Solomon, nu te-ai plictisit?

Ascultam interpelarea deputatului PSD Adrian Solomon, de pe 16 martie, si ma gandeam, oare cand o sa avem si noi oameni politici de culori (si cand spun culori ma refer la cele de natura politica) diferite care sa se respecte si sa incerce sa faca ceva bun si folositor pentru tara noastra? Si raspunsul mi l-am dat tot singur, probabil niciodata.
S-a creat un obicei ca de fiecare data cand un partid se afla in opozitie sa arunce cu rahat cu mainile amandoua in formatiunea politica aflata la putere. E un lucru bun ca sunt mai multe partide politice, e normal ca aceaste partide sa aiba ideologii diferite, insa n-ar fi oare normal sa aiba si acelasi scop? Acela de a crea un mediu in care sa o ducem noi mai bine. Noi cei care nu avem posibilitatea sa facem interpelari in Parlament sau sa ridicam mana atunci cand se voteaza o lege. Dar pe spinarea carora au ajuns cu curul in fotoliu confortabil de Parlament. Datorita noua au la dispozitie masini de serviciu. Datorita noua au cazare gratuita prin hoteluri cu mai multe stele decat milioanele pe care le primim noi ca salariu intr-o luna. Datorita noua stau si vorbesc la telefon cu amantele, sau cu cine dracu or mai vorbi ei prin sedinte. Si lista poate continua.
Da' ce rost are cum o duce norodul, important e sa facem scandal, sa dam in Pintilie de cate ori venim la Barlad, si sa-l "casapim" pe Boc de cate ori prindem un microfon in fata. Am dat aceste exemple referindu-ma direct la Adrian Solomon. Ei bine fostul viceprimar a ajuns deputat datorita (sau poate ar trebui sa spun din cauza?) stilului sau agresiv in raport cu ceilalti oameni politici, si de ce sa ne mai ascundem dupa deget si datorita flerului sau de a a-si atrage multimea. Poate nu a spus intotdeauna ce a vrut sa spuna, insa cu siguranta a spus intotdeauna ce a vrut barladeanul sa auda. Poate, daca sortii i-ar fi harazit alta viata si n-ar fi ajuns la PSD, Solomon ar fi iesit la baut cu Pintilie. Cine stie? Cert e ca nu ar fi ajuns unde a ajuns daca si-ar fi respecat colegii de la alte partide si nu i-ar fi "altoit" verbal de cate ori a avut ocazia? Niciodata!
Si faptul ca da in Emil Boc sau in colegii acestuia de partid, de cate ori are ocazia, nu dovedeste ca ar fi un nume mare in partidul de care apartine. Mai degraba un pion care este sacrificat de "grei" partidului de cate ori vor sa faca o miscare.
Ma intreb, probabil retoric, cand se va plictisi acest deputat de o coloratura verbala iesita din comun sa "intepe" pe orice barbat sau femeie din Parlament ? Care nu e pe rosu din punct de vedere politic, desigur!

Pentru Adrian Solomon si pentru colegii sai de la PSD, dar si de la celelalte partide politice, dedic urmatoarea melodie.

Asculta mai multe audio Politica

23 de comentarii:

  1. porcul raman tot porc indiferent de pozitia sociala si de studii. prin solomon vom perde foarte mult. pe de alta parte, daca nu poti face nimic concret pentru orasul tau, injuri pe toti, poate asa nu te mai intreaba nimeni de sanatate. si-ti vezi mai departe de incompetenta.

    RăspundețiȘtergere
  2. inca un loc unde il putem injura pe Solomon,inca un dobitoc (si ma refer direct la tine,Benea)care se crede mare comentator si analist politic.Nu inteleg de fapt care-i problema ta...ca Solomon nu e doar un anonim in Parlament sa taca si sa inghita sau te deranjeaza ca ii altoieste pe Boc si Pintilie...tie iti place poate in ce hal s-a ajuns in tara asta si ne indemni sa ne tinem gura

    RăspundețiȘtergere
  3. pacaliuciule...ti-ai tras tu blog...sa mor de ras ,nu alta...sa stii ca au mai fost cativa cacanari ca tine...unul pe la radio vip,altul pe la monitorul,care mai apoi se credea un dan diaconescu al barladului...acest gen de fraieri nu au multe zile de facut pe ziaristii lui peste...ai grija,patronii tai pana la urma traiesc,si mananca din palma celor pe care tu ii ataci zilnic..referitor la cunostintele tale elementare...mai ai de citit mult,pana sa te apuci de scris...fara suparare!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. de fapt pe unii ii deranjeaza adevarul. fiecare are dreptul sa-si exprime parerea doar traim intr-o tara libera, democrata. sustine-ti punctul de vedere ionut si nu te lasa influentat de amenintarile unora.,iar sefii tai ar trebui sa fie mandri ca tinerii au personalitate si curaj. succes pe mai departe...

    RăspundețiȘtergere
  5. "cacanar" esti tu mai ciudatule, stai acasa nu mai mai injura sa te afli in treaba, in democratie fiecare are drept la o opinie pertinenta, de injurat poate sa injure orice cioban.

    RăspundețiȘtergere
  6. Decat Pintilie care nu are curaj sa infrunte pe cei de sus mai degraba Solomon care totusi are demnitatea si curajul de a spune lucrurilor pe nume.Pintilie lasa-te de politica!

    RăspundețiȘtergere
  7. sa-i zici lu' solomon "cioban" e o mare insulta .......adusa ciobanilor. acest solomon nu e decat un pechinez frustrat crescut in umbra parintilor care la randul lor , mari politicieni de aceiasi culoare politica (rosie) dar dintr-o perioada de care nu vrea nici un actual politician sa aminteasca. pentru cei care-i tot pupa posteriorul acestui pacalici e bine sa stie ca de pe vremea romanilor politicienii erau oratori priceputi, nici intr-un caz latrai hamesiti. acest solomon a avut o viata grea de vice primar ca ziua se certa cu maturatorii sau cu comunitarii ca asa il asmutea sefu' cel mare(nea titi), iar noaptea statea pe net la primarie. ce greu muncea saracu'!!!
    sper ca pintilie tace pentru ca nu are nimic de zis si cand va spune sper sa aiba ceva de zis.
    astept o confruntare intre cei doi la fel ca cea de la presedentie in care fiecere sa aiba un timp limitat in care sa-si sustina ideile. sa vedem atunci cat de politicieni sunt alesii nostri!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. EU CRED CA ACEST IONUT ARE DREPTATE .. SI AS VREA SA-L SUSTIN SA SCRIE MAI DEPARTE ORICE DORESTE CA NIMENI NU-L POATE OPRI ! DACA DORESTE AJUTORUL MEU ,IL OFER GRATUIT !

    RăspundețiȘtergere
  9. mie in general imi place ideea ta, si anume ca toti politicienii traiesc de pe urma noastra, si ca in primul rand ar trebui sa fie uniti spre a face ceva bun pentru noi si nu pentru a se tachina reciroc. Dar problema este ca, acest boc (si am scris special cu b mic) este chiar un personaj care nu are nici o legătură cu politica, sau mai bine zis are doar pentru el si ai lui. Nu sustin nici un partid, consider ca toti sunt niste hoti, dar unii mai mult si altii mai putin. Din punctul meu de vedere ”pedeleii” se incadreaza in categoria mai mult. Astfel incat nu ii putem cere lui Solomon sa se comporte in alt fel decat o fac si ei. Crede-ma ca am fost acum 2 zile in Iasi cand a fost sedinta in Universitate, pentru ca aveam ore chiar atunci, si nu mi se pare normal sa nu poti intra si merge la cursuri din cauza SPP-istilor care blocau totul pe acolo, plus ca toate masinile lor erau doar Tuareg si Mercedes-uri scumpe.

    RăspundețiȘtergere
  10. dragul meu te invid la sediul psd daca esti barbat

    RăspundețiȘtergere
  11. ionut... incearca sa vii la sediul psd si sa vorbesti cu dl adrian solomon.dupa aceea iti poti spune ideile pe blog...doar e dreptul tau..DAR...totodata tin sa ti spun ca in momentul in care esti pregatit sa tzi expui ideile sa trebuie sa te astepti si la represalii......nu te supara te intreb eu ...in calitate de membru psd...ai cumva dreptu de a ti expune blogul pe un site (formator de opinie) si as vrea sa stiu si eu de unde ai dreptul de a critica din fotoliu de acasa ,esti cumva vre un partener al site lui...si as vrea sa te mai intreb un lucru.....ai auzit cumva de dreptul la imagine si de denigrarea imaginii...din cate stiu pot fi si penale...eu te intreb ...noi o sa aflam ..multumesc si gandeste te bine..eu zic sa te duci sa stai de vorba si cu cei de la psd si cu cei de la pdl..dupa ce ai o idee despre ei spune si noua .merci

    RăspundețiȘtergere
  12. are dreptate vino la pdl sa vezi ce tineri avem

    RăspundețiȘtergere
  13. Si solomon si benea si pintilie - niste boi ,fiecare îsi vede numai propriul interes - m-am saturat de tara asta!

    RăspundețiȘtergere
  14. politrucii ciocul mic si sa se duca dracului de comunisti imputiti. se spune ca primul spermatozoid nu a fost neaparat mai destept decat altii, astfel sau nascut si prostii.

    RăspundețiȘtergere
  15. O singura rugaminte am pentru cei care posteaza comentarii. Nu ma mai amenintati cu instanta si nu ma mai injurati sub acoperirea unui nume anonim. Puteti sa spuneti ce vreti, dupa cum ati observat nu am sters niciun comentariu si nici nu am sa fac asta, insa semnati-va. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  16. Observ agresivitatea parerilor, calitatea mai mult decat indoielnica a celor ce te injura. Dupa 20 de ani de "libertate a cuvantului" romanii au inteles ca asta inseamna ca poti, sub scutul anonimatului, sa spui tot ce-ti trece prin cap. Reflexele comuniste, frica de asumarea unei pareri sub semnatura, nu au disparut din nefericire. Din pacate ranchiuna,resentimentele, razbunarea ieftina, promovate de absolut toti politrucii ce s-au perindat in acesti ani, au creat alt soi de tensiune in interiorul societatii. Nu putem intelege ca noi, romanii, avem interese absolut comune, indiferent de parerile politice pe care le avem la un moment dat. Ne risipim energiile injurandu-ne unii pe altii si avem satisfactii puerile cand "i-o tragem" oponentului, folosind visceral tot dictionarul suburban ce-l avem in bagajele culturii noastre.
    In alta ordine de idei nu pot decat sa-ti incurajez demersul si, ca un om in varsta ce sunt, sa-ti dau un sfat: nu sunt decat zece porunci ce trebuie respectate, celelalte sunt facute de oameni supusi greselii. Filtreaza tot ce scrii cu cele zece legi si vei fi un invingator.

    RăspundețiȘtergere
  17. APEL CATRE BARLADENI. fratilor uniti-va impotriva acestui primar,nu se poate asa ceva sa nu repari tu bulevardul principal macar cu cateva masini de bitum RUSINE SA-TI FIE TITI. parca traim in BAGDAD un oras bombardat.

    RăspundețiȘtergere
  18. Din cate stiu eu, in mass media se vorbeste si de stanga si de dreapta, se critica si de unul si de celalalt, iar daca cineva incalca legea, atunci cand se intampla sa fie prinsi, se aplica indiferent carui partid sunt membri. Asa ca nu inteleg de ce i se parea cuiva mai sus ca site`ul www.b-o.ro trebuie sa slaveasca maretia PSd`ului. Indobitociti de sistem si de loialitatea intarita de diverse favoruri uitam sa mai fim si corecti din cand in cand. Personal ma doare in cot cine e la putere, si ma intereseaza foarte putin spre deloc cum se balacaresc ei pe la microfoane cand seara, dupa ce se stinge lumina de la camera de filmat pupa obrazul pe care l-au scuipat.
    Draga Benea, vei fi criticat poate mai mult decat meriti, si plesnit mai mult decat poti suporta, pentru ca ai uitat ca marimea Barladului va impune mereu limite in gandire, iar dreptatea va fi doar a celui care o crede. Trebuie sa recunosc ca ai curaj si tin sa te felicit pentru asta. La mai multe articole, la mai multe pareri, critici si "succesuri".
    Cu respect, Taralunga Liliana.

    RăspundețiȘtergere
  19. bai benea....????tu ce mare vedeta esti ma???te iei de solomon ca sa auda lumea d"marele ionut benea''...iti dai seama cat de important esti ma...mai ales ca a itrat lumea pe blogul tau sa dea commuri...pro..sau anti solomon...

    RăspundețiȘtergere
  20. Coloratul de solomon se crede mai important decat(nu) e...nu stie decat sa latre sa mai bine zis sa croncane...

    RăspundețiȘtergere
  21. solomon are gura mare si atat.este nesimtit prin nastere,un buhai care rage si un corupt

    RăspundețiȘtergere
  22. solomon=elena base, titi=traianel, drumuri f. bune in orasul asta, apa de calitate si mutat praful prin maturat de pe o parte pe cealalta-principalul e ca avem centrul de afaceri, lipsit de afaceri. de ce nu se face soseaua de centura cu fonduri U.E. cum s-au facut la Craiova deja 2? pentru ca e greu de bagat bani in buzunar din fonduri U.E. si nu exista interes politic din partea nimanui, nici chiar jumatate din membrii PSD aflati in parlament nu au sustinut propunerea, ce sa zicem atunci de restul

    RăspundețiȘtergere

Tu ce crezi?