Furt la diateza reflexivă: Muzeul din Bârlad, jefuit de „fantome”

Hoții se pot împărți în mai multe categorii. De buzunare, talhari, delapidatori, don juani etc. Urbea noastră reușește la acest capitol, al cleptomanilor, să fie încă o dată la înălțime. Polițiștii bârlădeni au primit ieri o sesizare de la reprezentanții Muzeului „Vasile Pârvan” cu privire la un furt de aparate de aer condiționat.

Curios e că aceste aparate erau montate înainte de a se „evapora”. Mai bizar e că, de când au început lucrările de modernizare la teatru și la muzeu, tot timpul e cineva acolo. Polițiștii comunitari fac două schimburi, de la patru după-amiază la opt dimineață, iar în restul timpului muncitorii lucrează asiduu (!). Și ca seria de bizarități să continue, dispariția aparatelor de aer condiționat s-a produs pe 8 iunie, potrivit spuselor Mihaelei Ștraub, purtătorul de cuvânt de la IPJ Vaslui, iar sesizarea a fost făcută polițiștilor bârlădeni abia ieri dimineață.

Daca punem cap la cap aceste bizarități apar câteva dileme pe care eu, personal, nu pot să mi le explic.
1. Spuneam că aparatele erau montate. Cum au reușit „hoții” să le desprindă, într-un timp atât de scurt?
2. Se leagă de prima dilemă. Cum au „reușit” paznicii sau muncitorii să nu observe jefuitorii cu aparatele în spate?
3. De ce sesizarea furtului s-a făcut după două zile de la constatarea lui?
Ieri, pe la 13, frământat de aceste întrebări, i-am dat un telefon directorului muzeului, Mircea Mamalaucă. Răspunsul primit în mod repetat, „abonatul Vodafone nu răspunde”, nu mi-a satisfăcut curiozitatea.

P.S. Îmi aduc aminte de un spectacol foarte tare de la Deko Cafe vazut pe net, referitor la diateza reflexiva. Puteți să vedeți mai jos videoclipul și o să înțelegeți de ce, și ce legătură are cu textul.

14 comentarii:

  1. ce-ti ziceam eu acum cateva zile despre treaba cu "verbele reflexive"? probabil "s-au furat" singure! :))

    RăspundețiȘtergere
  2. toata treaba e cu "diateza reflexiva"! :))

    RăspundețiȘtergere
  3. romania...tara tuturor posibilitatilor...

    RăspundețiȘtergere
  4. daca au ajuns si fantomele sa fure e de jale mareeeeee!

    RăspundețiȘtergere
  5. s-au saturat dracii de caldura emanata de la cazanele din iad si s-au hotarat sa se racoreasca cu aerele de la muzeu. ce e asa grav? eu unu nu vad nici o problema, cand o sa se hotarasca lucifer sa renoveze iadul o sa fie mai greu ca o sa ramanem fara muncitori.

    RăspundețiȘtergere
  6. mamalauca asta nu e inlocuit odata?..
    daca nici la telefon nu raspunde?!
    e si foarte ocupat, nu?
    nimeni nu il vede pe mamalauca cum este?
    ce masuri a luat pentru a nu se fura nimic? de ce nu a sesizat furtul de la inceput?

    RăspundețiȘtergere
  7. ce este de mirare? Fapta lui Teodorescu care a "imprumutat" tablouri(chiar daca se zice ca tot el le-a donat cand a plecat la Galati sa-si termine "facultatea")ca sa participe cu ele la licitatie in nume propriu si nu a muzeului nu are aceeasi conotatie? De ce presa tace mormant despre acest subiect? Pana si politia ascunde cazul.!!

    RăspundețiȘtergere
  8. "Și ca seria de bizarități să continue"....Bai flacau semianalfabet,"bizaritati" sunt in creierul tau coclit,iar despre "continue",tine-o tot asa,in curand profesoara ta de limba romana va muri de rusine,asa ca vei rasufla usurat!Iti doresc o "mue" racoroasa!

    RăspundețiȘtergere
  9. Frate, am luat ţeapă de data asta! Eu, obisnuit cu articolele de calitate selectaate de Razvan, am dat click si... surpriza! Doar nişte "bizarităţi"! Hahahahaa!

    RăspundețiȘtergere
  10. ca nu e nici primul si nici ultimu lucru care dispare acolo! De ce nu cauta la salariati acasa? si de ce s-au musamalizat celelalte furturi?

    RăspundețiȘtergere
  11. Aceasta diversiune, este facuta cu scopul deturnarii atentiei organelor de urmarire penala, in legatura cu jaful comunistilor, respectiv celebrele tablouri ale lui Corneliu Baba si alte infractiuni cu obiecte de cult si patrimoniu, de evaziune si crima organizata! In termeni politenesti, se numeste ''spargerea dispozitivului de urmarire''!

    RăspundețiȘtergere
  12. Tu spui aparate de aer conditionat, in ziare gasim ca e vorba de tubulatura!
    Care e adevarul?
    Aparate sau "burlane"

    RăspundețiȘtergere
  13. ariapa de nord a Palatului a fost pana nu de mult populata cu mamifere din specia "muzeografi", odata cu transhumanta acestora au migarat si o parte din echipamentele necesare sederii, mai putin instalatia de AC care datorita modificarilor climatice din ultima vreme a fost uitata sau imprumutata altui ecosistem aflat intr-o zona mai calda.

    RăspundețiȘtergere
  14. Mai nea ionut cristi benea, ar trebui sa te informezi mai intai, temeinic, la sursa si apoi sa scrii astfel de "articole". Motivatia ca nu raspunde nimeni la telefon, nu tine. Sau chiar asa sa fie, nu stii unde este muzeul in Barlad? Apropos, ai fost vreodata la muzeu? Daca nu, te invitam noi, poate cunosti si cateva "exemplare din specia" muzeografi, asa cum foarte "inteligent" se exprima unul dintre,"banuiesc" colaboratorii dumneavoastra.
    Nu va salut si nu va stimez.

    RăspundețiȘtergere

Tu ce crezi?