Decalogul cocalarului, versiunea foto

Porunca 1:
Eu sunt Domnul Dumnezeul ma-ti. Sa nu ai alti dumnezei (.mp3) in calculator in afara de mine!




















Porunca 2:

Sa nu-ti faci chip cioplit sau freza smechera care sa semene cu alta decat in imaginea de jos! Si nici sa te inchini la fete sa se culce cu tine, freza ar trebui sa fie de ajuns!

















Porunca 3:

Sa nu iei in desert numele confratilor tai cocalari. Daca poti, pune si tu copiilor tai atat de multe prenume incat sa nu incapa in buletin. Daca nu multe macar sa fie de vedete. Vezi ca incepe Campionatul Mondial de fotbal, fii geana pe numele jucatorilor.















Porunca 4:

Adu-ti aminte de ziua in care trebuie sa mergi la gratar! Ia cat mai multe peturi de bere cu tine, nu uita semintele, imbata-te, da manelele la maxim si lasa cat mai multe gunoaie in urma ta! S-ar putea sa intalnesti frecangii care sa-ti spuna ca nu e civilizat sa faci asta. Nu-i crede si respecta porunca!
















Porunca 5:
Cinsteste pe ma-ta si tac-tu! De cate ori le e sete. Atentie insa, sa nu folosesti niciodata altceva decat vodca de proasta calitate sau vin tras din tescovina!
















Porunca 6:

Sa nu ucizi timpul altfel decat stand pe hi5 ore intregi. Obligatoriu trebuie sa ai cel putin 25 de ore pe zi statusul "new pic, vreau commnet, dau comment back". Sa rasfoiesti, profilele prietenilor prietenilor unui fost prieten de al tau cu care te-ai certat la o betie. Sa te uiti la pozele in care nu se pune prea mult accent pe textila si sa comentezi in gand de fiecare data: "fa da' buna esti!"




















Porunca 7:
Sa nu prea curvesti. Insa de fiecare data cand te intreaba prietenii tai cate femei ai avut sa inmultesti cu doi. Daca iti da zero sa stii ca nu e vina ta ci a matematicii. Zero inmultit cu orice numar da tot zero.














Porunca 8:
Sa nu uiti sa furi curent in orice conversatie in care esti implicat! Incearca sa vorbesti cat mai tare, foloseste-te de bagajul de greseli gramaticale pe care il posezi si obligatoriu sa folosesti cuvinte pe care le-ai auzit pe la televizor chiar daca nu le stii sensul si nu se potrivesc in context




















Porunca 9:
Sa nu marturisesti stramb impotriva aproapelui tau. Cel putin nu cand e de fata. Cand nu e langa tine, barfeste-l, injura-l, rade de el cu confratii tai cocalarii de cate ori il vezi citind o carte, judeca-l ca asculta alta muzica decat cea a neamului nostru, paraste-l sefului cand spune ceva rau despre el!





















Porunca 10:
Sa nu poftesti bunul aproapelui decat daca esti sigur ca poti sa i-l iei. Si daca stii ca o sa-ti foloseasca. Daca aproapele tau este inteligent degeaba ravnesti tu la calitatea lui, n-ai cum s-o furi niciodata. Si oricum n-ai avea ce face cu ea. Tie si celor ca tine nu va trebuie asa ceva!















Acest text este un pamflet. Daca esti cocalar si te simti simti jignit de cele spuse mai sus, inseamna ca scopul meu a fost atins.

6 comentarii:

  1. Foarte bine scris ,sunt impresionat pana la lacrimi.cata sensibilitate cat adevar si cata dragoste , in aceste randuri .fratele meu traiasca familia ta ca bine le-ai scris. gai ca am plecat sa ascult ultimu mega hit a lu GUTA .

    RăspundețiȘtergere
  2. Bai baiatule, nu e bine ce faci...
    Decalogul nu are ce cauta in pamflete si alte scorneli artistice (care au ca suport porunci sau fragmente biblice) oricat de bine intentioant ar fi autorul.
    In Decalog sunt cuvintele Lui Dumnezeu.
    Nu ai voie sa schimonosesti cuvantul Domnului, oricat de bine-intentionat ai fi.
    Sunt o sumedenie de alte moduri in care poti rade de cocalari...lasa Biblia in pace.
    Nenea

    RăspundețiȘtergere
  3. pacatosule!...o sa te bata Dumnezeu...

    RăspundețiȘtergere
  4. prea tare frate ai 5 din 5 de la mine

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca maine nu mai apare niciun post pe blog, te-a batut Doamne-Doamne. E tare, oricum.

    RăspundețiȘtergere

Tu ce crezi?