E frig, dom'le!

S-a lăsat un ger cumplit! E frig în sufletele noastre, chinuite de frâmăntările zilnice. De coșul zilnic, mai gol pe zi ce trece. De facturile la curent și gaz, ce ajung în cutiile poștale îngreunate de prea multe zerouri. De neputința de a ne privi copilul în ochi după ce îl refuzăm când ne cere 5 lei pentru pachet la școală. 

E năpraznic! Ne-au înghețat până și speranțele. Bruma de bani pe care îi mai avem în portofel ne obligă să ne gândim la altceva când vrem să mergem la o bere în oraș. E ger și în sălile de teatru, dar noi nu știm asta, am auzit-o de la cei care își mai permit să rupă un 10 lei pentru a savura un spectacol, din când în când. Înghețăm și când mergem la o plimbare în parc cu odrasla. Pur și simplu nu ne putem lua gândul de la greutăți. Vine concediu, am merge într-o excursie la munte, da cică e ger și acolo...

Ne îngheață picioarele! Doar uitându-ne la televizor. Când îi auzim pe parlamentari spunând că de la anul o să fie mai bine. Când ne spun că ne vor da sfertul de salariu spoliat de pe fluturașele noastre. Când ne mint că se gândesc la viitorul țării când stipendiază proiecte de miliarde din banii noștri. Și nu, lor nu le e frig!

Dar, vai, îngheață pietrele! Doar gândindu-ne la viitor. Când ne trece prin minte că, poate, mai devreme sau mai târziu, vom trăi și noi decent. O nălucă! Că nu vom mai fi nevoiți să căutăm prin supermarketuri produse de mân-a-doua, pentru a nu ne cheltui toată leafa o dată. Că nu vom mai merge ore-ntregi prin ger doar pentru a economisi banii pe care i-am da pe biletul de autobuz. E frig și afară, dom'le, dar mai bine du-te și închide centrala termică! O să te zgârii pe ochi când o să-ți vină factura!