Sex. Scandal. Crima. Puncte de atractie pentru cititori

Consumatorul de presa nu este interesat de cultura. Nu este interesat de stiri despre teatru, muzeu, expozitii de pictura. In schimb cand este vorba de o crima comisa la Zorleni sau de o minora de 12 ani, violata la Perieni foaia se schimba complet. Pentru a atrage cititori, ziarele trebuie doar sa puna in titlul cuvinte cheie cum ar fi sexul, scandalul sau crimele.
Pentru cei care vor un argument in acest sens ii invit sa verifice traficul celor mai importante ziare din oras. De exemplu, in ziarul Obiectiv de Vaslui, cea mai citita stire de luni,  Doctorul Vasiliu a returnat "spaga,",  a avut peste 1.800 de accesari, la diferenta de cateva sute de accesari bune fata de celelalte articole. Marti, cea mai citita stire online a aceluiasi ziar a fost La 12 ani, victimă a unei minţi bolnave: Coşmar sexual.
In fine, nu am sa ma apuc sa fac recensamantul celor mai citite stiri la nivel local. Ideea e ca omul nu este interesat de stiri in care persoanjul principal este un actor, ci mai degraba da "click" pe o stire in care protagonistul este un criminal sau un violator. Nu spun ca nu sunt persoane care sa fie interesate si de cultura, sport sau invatamant in orasul nostru. Insa daca s-ar redacta un ziar numai cu stiri din aceste domenii, jurnalistii ar muri de foame.
Cu siguranta domeniile de interes, enumerate mai sus, nu sunt valabile numai pentru barladeni. V-ati intrebat vreodata de ce cele mai citite ziare din tara sunt tabloidele, gen Libertatea sau Cancan? Daca nu, va spun eu. Sunt pline de poze cu tate si cururi goale, iar acest lucru inca mai prinde destul de mult ;) De asemenea, sunt pline de barfe. Daca Adrian Mutu este surprins la curve intr-o zi si in aceasi zi guvernantii se hotarasc sa aplice Legea 221, cu siguranta stirea cu Adrian "Sibutramina" ar fi pe prima pagina si cea cu dascalii undeva prin paginile de mijloc, daca s-ar gasi loc si pentru ea:( Eu nu citesc tabloidele. Insa citesc presa locala si imi dau seama ce intereseaza pe cititor. Bag mana in foc ca daca ar aparea un tabloid in Barlad, Obiectivul, Monitorul si Vremea Noua ar da faliment.

4 comentarii:

  1. Art. 1. Sunt considerate ca au facut parte din structurile de putere si din aparatul represiv al regimului comunist instaurat în România la 30 decembrie 1947, urmatoarele persoane:
    ............................................................................
    d) presedintii, prim vicepresedintii, vicepresedintii si secretarii Comitetelor Executive ale Consiliilor Populare judetene, municipale, orasenesti si comunale;
    ...............................................................................
    Art.2. Persoanele care în perioada 30 decembrie 1947-22 decembrie 1989 s-au aflat în una din situatiile enumerate la articolul 1, nu pot candida, nu pot fi alese si nu pot fi numite timp de 10 ani de la intrarea în vigoare a prezentei legi, pentru urmatoarele demnitati si functii:
    ....................................................................................
    n) primar, viceprimar, secretar al unitatilor administrativ-teritoriale;
    ............................................................................
    o) consilier judetean sau consilier în Consiliul General al municipiului Bucuresti, consilier municipal, orasenesc, comunal, sau de sector al municipiului Bucuresti;

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu te supara Ionut insa mai bine citesc de MUTU decat astfel de articole!
    http://www.obiectivdevaslui.ro/articles_details.php?page=1&articles_id=5766
    Tu ai inteles ceva din el?

    sau uite
    http://www.obiectivdevaslui.ro/articles_details.php?page=1&articles_id=5396

    RăspundețiȘtergere
  3. Dom`le !
    Perfect adevarat ca foamea de morbid a romanului e deja intrata in patologic ...
    Insa cel putin articolele cu dr. Vasiliu si fetita abuzata nu cred ca au fost citite mai tare din aceasta perspectiva ...
    Pe dr. Vasiliu il cunoaste multa omenire din Barlad si curiozitatea e ceva mai omeneasca decat setea de grotesc ... Iar din articole de genul celui cu fata se pot invata multe, se pot trage concluzii despre ce am putea face, sau cum sa privim dramele unor suflete ...
    Evident insa, ramane, asa cum spuneti, setea asta de stiri despre deviatiile de tot felul.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cei ce intra pe astfel de subiecte/stiri vor sa stie pe cine sa stranga de gat sau sa arate cu degetul pe strada...ori,in cine sa arunce cu piatra.In fine,stiri din astea tampite sunt si vor mai fi pt ca toate ziarele si toate posturile tv cauta "audienta" cat mai mare.Nu vom scapa de "reporteri infecti" innebuniti dupa grotesc si nici de oameni cazuti in cap care comit tot felul de lucruri din ce in ce mai strigatoare la cer!

    RăspundețiȘtergere

Tu ce crezi?