Anonimatul - cea mai usoara cale spre smecherie

Stim foarte bine ca suntem inconjurati de oameni carcotasi, barfitori, invidiosi sau, ca sa fiu mai explicit, prosti. Bineinteles nu generalizez, mai exista si verdeata printre padurea plina cu uscaturi. Multi ati putea spune ca sunt dur, insa daca aruncati o privire in jur v-ati da seama ca sunt chiar indulgent. O data cu tehnologia au aparut si alte metode de a-ti expune frustrarile, criticile si injuraturile. Vorbesc despre forumurile unor site-uri de stiri barladene. Cei care folosesc Internetul frecvent si sunt interesati de ce apare prin presa stiu foarte bine la ce ma refer.
Mie imi place sa fiu criticat pentru ca sunt la o varsta la care am inca foarte multe de invatat si sunt constient ca fac greseli. Insa nu sunt de acord ca reprosurile sa-mi fie adresate sub scutul anonimatului. De asemenea nu inteleg de ce ziaristii care sunt un pic mai duri trebuie sa suporte injuraturile, uneori adresate rudelor, concepute de unii care, de multe ori, nici nu citesc articolele. De ce trebuie sa mi se spuna mie ca am ramas corigent la matematica in liceu (lucru adevarat de altfel) la un material despre politica, de exemplu? De ce trebuie sa spui ca fratele meu a ajuns la spital la un material despre calculatoare? Toate astea, bineinteles sub nume de John Doe. Unde e relevanta?
Pentru cei care nu stiu inca, comentariile ar trebui sa fie in legatura cu articolul pe care tocmai l-ai terminat de citit. Nu ti-a placut, nu esti de acord cu ce scrie in el, foarte bine, spune asta. Daca vrei sa injuri autorul fa-o fata in fata sau suna-l. Nu fa pe interesantul si lasa un astfel de comentariu sub numele unui anonim. Nu faci altceva decat sa-ti dovedesti frustrarea si lacatul foarte mare cu care esti incuiat la minte.
Am promis cititorilor ca, din respect pentru ei, nu voi sterge niciun comentariu, indiferent ca e de bine sau nu. Si voi merge pe acelasi principiu in continuare, insa am sa-i rog sa se semneze. Sa nu dea dovada de lasitate pentru ca eu cand scriu un lucru rau despre cineva, sau il critic nu semnez "Anonim".

16 comentarii:

  1. cred ca vorbesti singur in primul rand iar in al apoi cu siguranta esti tu un frustat iti spune un psiholog asa ca statul de opozant (de conjunctura ) il duci singur sau poate sa o impresionezi pe cristina (sefa ta)asta pe moment ca nu se stie cat mai stai pe acolo, poate, doar daca nu incepi sa aberezi ceva pe tema semintelor ...de floarea soarelui.

    RăspundețiȘtergere
  2. cine dracu te crezi sa ne imprti tu in categorii??un pustan frustrat care-si da cu parerea??

    RăspundețiȘtergere
  3. Esti un mare ratat daca afirmi ca esti un non-patriot..Mergi in italia sa pui parchet si sa dai cu var prin casa si nu te mai arde in figuri pe bloguri..sclavule

    RăspundețiȘtergere
  4. ia-ti blogul si du-teee frate unde ai fost si pana acu cateva zile!!nu vezi ca nu te agreeaza nimeni??ne obosesti!

    RăspundețiȘtergere
  5. A face un comentariu ca "anonim" sau sub un nume fictiv e foarte usor.Ma intreb,oare cel care face acel comentariu simte vreo satisfactie?Cand ai un punct de vedere e bine sa-l expui,nu sa o faci pe criticul iar apoi sa te refugiezi in umbra.Cati dintre cei care semneaza articolele sub anonimat ar mai scrie acelasi lucru afisand numele real?Niciunul.Asta arata lipsa de responsabilitate de care fug multi.Contul de blogger e deschis oricui,asa ca fiecare isi poate etala ideile,articolele,parerile,etc.As fi curios daca pe ei ii critica cineva sau cum ar reactiona la critici.Anonimatul in conceptia mea e egal cu frustrarea.Nu e nimeni obligat sa fie in acord cu autorul unui articol,insa moral,suntem obligati a avea dreptul la replica.Dreptul la replica inseamna a fi civilizat.Dreptul fiecaruia de a-si expune liber ce gandeste fara a (i) se ingradi dreptul la exprimare.

    RăspundețiȘtergere
  6. Pai Ionut, uite care e faza, asa sunt si pe strada din astia frustrati. Se trezesc vorbind aiurea ca pe forum, se baga in seama aiurea, iar daca le dai o replica cum trebuie se intorc cu spatele sau reactioneaza violent. Pe cand pe forum nu conteaza nu-l vezi la fata te injura si a iesit.

    RăspundețiȘtergere
  7. Tot mai multi, defapt un ditamai valu de persoane nongrate din astia ne invadeaza vietile.
    Indolenta si neglijenta parintilor , a facut ca cel mai mare dusman al copilului sa fie calculatorul. Lumea lui reala nu e asta pe care traieste, e PC-ul si tot ce tine de el: jocuri, internet,... Violenta o capata in jocuri (cati nu dau un pumn in masa sau tastatura cand pierd un meci la FIFA sau eroul lor moare?) , iar limbajul este afectat cu ajutorul prietenilor nostri cei mai utili: Mess-ul si hi5 -care a pocit limba romana intr-o faza critica, iar forumurile care a ridicat imasginatia injuraturilor la rangul de creatori. Adica cu toate reculile si filtrele de injuraturi tot fac ce fac sa apara ex: k-cat... si lista e foarteee maree...

    RăspundețiȘtergere
  8. mai dane te rog eu mai invata oleak de limba romana......"ar forumurile care a ridicat imasginatia injuraturilor la rangul de creatori"


    Andras Rujan

    RăspundețiȘtergere
  9. daca ti-ai tras blog si ai sansa sa apari pe acest site nu inseamna ca esti buricul targului sau ca ai dreptul sa dai verdicte in legatura cu subiectele abordate.faptul ca iti faci un titlu de glorie ca ai ramas corigent la matematica devoaleaza o mica parte a caracterului tau.si nu uita ca sunt multi elevi care citesc despre corigenta ta-asta ca puterea exemplului.

    RăspundețiȘtergere
  10. mai cod penal sau penal ce esti mai pe scurt, unde vezi tu greseala in limba mea romana?
    sau mai bine te-ai uita la tine sa scrii cu curu sau tastezi cu curu mai bine zis...

    RăspundețiȘtergere
  11. nu stiu de ce te intereseaza ce comenteaza aiurea unii.succes in continuare in tot ce faci ....corijentule -vladraq

    RăspundețiȘtergere
  12. datorita democratiei toti putem sa me impartasim parerile...din pacate unii stiu sa se afirme doar prin injuraturi, amenintari si impertinenta (ca atat ii duce capul) SUNT O FANA A BLOGULUI TAU (asta pt ofticanti k tu o stii)

    RăspundețiȘtergere
  13. mai dane hai sa te invat oleaca de limba romana....forumurile care AU ridicat....nu cum ai scris tu forumurile care A ridicat.....mai invata oleaca de gramatica si dupa aia scrie pe un forum

    Andras Rujan

    RăspundețiȘtergere
  14. TU TREBUIE SA FII FOARTE DESTEPT DACA-TI PERMITI SA-I FACI PE CEILALTI PROSTI.VAI DE CAPUL TAU .DE UNDE AI RASARIT ASA DESTEPT .TE SCUIP SA NU TE DEOCHI.

    RăspundețiȘtergere
  15. Ionut eu nu sunt deacord cu dreptul la replica si necenzurarea comentariilor.Ori care ar fi parerea mea insa este blog-ul tau,munca ta si deciziile iti apartin.Vezi tu,din respect pentru cititori tu nu cenzurezi comentariile,dar unde este respectul lor pentru munca ta,pentru parerile tale si asa mai departe.eu zic sa respecti persoanele care merita sa fie respectate si sa ii lasi pe cei care nu sunt capabili sa isi exprime o parere contradictorie intr-un mod decent in prostia lor intr-un fisier spam .si eu am pareri contra dar mai am jumatate de neuron functional si ma straduiesc sa imi exprim convingerile intr-un mod civilizat.succes
    Sarah

    RăspundețiȘtergere

Tu ce crezi?