarul de parlamentari de la 471 la 300 si de a desfiinta Senatul. In acest fel, prerogativele oligarhului Basescu vor fi sporite considerabil si va putea sa carmuiasca tara din pupa sa prezidentiala exact asa cum doreste muschiul sau cel mai striat.
Ati putea sa spuneti ca e bine ca scade numarul de parlamentari ca si asa stau degeaba si consuma banii publici in van. Ei bine, asa este, multi nu merita sa stea in acele fotolii. Insa reducerea numarului de parlamentari va duce implicit la ponosirea opozitiei, care si asa in momentul da fata nu prea are niciun cuvant de spus. Asta va duce, asa cum spuneam si mai sus, la cresterea puterii bravului nostru presedinte. 

11 comentarii:

  1. oligarhia exista deja.
    mai trebuie legiferata cu ajutorul ignorantilor.

    RăspundețiȘtergere
  2. SCUZE CA DAU COMM AIUREA DAR VREAU SA STIE TOTI BIRLADENII CARE MAI PLAEACA IN AFARA CU RENUMITA "FIRMA" A LU DORIAN SA CAUTE PE ALTII,MI-A DISPARUT BAGAJELE PLUS CA NU DA NICI O CHHITANTA,CIND AM CERUT CHITANMTA A SARIT LA BATAIE SI MIA VBIT URIT!IN SITUATIA MEA MAI SINT SI ALTII.

    A.

    RăspundețiȘtergere
  3. da bai spre oligarhie si tiranie ne ducem..boc ati vrut in boc a-ti luat-o

    RăspundețiȘtergere
  4. oameni buni daca nu ne vom trezi vom ajunge mai rau ca in 1946.aceste lichele impreujna cu seful lor,base nu reduc numarul de parlamentari sa ne fie noua bine ci tot lor.romani treziti-va.....

    RăspundețiȘtergere
  5. Cata profunzime,ce ziarist pretios,de unde naiba ai mai aparut si tu,flacau macinat de probleme globale?Vezi-ti de treaba ta si cauta-ti un serviciu decent,incearca la CUP!

    RăspundețiȘtergere
  6. Bai boule basist. Sa il pupi in dos pe basel de n ori plus unu. Jegodie ce esti. Tu lucrezi deja acolo nu ?(Pentru nenea cu comentariu de deasupra mea) Si pt voi toti. Sa va pish in frez! de ratati ca nu ati dus in viata voastra un razboi de cucerire si doar de aparare asa ca ... facem si noi ce putem. 100 m garduri. Marsh

    RăspundețiȘtergere
  7. Ia sa murim cu totii! Ideea mea! Buna nu ? Stiam eu! Astia sunt banditi !!!

    RăspundețiȘtergere
  8. mai corect ar fi "dictatura oligarhica" ..... de ciuma rosie am scapat dar de cea portocalie nu stiu cand, poate doar atunci cand vom pleca din tara sau vom muri cu totii ...... ajung la concluzia ca l-am impuscat degeaba pe ceausescu si ca degeaba au murit oameni in "89 ....... treziti-va romani!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. ionut benea suge cucul cu pasiune

    RăspundețiȘtergere
  10. a invatat si fraierul asta de benea cu 2 clase ce inseamna oligarh :)) mars ma

    RăspundețiȘtergere
  11. De data asta ai luat-o prin porumb ! Atat timp cat majoritatea romanilor sunt mai tentati de capatuiala pe termen scurt decat de munca onesta, de tepe in loc de afaceri cinstite, de driblarea legilor decat de respectul fata de ele, de greve in loc de performanta, de dispret fata de valori, dispret fata tot ce misca in afara persoanelor lor, se va gasi un grup care in numele ordinii si pacii sociale sa duca societatea spre una totalitara.Istoria se repeta...

    RăspundețiȘtergere

Tu ce crezi?