De ce nu stie sa scrie politistii comunitari? Pentru ca e analfabeti!


Potrivit statutului, fiecare politist comunitar este obligat sa aiba minimum liceul. Potrivit spuselor unor surse din Politia Comunitara, foarte multi din agenti au liceul facut pe la fara frecventa. Potrivit unui document care mi-a survenit nu cu mult timp in urma, sunt si agenti semianalfabeti la Barlad. Din astia ce face paza pe la diferite obiective, da' nu stie sa se exprima in scris cand este la vorba sa puna in scris ce au facut.
Va invit sa mai parcurgem inca un episod din serialul "De ce avem nevoie de politisti comunitari?". In cele ce urmeaza am sa scriu cuvant cu cuvant, virgula cu virgula, un referat semnat de doi dintre actualii politisti comunitari. Daca nu reusiti sa intelegeti ideea documentului, nu va desconsiderati, n-aveti nicio vina!



Referat

"Am onoarea de a va informa urmatoare. In data de 30/01.05.2010 orele 18:00-06:00 cu Ag. pol Rusu Aghel si Ag. com. Gradinaru Mihai am efect serviciul de paza si ordine publica in PIATA "9 MAI" Bd.
La orele 18:00 am preluat postul in primire, la orele 18:10 am inceput controlul conform consemn particular, am constatat ca in EN-GROSS era o Boxa cu nr. 16 fiind SC. M****a S.R.Lera deschisa , descuiata avand marfa in ea. mentionez faptul ca de fata erau doi martori. numitul I***e Ion acesta find vinzator la I.I G***u si numitul A****u Iulian. pana la terminarea programului nu am mai constatat nereguli la orele 06:00 am predat postul fara probleme Ag. com. CEAPA IULIAN si Ag. COM. HUTULEA COSTEL."


Fata de cele informate rog dispuneti.
Ag. com. (semnatura)
Ag. COM (semnatura)


Dupa ce parcurgi un asemenea text literar nu se poate sa nu ai intrebari. Si am sa le pun eu, chiar daca sunt cu caracter retoric.
- De ce semnatarul, adica Rusu Anghel, are "onoarea" de a inainta un referat ?
- Unde a mai vazut el formatul acesta de data "30/01.05.2010" ?
- In legatura cu propozitia "Fata de cele informate rog dispuneti", ce anume trebuie sa dispuna destinatarul referatului ?
- Si cui oare e adresat acest referat ?
- Cum te numesti cand nu esti in stare sa iti scrii corect propriul nume ? Pentru ca pe cel care a semnat acest referat nu il cheama "Rusu Aghel" ci Rusu Anghel.
Multumim domnilor politisti comunitari pentru ca ne oferiti ocazia sa radem de voi atat de des. Sunt sigur ca daca municipalitatea s-ar gandi vreodata sa deschida un circ, cei mai multi dintre voi ati fi eligibili pentru posturile de entertaineri. Dovediti inca o data ca va meritati cei aproape 30 de miliarde pe care ii dam din buzunarele noastre pentru salariile voastre.
P.S. Daca sunt politisti comunitari care nu se incadreaza in aceeasi categorie ca semnatarii de mai sus, le cer scuze pentru acest text!

28 de comentarii:

  1. iar revenim la acest subiect care de cate ori aud cate ceva despre politistii comunitari, incep sa rad.. " sunt si agenti semianalfabeti la Barlad"! un politist comunitar chiar daca au intervenit probleme in timpul postului,ei ar fi scris referatul contrariul ca sa le fie lor bine,,sunt foarte multe de spus...dar nimeni nu ia nici o masura contra lor !!! rusine!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. toti din politia comunitara sunt niste analfabeti care nu stiu sa scrie un cuvant...afara cu ei!!!rusine!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce s-a aburit blogul asta. Pacat, promitea mult. In fond, mi se rupe mie ca politistii comunitari nu stiu sa scrie. Cu ce m-ar ajuta un politist erudit ? M-ar reprezenta mai bine ? Ar sari in apararea mea si cu elocventa lui ar combate un posibil infractor ?

    RăspundețiȘtergere
  4. este politisti analfabeti,dar ce facem cu ziaristii? citez din blogul de mai sus: "Din astia ce face paza pe la diferite obiective, da' nu stie sa se exprima in scris cand este la vorba sa puna in scris ce au facut". esti cumva politist comunitar?

    RăspundețiȘtergere
  5. e scris gresit intentionat asa dar trebuie un anumit nivel de inteligenta sa-ti dai seama...

    RăspundețiȘtergere
  6. Cel despre care se face vorbire e un simplu agent de paza..."Aghel"...cum sa stie sa scrie?...asta e dat in posturi unde trebuie sa stii destul e multe.Functionarii publici(sunt care au si studii superioare) pazesc gunoaiele,portiunile de beton turnate..flori, banci si etc.Cand vad unii care comenteaza ei aici..vai mama lor...intai vedeti cum sta treaba apoi emiteti pareri.

    RăspundețiȘtergere
  7. bai desteptule, marele ziarist, daca tot ai scanat hartia aia si dupa asta ai copiat textul ca sa-l poata citi poporu" si ai inlocuit numele celor implicati cu ... de ce nu ai dat un blur si pe ce ai scanat? ca sa nu se observe numele...
    greu tata cu jurnalistica asta...

    RăspundețiȘtergere
  8. mai ionut tare mult as vrea sa stau de vorba cu tine la o cafea pentru a te cunoaste mai bine....invitatia nu o considera te rog un act de "intimdare " ci chiar este o curiozitate profesionala...multumesc..

    RăspundețiȘtergere
  9. 1.acest document nu a fost niciodata inregistrat ,din motive lesne de inteles.
    2.formularea la care faceti referire-am onoarea-face parte din limbajul protocolar al functionarului public atunci cand informeaza prin referat seful ierarhic superior.de notat ca rusu anghel nu este functionar public ci agent de paza-fara liceu.
    3.formula-rog dispuneti-de la sfarsitul referatului.prezinta doleanta semnatarului ca seful ierarhic-in speta sefa pietei sa dispuna unele masuri in asa fel ca proprietarul boxei respective sa repare usa,impiedicand astfel eventualele furturi.in ceea ce priveste aceasta formulare-rog dispuneti-face si ea parte din limbajul uzual al referatelor functionarilor publici.repet,rusu anghel nu face parte din aceasta ultima categorie.
    4.dupa 12 ore de serviciu de noapte este firesc sa apara anumita incoerenta in exprimarea scrisa ceea ce nu scuza,bineinteles,geselile gramaticale.
    5.am mai observat in alte articole ale domnului ionut benea o adversitate de neinteles fata de politia comunitara neglijand,sau poate necunoscand faptul ca foarte multi agenti agenti sunt apreciati si de conducerea politiei municipale pentru modul in care rezolva situatia de pe teren.
    6.in ceea ce priveste cele 30 de miliarde alocate de primarie pentru politia comunitara,sunt de facut doua precizari:salariul unui agent nu depaseste in clipa de fata 650 de lei iar bugetul politiei comunitare vaslui este de 41 miliarde fata de 26 la barlad.o simpla accesare a site-urilor celor doua primarii va demonstra acest lucru.
    inchei exprimandu-mi speranta ca ati observat ca si in alte institutii publice sunt asemenea indivizi,ceea ce nu inseamna ca trebuie blamata institutia fata de care aveti o adversitate greu de inteles.ceapa iulian.

    RăspundețiȘtergere
  10. Vrei sa iti arat eu IRB-isti, cu diploma de economisti - 5 ani la iasi - care vomita zilnic dezacorduri si sunt cu nasul pe sus? De la astia ce sa mai ceri?
    Si apoi, crezi ca tu stii sa scrii?
    Mi se pare mie, sau erai barman?

    RăspundețiȘtergere
  11. e normal sa iti aperi colegul dar il cunosc bine pe acel Anghel,iti spun singur ca e analfabet nu ii mai tine partea,stiu ca zugraveste pe la sefi e om ce casa cum s ar spune.chiar azi l am vazut pe motoscuter era in patrulare.pacat de aceasta institutie ca incepuse bine dar cu oamenii din astia chiar pateaza grav imaginea.nu il mai lasati pe strada sa fie pus sa pazeasca cimitirul sau undeva sa fie ascuns,e rusinos.

    RăspundețiȘtergere
  12. nu conteaza cum se exprima an scris,ag.com cel mai important este ca avem siguranta,pe strazi si an parcuri,cand iesim la plimbare,domnule ionut benea-uitate an ograda ta.politistii comunitari sunt de folos comunitatii noastre .

    RăspundețiȘtergere
  13. Dl.Ionut din cele 30 de miliarde in realitate sunt aproximativ 26 de miliarde alocate Politiei Comunitare.Intra pe adresa Primariei Barlad si consulta bugetul pe anul acesta.Te rog frumos sa memorez comentariu de la ora 11.16 mai ales in legatura cu salarizarea.Tu cat castigi ca blamez Politia Comunitara? Poate intr-o buna zi sau noapte faci cunostinta cu un politist comunitar in sensul bun si "rau" a cuvantului(pe timp de noapte,prin gradina,parc,piata sau chiar pe la sediu).SA AI GRIJA CUM I-TI BEI CAFEAUA DIMINEATA SI PE UNDE UMBLI NOAPTEA. Cele scris cu majuscule sa le consideri ca "vorbe de prietenie" din partea politistilor comunitari barladeni.Verifica salarizarea politistilor de la Vaslui,Iasi,Galati,Bacau si apoi scrie articole despre aceasta meserie care pe tine oricum te depaseste la varsta,inteligenta si fizicul tau pe care le ai.
    Posibil sa revin .

    RăspundețiȘtergere
  14. Indiferent ce spune si scrie domnul Ionut Benea,un lucru este cert,agentul de PAZA Rusu "Aghel"nu are ce cauta in strada sau in piata,nu spune nimeni ca el nu trebuie sa manance o paine ba mai mult confirm faptul ca daca va mai da cu var pe la ZEPPELIN in mod sigur va manca o paine calda si la propiu si la figurat mai cu seama ca este baiat de "chiosc"nu scoate vorba din casa,nu spune nimanui ca a fost pontat si platit din bani publici atat el cat si colegul cu care "s-a tinut de bidinea"(a se citi trafalet sau cum pupaza masii se numeste)I.V.astea sunt initialele celuilalt,de altfel un om de isprava care are doar defectul de a nu avea ceia ce se numeste coloana vertebrala.
    nu condamna nimeni pe cei care incearca sa-si rotunjeasca veniturile muncind dupa program in diverse meserii dar de aici si pana la a deveni servitorul lui RADOI sau catelarul lui ARHIR mi se pare o mare diferenta.Restul judecati singuri,oare cine este vinovat?Rusu ca se duce unde-l trimite Bossul?sau Bossul ca-l trimite?

    RăspundețiȘtergere
  15. Domnul BENEA face o mare greseala ca baga toti politistii in aceiasi "oala"sunt printre ei si oameni de valoare dar parca mai au loc de unii ca RUSU?Si daca ar fi singur ar fi ceva dar ce te faci ca sunt destui si sunt si printre agentii de politie nu numai de paza dar sunt protejati fie ca au"spate" fie ca jongleaza bine cu mingea.
    Poate nu stiti dar sefu'joaca si footbal si pt.asta are nevoie de echipa lui si de una asa zisa "adversa"ambele formate din agenti care au un statut special pt. asta fie ca dorm intr-un post caldut fie ca sunt scosi din post pentru a "juca".
    Daca doriti sa-i vedeti la treaba mergeti lunea,miercurea si vinerea la stadionul fepa si va veti convinge.
    si daca 22 de oameni alearga dupa o minge,altii dau cu var,altii au pile,de unde mai vreti eficienta?cei ramasi abia reusesc sa mai tina "steagul sus".
    Atmosfera este incendiara lipseste doar scanteia si totul devine pulbere,nu inteleg de ce domnul primar este legat la ochi sau cel putin asa pare,oare nu vede ca prietenul sau il taraste in noroi?

    RăspundețiȘtergere
  16. In legatura cu exprimarea "am onoarea sa va informez","am onoarea sa va salut"sunt formule cuprinse in regulamentul intern si ma intreb unde erau alesii urbei cu gandul cand le-au votat in sedinta CLM Barlad?Dormeau ca ceilalti alesi din parlament?nu au sesizat ca sunt niste expresii care injosesc?,care corespund mai degraba "limbii de lemn" de tip comunist a directorului adjunct ARHIR?

    RăspundețiȘtergere
  17. Da-i inainte Ionut. Cretinilor care te ameninta le tremura curul pe scaun. Stai linistit si scrie.

    RăspundețiȘtergere
  18. Sincer ...numai atunci cand aud numele de Anghel Rusu mi se ridica parul in cap !!! E cel mai prost politist comunitar de pe toata raza judetului !!! Si cand il vezi ca in fiecare zi vine la controlat avizul la tarabe si certificatul de producatori al unor babe care vand si ele o legatura de marar si o lalea ...iti vine sa il iei la bataie !!! Deci...din orice punct de vedere ....ANGHEL RUSU e varza ... PS: Totusi mi-ar parea bine sa imi fie tata socru ...(are o fata) ;)

    RăspundețiȘtergere
  19. La ce ti-ar folosi un socru prost?
    Si....ai grija ..aschia nu sare departe de trunchi!!!

    RăspundețiȘtergere
  20. cine e acel pacalici care il ameninta pe ionut? cica: "SA AI GRIJA CUM I-TI BEI CAFEAUA DIMINEATA SI PE UNDE UMBLI NOAPTEA"...o fi vreun zmeu?...mai e si analfabet pe deasupra...

    RăspundețiȘtergere
  21. Excelent! Pana la urma, care e rolul politistului comunitar? A,doar pentru a ne amuza ? Pai daca se cheltuie atatia bani cu ei, nu e cam mica bucuria de a-i avra printre noi? Sa-si gaseasca o meserie pentru care-s pregatiti si sa lase politistii adevarati sa-si faca meseria . Multi sunt cei ce-i confunda cu adevaratii politisti ...Pacat!

    RăspundețiȘtergere
  22. seful politiei comunitare are firma de panificatie zepelin,agentu rusu este un lingau si analfabet pe deasupra,sefa pietii ocupa un post fara concurs si i si permite sa monteze in piata un dozator de cafea in usa halei lactate,chita care face iar regula in piata,asdministratora de la piata mica administreaza in acelas timp si piata si magazinul scondhend care este situat perete in perete cu pita mica,citeva aspecte pe care le poate verifica oricune,rugam respectuos pe domnul primar sa verifice activitatea pietelor ,curatenia si modul de taxare.

    RăspundețiȘtergere
  23. Document trucat 100% .

    RăspundețiȘtergere
  24. Dl.Mihai, DA sunt zmeu ai obiectii? Cauta-ma si ai sa regreti.

    RăspundețiȘtergere
  25. Va inteleg nemultumirea dar dar daca domnul Benea are orbul gainilor sau probabil ceva cu politistii comunitari , asta nu inseamna ca toti sunt analfabeti sau idioti.....in schimb putem face afirmatia:,,Toti cei care au facut comentarii aici au facut o mare greseala!'' Acum vin eu si te intreb domnule Benea:,,Ai citit cu voce tare primele doua fraze ??'' vrei sa-ti citesc eu sa sa-ti arat greseala ? UITE GRESEALA:,,ag.pol.....si ag.com....''hai sa vad ce functie avea dl.Rusu Anghel ca politist comunitar in niciun caz:)))) Asta in speranta ca ati auzit de patrula MIXTA si tot in speranta ca oricat de rai si de prosti ar fi unii comunitari acestia fac tot posibilul sa-si faca serviciul asa cum trebuie.

    RăspundețiȘtergere
  26. D-le Benea cate amenzi ai luat de la Politia Comunitara in ultimile 2 luni?
    Daca erai de la noi din localitate fi sigur ca-mi scoteam salariul din amenzile pe care ti le aplicam. Si astea numai pe corecte.
    Ai permis de conducere?
    Frecventezi discotecile?
    Sti foarte bine ca in toate institutiile sunt asemenea specimene(Primarii,Parlament ,Senat,nu mai spun de Politia Romana).
    Te intrb: tu unde lucrezi?
    Cum ai intrat in posesia referatului?
    Rusine sa va fie,tie si persoanei care a sustras acel document.

    RăspundețiȘtergere
  27. In loc sa va aia grija de cum scriu politistii comunitari - si nu numai - mai bine ati vedea daca isi indeplinesc sau nu misiunea incredintata si platita din banul public (am folosit 'on purpose' singularul). Sunt de acord sa fie blamati daca ard gazul de pomana dar, sa fim seriosi, numai citind comentariile stupide si agramate de mai sus, imi dau seama ca am pierdut timpul de pomana pe aici... Ca sa zic asa, pe limba voastra: 'Ete inteligentii unde era!!!!'

    RăspundețiȘtergere

Tu ce crezi?