Cine inseala mai mult statul? Topul teparilor! (I)

In Romania, dupa cum stim cu totii, impozitul pe venit este de 16%. Pentru multi dintre concetatenii nostri birul nu este nici macar optional, daramite obligatoriu.
Sunt o groaza de meserii sau de modalitati in care poti castiga bani fara a plati niciun leut statului roman. Si asta se intampla cu largul concurs al statului roman. Voi incerca sa enumer cateva din categoriile de persoane care castiga sume frumusele fara a plati statului nimic.
De la inceput vreau sa scot din discutie politicienii sau maharii care fac, uneori, combinatii cu milioane de euro. Magarii se fac la cel mai inalt nivel, nu e niciun secret in asta, asa ca nu are rost sa sucim subiectul pe toate partile, ca Badea. De asemenea, nu-i voi include nici pe cei care iau spaga, indiferent de valoare ei. Lucruri de genul asta se fac, le stim, nu are rost sa le mai aducem in discutie.
Ei bine, una din cele mai profitabile meserii si din cauza careia statul ia tepe de sute de mii, poate chiar milioane de euro pe an, este cea de manelist. Astia se duc la nunti, canta pe la botezuri, stau prin ploile de bani de pe la petreceri, da' cand vine vorba de platit impozitul la stat se fac ca nu stiu sa scrie. Pai auzeam ca oligofrenii astia de canta manele cer remuneratii de cateva mii de euro pentru fiecare seara in care se fura mireasa. Pai, stai un pic nenica asta nu inseamna cam cat castiga multi dintre noi intr-un an de zile. Iar noi, populatia, carora nu ne place sa umblam cu parul lins si lanturi de aur la gat, daca nu platim impozitul intr-un an se uita aia de la Fisc la noi ca Guta la un roman de Dostoievski. Da' noi primim fluturas de salariu, manelistii nu. Pai bai statule, ca sa personific un pic, decat sa consumi maculatura cu noi, amaratii, care castigam 200-300 de euro pe luna, nu mai bine i-ai ingropa pe astia in hartii si ai scoate cat scoti in 20-30 de luni de pe spinarea salariului nostru. Da' probabil n-are de unde sa stie statul asta ca manelistii castiga bani grei de cate ori polueaza fonic vreo nunta. Ca nici nu apar astia si arunca cu bani pe la toate televiziunile mai ceva cum arunca forumistii barladeni cu injuraturi in ziaristi!
Sa lasam la o parte categoria asta, ca deja incep sa va plictisesc, si sa mergem la urmatorul punct de pe lista. Ceferistii. Mai exact, controlorii. Ati putea spune ca acum cateva randuri ziceam ca nu ma leg de spagi. Da' eu cred ca banii dati la nas au devenit o obisnuinta atat de des intalnita, incat nu mai poate fi numita spaga. Ba chiar mi s-a intamplat sa se uite "gauratorii" de bilete din trenuri urat la mine cand le-am prezentat biletul. Spaga se cheama cand atat cel care o da cat si cel care o ia se feresc un pic, au un pic de retinere. Nasii nu, vin in compartiment, intind mana, iau banu', intreaba platitorul "Pana unde?" dupa care isi vad linistiti de drum. Multi dintre acesti "godfatheri" autohtoni primesc salariu ca pe un bonus. Si asta pentru ca propozitia "Introduceti codul PIN" cu care se intalnesc ei in zilele de salariu nu este, de cele mai multe ori, nici pe departe la fel de profitabila ca intrebarea "Pana unde?"
Pentru ca sunt atatea moduri, exploatate la maximum, de romani, prin care se poate insela statul voi veni in zilele ce urmeaza si cu o continuare la acest material in care voi prezenta si alte ocupatii prin intermediul carora se poate insela statul foarte usor.

8 comentarii:

  1. si unde sunt numele ? unde este topul ?

    RăspundețiȘtergere
  2. te legi de manelistii atat de dragi lui Base? cum sa plateasca impozit? crezi ca degeaba lalaiau ei in sprijinul "realesului"?

    RăspundețiȘtergere
  3. alo!!!bre...c scrie in titlu???cv legat de un top...parca un top..se face pe baza unor nume si a unor anumite date...dar nu vad niciun nume oe aici...tinere...stai in banca ta...

    RăspundețiȘtergere
  4. ai uitat sa treci preotii .....astia iau si prin fata si prin spate

    RăspundețiȘtergere
  5. manelistii iau numai la petreceri pe cand popii iau si la inmormantari si la parastase de la bogati de la saraci in vreme de criza si din orice pozitie ...astia adevarati maestri ai fentarii fiscului

    RăspundețiȘtergere
  6. IN LOCUL TAU M-AS APUCA SA CANT MANELE.POATE TI-AR IESI MAI BINE DECAT SCRISUL.NU VEZI CA ESTI PENIBIL SI PROST INFORMAT?MAI LASA-NE FRATE CU TEORIILE TALE DE 2 BANI.DACA ESTI DESTEPT SPUNE-NE CEVA NOU FIINDCA ASTEA-S EXPIRATE.

    RăspundețiȘtergere
  7. Pai, nu ai cum sa ii incluzi in categorii diferite pe manelisti si politicieni. Statul e "ei", ca sa ma exprim manelistic sau ca un europarlamentar! Atata timp cat manelistii manipuleaza masele prin odele inchinate "alesului",iar badea Ghiorghi si tata Anica ii asculta ganditor, cu paharelu de tuica pe tejgheaua de la crasma, in asteptarea ajutorului de lemne, promis di primarili PDL-ist, nimeni nu se va lega de Base, Guta, Roxana&co.Si,normal, orice campanie electorala trebuie finantata! Succesurile se construieste din cantaari!

    RăspundețiȘtergere
  8. cam cate vile de nas ai vazut?
    si ce masini de fite conduc nasii?

    RăspundețiȘtergere

Tu ce crezi?