Dumnezeu sa-i ierte! Da' cu birul cum ramane?


Cetatenii din Barlad platesc anual o taxa pentru intretinerea cimitirului care este in valoare de 15 lei pe an, pentru fiecare familie. Birul a starnit nemultumiri in randul mai multor cetateni din oras care spun ca nu au rude inmormantate in cimitir asa ca nu ar trebui sa fie obligati sa plateasca acesti bani. Ei bine, pentru a veni in sprijinul acestora, seful Serviciului Public de Administrare a Pietelor, Parcarilor si Cimitirelor, Vasile Ciochina a venit cu o idee de tot rasul. Oamenii care sustin ca nu au rude "domiciliate" in cimitir sa se duca la notar si sa declare pe propria raspundere acest lucru. Adica sa nu mai dea acesti 15 lei la Serviciul de Taxe si Impozite de la primarie ci sa ii dea la notar. Nu mai stiu exact cat mai costa o astfel de declaratie legalizata, insa cu siguranta se apropie de valoarea taxei. Buna logica mai "smecherul" parcarilor din oras.
Propunerea lui Ciochina a fost discutata in sedinta Consiliului Local, de astazi, 15 martie. Si nu oricum ci cu atata valva de cred ca barladenii trecuti in nefiinta s-au rasucit de au facut febra musculara prin morminte. In cele de urma consilierii au constatat aberatia lui Ciochina si au adoptat hotararea cu un singur amendament. Si anume ca barladenii aflati in aceasta situatie sa nu mai fie nevoiti sa demonstreze ca nu au rude la cimitir prin declaratia de la notar ci cu o adeverinta de la primarie. Ei asta deja e cu totul o alta mancare de peste. Da' stiti ce ar fi frumos? Sa se duca omul, frumusel, la primarie sa solicite adeverinta respectiva pentru a fi exonerat de plata birului, iar la urma sa i se ceara 15 lei pentru acea hartie. Pai si hartia costa, ce dracu'! Sincer, nu m-ar mira.
Dumnezeu sa-i ierte pe morti si sa le dea viata lunga urmasilor lor pentru a plati taxe la primarie!

9 comentarii:

  1. Chiochina ala e rupt de realitate uneori...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce aveti cu saracul Ciochina, e si el un biet 'administrator' care da din gura ca sa nu-si piarda postul, luati-va de ne'a Titi ca ale lui sunt parcarile.

    RăspundețiȘtergere
  3. "parcarile" din cimitir???

    RăspundețiȘtergere
  4. oricate comentarii am lasa noi aici pe blog nu o sa se ia nici o masura.. trebuie sa mai ia si nea titi niste bani... impreuna cu fustratii din primaria barlad chiar si politia comunitara care nu as da 2 lei pe ei.

    RăspundețiȘtergere
  5. "Non-patriot convins sunt de parere ca Romania este o tara in care nu te poti afirma..."

    Mda... Ionuţ e un nume care ţi se potriveşte de minune... Pentru că ai gândirea unui copil care s-a supărat pe jucării şi începe să le dezmembreze doar pentru că s-a plictisit de ele şi vrea altele...

    În altă ordine de idei, România suntem noi adică şi tu! Cum suntem noi, cum eşti tu, aşa e şi România. România e şi casa noastră. Dacă, uneori, acasă găseşti vasele murdare, hainele aruncate, tablourile strâmbe, ce faci? Îţi renegi casa? Spui că vrei altă casă pentru că în asta totul e vraişte?

    Mai gândeşte-te Ionuţ! Poate ar fi bine să fii departe de casă o vreme şi apoi să revii pe blog... Între timp mai creşti şi tu!

    RăspundețiȘtergere
  6. si daca vrei sa speli vasele si nu ai apa (pt ca e oprita de aquavas), vrei sa-ti strangi hainele si sa le pui in dulap, da' care haine ca de cand esti in somaj n-ai reusit sa-ti cumperi decat un petec cat despre tablouri, ar fi bine sa mai fie pe pereti!
    Romania e o tara condusa de interese personale, o tara in care se traieste pe spinarea omului muncitor care nu stie si nici nu e lasat sa-si ceara drepturile e o tara in care oamenii nu au curaj sa ceara mai mult pt ca au dus-o si mai rau si le e frica de esec. E o tara in care cei destepti profita de "teroia drobului de sare" !

    RăspundețiȘtergere
  7. Degeaba ai trecut in anonimat, Ionut. N-ai inteles esenta... Solutia nu sta in alta parte (tara), sta in noi, adica si-n tine... Dar esti tanar si ai timp sa-nveti si asta...

    RăspundețiȘtergere
  8. asa e solutia sta in noi, pacat ca n-avem destul curaj sau educatie sa o punem in practica

    RăspundețiȘtergere

Tu ce crezi?