Alesii spun lucruri traznite: Top 10 propuneri legislative aberante de anul acesta



Rolul parlamentarilor este de a propune si vota legi. De multe ori, fie dintr-o dorinta exarcebata de a iesi in evidenta, fie din prostie, alesii dau cu bata-n balta si vin cu niste propuneri legislative de tot rasul.

In acest material voi incerca sa fac un top al celor mai stupide zece idei propuse spre a fi legiferate, de la inceputul anului si pana acum.. Doua dintre aceste propuneri apartin conducatorilor de la noi, una Consiliului Local din Oradea si restul alesilor de la nivel central. Sa purcedem!

10. Topul este deschis de o propunere facuta de catre directorul Politiei Comunitare din Barlad, Vasile Radoi. El a propus edililor, in luna februarie, ca toti politistii comunitari sa fie obligati sa efectueze un test psihologic. Motivul: pentru a demonstra ca sunt competenti sa poarte si sa foloseasca o arma. Propunerea lui Radoi a fost concretizata printr-o hotarare de Consiliu Local, iar potrivit spuselor sale, toti agentii pe care ii are in subordine au efectuat testul cu succes. Se astepta cineva la alt deznodamant?

9. Cristian Preda, europarlamentar, a venit cu propunerea ca religia sa fie interzisa in scoli. Nu sunt foarte religios, insa chiar si asa nu consider ca acest obiect de invatamant nu ar trebui interzis. Nici nu ar trebui sa fie obligatoriu, cum este acum, ci mai degraba optional. Pentru ca, pana la urma, si apartenanta la o religie este optionala. Nu te forteaza nimeni sa crezi, nu te forteaza nimeni sa nu crezi.

8. Nu cu mult timp in urma, Guvernul a propus revizuirea Constitutiei. Printre principalele puncte care ar urma sa fie modificate se afla reducerea numarului de parlamentari de la 471 la 300, desfiintarea Senatului si cresterea prerogativelor presedintelui. O mare aberatie, pentru ca acest lucru nu va face decat sa duca la monopolizarea puterii de cate PDL si la stirbirea separatiei puterilor in stat, implicit a democratiei.

7. Reprezentantii Ministerului Educatiei propuneau, in urma cu cateva luni, ca absentele pe care elevii le fac sa fie platite de catre parinti. Din cate stiu, sunt unitati care au introdus in regulamentul interior acest punct, insa nu a fost niciodata transpus in realitate. Ministerului Educatiei functioneaza, in ultimii ani, pe principiul "o noua guvernare, inca o schimbare". Astfel se face ca elevii sunt dezorientati, iar haosul este , din pacate, cuvantul ce caracterizeaza cel mai bine sistemul de invatamant de acum. Preocuparile unor cadre didactice pentru orice altceva decat invatamant duc si ele la largirea plagii ce a cuprins scoala din ziua de astazi.

6. Consiliul Local din Oradea a venit cu o propunere demna de luat in calcul in acest clasament. Edilii de acolo spun ca pentru alcoolul vandut noaptea ar trebui introdusa o taxa separata. Intrebarea mea este, s-au intrebat cei de la Oradea cum vor tine socoteala bauturilor vandute ziua si a celor vandute noaptea? Pentru ca taxa ar urma sa fie platita de catre comerciant. Si imi e greu de crezut ca va sta cate un consilier in fiecare birt din Oradea pentru a numara cate sticle se vand pe noapte. Si daca se bazeaza pe buna-credinta a vanzatorilor sunt prea naivi pentru secolul vitezei. Prost o fi carciumarul sa isi toarne nisip pe spinare singur si sa recunoasca cat a vandut ziua si cat noaptea.

5. Un deputat PDL, pe numele sau Alin Popoviciu, a venit cu propunerea ca toate vrajitoarele sa se organizeze in asociatii profesionale si sa plateasca impozit pentru banii incasati de la clienti. Deci, acel "da un leu sa-ti ghicesc viitorul " ar trebui sa devina "da un leu, plus TVA, sa iti ghicesc viitorul". Probabil deputatul respectiv traieste intr-o lume utopica daca e de parere ca acest lucru se va intampla vreodata.

4. Adrian Radulescu, secretar al Ministerului Agriculturii a venit cu o propunere foarte interesanta. El spune ca supermarketurile, hipermarketurile si, in general, magazinele care au mai mult de 400 de metri patrati ar trebui inchise duminica. Adica exact in ziua in care romanul se duce cel mai des la cumparaturi. Probabil Radulescu o fi fanatic religios si nu concepe ca in ziua lasata de Dumnezeu spre odihna oamenilor sa se vanda chiloti sau tigari.

3. Si acum sa incepem cu spuma propunerilor legislative aberante. Ultima pozitie a podiumului este detinuta de catre senatorul Iulian Urban, care s-a gandit sa revolutioneze regulile de circulatie si sanctiunile date din pricina incalcarii acestuia. Acest senator a propus ca amenzile de circulatie sa fie calculate in functie de veniturile soferului care a calcat pe bec. Haideti sa luam un caz ipotetic. Pe mine ma cheama Ionel, iar tatal meu a obtinut dintr-o mostenire a unei matuse cateva milioane de euro frumusele. Banii nefiind o problema, mi padre mi-a cumparat ditamai bolidul cu care agat fete in fiecare seara si din care nu dau doi bani pe regulile de circulatie de la noi. Daca ma opreste politia pentru o depasire interzisa, de exemplu, ce amenda imi va da? Va spun eu, nimic. Pentru ca veniturile mele sunt zero. Daca tata are ditamai averea nu inseamna ca am si eu. Deci eu sunt baiat de bani gata, da' n-am bani in acte. S-a gandit la asta Iulian Urban, oare?

2. Pe pozitia secunda se afla un personaj de pe plaiurile domestice. Numele: Vasile Ciochina. Functia: sef al Serviciului Piete, Parcari, Cimitire. Sa vedem cum a ajuns aici. El a propus consilierilor locali ca persoanele care nu vor sa plateasca taxa anuala de intretinere a cimitirului (de 15 lei), sa motiveze printr-o declaratie pe propria raspundere la notar ca nu au rude inmormantate la cimitir. Fundamentul ideii lui Ciochina a fost bun. Sa ajute barladenii care plateau degeaba acest bir. Numai ca seful cimitirelor s-a incurcat un pic in detalii. Taxa e de 15 lei pe an. Declaratia pe propria raspundere e cu siguranta mai mult de atat. Deci, potrivit propunerii lui Ciochina, oamenii nu mai dadeau banii la primarie ci ii dadeau la notar. Grele e calculele astea!

1. Si pe prima pozitie, propunerea propunerilor este facuta de cel care era sa devina presedinte al tarii si care ma face sa imi para rau ca am fost la vot. V-ati dat seama cu siguranta despre cine este vorba. Mircea Geoana. Presedintele cu cel mai scurt mandat din istoria Romaniei a propus sa se dea o lege prin care persoanele care stau la o coada sa fie obligate, legal, sa dea prioritate persoanelor de peste 70 de ani. Intr-un cuvant, Geoana vrea sa legifereze etica si bunul simt. Pesedistii sunt atat de setati pe castigarea voturilor batranilor incat fac orice pentru a le atrage simpatia. Cum cu pensiile nu prea mai merge pentru ca li se taie repede macaroana de catre pedelisti, care au malaiul, incearca si ei cum pot sa iasa in evidente. Rezultatul: astfel de propuneri legislative. Ghicitoare pentru Mircea Geoana. La o banca sunt 50 de persoane care asteapta la acelasi ghiseu. Niciuna din aceste persoane nu sunt de varsta a treia. La un moment dat vine o persoana aflata la varsta senectutii care doreste sa se bage in fata, insa nimeni nu il baga in seama si il trimit la rand. Cine plateste amenda?

7 comentarii:

  1. nu am inteles de ce o propunere de bun simt e pe primul loc in topul asa numitelor gafe? e greu sa ai bun simt in Romanica portocalie , dar unde e enormitatea? Geoana a propus sa avem bun simt(nu ne-a obligat) si, din cate stiu ,nici amenzi n-a propus. pricep ca e o propunere nerusinata intr-o tara condusa de marlani.

    RăspundețiȘtergere
  2. Tu ai avut vreo data contact cu alta cultura in afara de una ortodoxa?
    In momentul in care religia, ca disciplina scolara devine optionala, pentru ce trebuie sa se desfasoare in scoli?

    Eu sunt total impotriva studierii religiei in scoala. Scoala este institutie laica si nu ar trebui sa faca propaganda pentru nici o religie! Asta ca sa nu mai vorbim ca atunci cand vine ora de religie automat faci separarea elevilor in functie de religie - cine nu e ortodox trebuie sa plece. I-ai intrebat vreodata pe copiii ortodocsilor din zonele unde sunt in minoritate ce parere au?

    Te lauzi ca ai vederi democratice..........esti jalnic !

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Ionut Benea se pare ca degeaba te lauzi ca esti deschis la minte de ai astfel de ganduri! Daca topul nu e "copy/paste" de undeva si e doar gindirea ta este grav!

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi permit sa comentez prima propunere...aia in care ni se cere sa dam intaietate celor de varsta a 3 a.Nu sunt de acord deloc...am patit de "n" ori sa am bun simt si sa cedez locul in autobuz in favoarea unei persoane in varsta si am avut neplaceri;la fel a fost si cu banca din parc sau cu ajutatul batranilor sa urce ori sa coboare scarile vreunei institutii.Cel/cea caruia i-am cedat locul in autobuz a avut pretentia sa stau eu la margine ca vrea la geam sau in cel mai rau caz m-a facut sa ma ridic degeaba pt.ca nu vrea sa stea;cel/cea din parc n-a vrut sa ia loc ca e banca murdara(cred ca trebuia sa lustruiesc banca si apoi sa-i cedez locul);iar cand am incercat sa ajut un batran/o batrana sa coboare sau sa urce scarile se ferea de parca as fi vrut sa-i fac vant pe scari sau sa-i fur traista.Tocmai de aia nu mai sunt de acord cu aceasta lege a bunului simt.Asa cum pentru femeile insarcinate nu se respecta regulile,sa fie si pt.batrani aceeasi regula!

    RăspundețiȘtergere
  5. subscriu la antevorbitor si mai adaog faptul ca multi pensionari nu vor sa-si parasesca functiile de conducere din institutii publice,marginalizeaza pe cei tineri si cu o anumita viziune si promoveaza nonvalorile si nepotismul.Concluzie:in functiile publice de conducere si in parlament s-a mearga doar cei sub 42 de ai.Asta da propunere legislativa,nu legiferarea bunului simt in raport cu bosorogii.

    RăspundețiȘtergere
  6. deci ti se pare mai corect sa se plateasca absentele sau sa creasca puterea tovarasului presedinte, dar total incorect si ridicol sa cedezi unui batran un loc mai in fata. hmm, frumoasa gandire.

    RăspundețiȘtergere
  7. Un pont pentru internautii care au permis de conducere!

    Zilele astea am descoperit un nou magazin on-line, care mi se pare foarte tare.De pe el am comandat cartea MAESTRU IN ANULAREA AMENZILOR RUTIERE - cum sa devii, si a ajuns la mine dupa 4 zile, prin posta romana.Am ramas mut de uimire, deoarece continutul ei este tare, foarte tare!

    Are 570 pagini, dar totul in ea e foarte bine structurata si foarte practic explicata.

    scrieti pe google:

    www.maestrii succesului.ro
    a
    sau

    MAESTRU IN ANULAREA AMENZILOR RUTIERE - cum sa devii

    RăspundețiȘtergere

Tu ce crezi?