De ce nu-mi place senatorul Vasile Pintilie


Motive sunt destule, însă toate au legătură cu această propoziţie: Dl. Pintilie trăieşte într-o lume utopică.

Mai nou, a preluat dogma solomoniană de a trimite săgeţi verbale în burţile contracandidaţilor politici. N-are cine ştie ce experienţă politică, dar a învăţat din mers manualul de utilizare al vieţii politice tipic româneşti. Are talentul de a da un răspuns care să-l avantajeze, indiferent dacă întrebarea care îi este pusă are menirea de a-l îngropa în hazna. Doamnelor şi domnilor, vi-l prezint pe dl. senator Vasile Pintilie!

Vorbeam de lumea utopică în care, părerea mea, dl Pintilie este cetăţean de onoare. La o conferinţă de presă pe care a susţinut-o, parlamentarul bârlădean a adus în discuţie faptul că românii care muncesc în ţara noastră sunt plătiţi în funcţie de munca pe care o depun. A mai exemplificat dl Pintilie cazul unui portar nemulţumit de leafă şi care, după părerea domniei sale, nu ar trebui să aibă pretenţii să fie plătit decent, atât timp cât are doar opt clase. Faptul că dl. Pintilie crede, în faţa camerelor de luat vederi, că vinovat pentru starea actuală a ţării nu este actualul guvern ci precedentele, nu ar trebui să mai surprindă pe nimeni.

Dacă toţi românii ar fi plătiţi în funcţie de munca pe care o depun, portarul despre care a amintit ar trebui să câştige de cel puţin trei ori mai mult decât domnia sa. Nu mă refer la dl Pintilie în particular, ci la funcţia dumnealui. Dacă un român are opt clase, trebuie să-i lipim de frunte un fluturaş de salariu de câteva sute de lei? Dacă toţi am fi profesori, cercetători, medici sau antreprenori, cine ne-ar mai păzi instituţiile? Cine ar mai ambala zahărul pe care dl Pintilie şi-l pune în cafea când (nu) se gândeşte la ce ar mai putea să facă folositor pentru oraşul şi ţara în care trăim cu toţii? Şi exemplele continuă până la vânzătorii din magazinele de electrocasnice.

E greu să fii ancorat în realitate în condiţiile în care singura palmă pe care ţi-o dă viaţa este traficul îngreunat din cauza nămeţilor de pe ruta Bârlad – Bucureşti. Sau neputinţa de a copia, în ciuda nenumăratelor încercări, stilul oratoric al lui Cicero. De aceea ar trebui să fim un pic mai înţelegători cu dl Pintilie şi să-l înţelegem. Aşa că, iartă-l, bârlădene, că nu ştie ce spune!

28 de comentarii:

  1. UN DOBITOC AFACERIST SI AHTIAT DE PUTERE.....

    RăspundețiȘtergere
  2. Un parlamentar la fel k ceilalti!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. un dobitoc cand mai ajungem la minimul de 600 euro care lau promis mie greata si sila de R omania

    RăspundețiȘtergere
  4. ROMANIA trebuie rasa de fata pamantului asteptam sa ne intoarcem in tara de 15 ani si nu putem din cauza prostiei .SATANE VETI FI CEI MAI BOGATI DIN CIMITIR.

    RăspundețiȘtergere
  5. cand oamenii nu au ce face critica pe altii...

    RăspundețiȘtergere
  6. CE SA ZIC...ASTA CARE A SCRIS ARTICOLUL LE CAM STIE PE TOATE!PSD-ISTILOR, PUPINCURISTII LUI NEA TITI SI A BOULUI DE SOLOMON, PAI E NORMAL CA TU DACA STAI SI FRECI MENTA NU O SA CASTIGI BANI,PUNETI OSUL LA TREABA SI LASATI POLITICA DE RADIO SANTZ CREK DE ASTA NU DAM INAINTE NOI CA-I UTOPIC PINTILIE,HAI SA FIM SERIOSI...NE-AR TREBUI MAI MULTI POLITICIENI ADEVARATI CA EL NU HAHALERE DE ASTEA CU AERE DE POLITICIENI ATOSTIUTORI SI CU CREIER ZERO.....

    RăspundețiȘtergere
  7. eu cred ca toti vor bani ,citi mai multi bani .
    e simplu : ma bag in politica , evident trebuie sa investesc o suma ..1 miliard , poate doua , trei. Ca orice om de afaceri trebuie sa scot profit pe ce am ivestit.Ca acum e pdl-ul ? sucks..a fost si psd si pnl si sa nu uitam cistigatorul cel mar e: UDMR.
    Asadar , pinilie , solomon , etc ... sunt doar niste pioni , platiti bine cei drept , pentru a ne tine ocupati si de a nu a vedea adevarul scop al politicii romanesti , de fapt al virfului acesteia : ROMANIA NU VA MAI FI A ROMANILOR DEZBINATI ci a evreilor , asta daca nu cumva este deja dupa cum a declarat premierul isdraelian in kneset :ROMANIA A FOST CUMPARATA.
    RRRROMINI , descendenti ai lui ....si a lui....certativa , omoritiva ,fiti dezbinati , ca evreii va sunt recunoscatori.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ionut, daca nu-ti place d-nul senator Pintilie, asta nu inseamana ca la fiecare restaurnt, te va astepta masa plina iar plata facuta de el, doar pentru a-ti intra tie in gratii!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ti se pare ca Pintilie este diferit de Solomon, Constantinescu, sau de clasa politica din Romania in general? Toti sunt niste lupi care imbraca blana de oaie in fata presei. Vina apartine societatii care a creat un asemenea monstru - omul politic roman.

    RăspundețiȘtergere
  10. Am sa ma abtin sa comentez aberatiile lui Pintilie despre salarii. Dar daca portarul ala nu merita sa castige mai mult, oare copiii lui nu merita sa manance, sa aiba jucarii, carti, o copilarie mai buna?
    Un copil bolnav nu merita un tratament adecvat? M-a uimit cum au reactionat autoritatile romane atunci cand Cristi Minculescu (solistul trupei Iris) avut nevoie de un transplant de ficat. Din taxele tuturor s-au dus 25.000 de mii de euro pentru operatia lui Minculescu in Austria. Dar un copil care are o viata intreaga in fata este pus pe lista de asteptare. Bineinteles ca in 99% din cazuri, asteapta degeaba. Pentru asta tot guvernele anterioare sunt de vina domnule Pintilie? Minculescu in 30 de ani activitate a strans cu siguranta banii necesari pt transplantul de ficat, dar probabil s-au dus toti pe whisky. Unde e normalitatea acum stimate domn Pintilie?

    RăspundețiȘtergere
  11. Fratilor shuuuuu cocu mic, ca acum suntem noi la guvernare PD-L si daca nu va convine ducetiva la Bunicuta Iliescu si plangetiva , ca doar el la crescut pe Basescu , despre domnul Pintilie nu pot sa zic , decat ca e si el un baron local care face jocul celor de la Bucuresti dar se pare ca in Vaslui nu prea are sansa ca PSD , si armata rosie nu prea il la sa in pace si il ataca , prin presa pesedista .... adica televiziunea aceia care filmeaza toata ziua o garla in Baelad ????
    atat .

    RăspundețiȘtergere
  12. Pt anonimul care a postat inaintea mea: esti un pic cam naiv. Pintilie, Iliescu, toti ca ei, inclusiv noi cei care scriem aberatii pe bloguri sub forma de articole sau comentarii ... suntem toti creatiile societatii in care ne-am nascut si am trait. Tot noi putem schimba ceva, dar sa nu te astepti sa facem asta peste noapte. O noua revolutie de exemplu n-ar insemna decat sa taiem capul sarpelui si sa-i cresca altul la loc, identic.

    RăspundețiȘtergere
  13. ARTICOLUL ASTA A PRINS BINE....PSD-ISTILOR LE E FRICA DE PINTILIE!UN LUCRU FFFBUN.POATE VOM SCAPA DE V.MIHALACHI SI DE TOATA GASCA LUI DE TROGLODITI SI DE BANDITI

    RăspundețiȘtergere
  14. Mai benea tu esti tare subtirel la bibilica si cand te referi la portarul ala despre care facea vorbire senatorul cu siguramta te gandesti la tine (ca de fapt tot un fel paznic esti si tu- dar al lupilor si hotilor de psd-isti) .
    Toata viata ta ai sa fii si prost si sarac!

    RăspundețiȘtergere
  15. Si de ce spui tu Ionut ca nu- ti place senatorul?
    Ca recomanda unora ca tine sa munceasca mai mult?
    Ca are tupeul sa spuna unora "-aveti grija de viata voastra!
    Ionut ,iar s-au folosit de tine aia de la Psd!

    RăspundețiȘtergere
  16. benea!

    cine te crezi?
    ti-au dat unii apa la moara publicindu-ti impresiile de copil, si brusc , ai devenit critic de politicieni.

    RăspundețiȘtergere
  17. E un idiot, care are numai urechi de auzit, dar duce lipsa de cap sa gandeasca.

    RăspundețiȘtergere
  18. benea un jurnalist trebuie sa fie impartial. scuze de fapt tu nu esti jurnalist, esti liber cugetator.

    RăspundețiȘtergere
  19. @yoyo. Ai dreptate, nu Pintilie il adapa si hraneste pe Benea, ci mai vechii comunisti, carora le multumeste in postura de tonomat neimpartial!

    RăspundețiȘtergere
  20. continua benea!
    lasa vulpile sa viseze la struguri

    RăspundețiȘtergere
  21. Benea isi da numele,ceilalti nu....sint anonimi

    RăspundețiȘtergere
  22. oameni buni chiar ESTE Bine????
    CE A FACUT SENATORUL PINTILIE ( ARPOX 2000 VOTURI)PENTRU FRAIERII CARE L-AU VOTAT ????????

    RăspundețiȘtergere
  23. sincer, imi este mila de tine ionut benea!!! la fel de tanar sunt si eu ca si tine, dar, spre deosebire de tine eu vad altfel lucrurile. in primul rand esti barladean si stii destul de bine cate locuri de munca oferea fabrica de rulmenti barlad; daca nu stii iti spu eu: peste 12.000. dar a venit bunicuta iliescu si a privatizat tot ce se putea..tot de unde se putea ciuguli bani. au dat-o la turci pe nimica toata si acum au mai ramas doar cateva sute de locuri de munca. si nu numai in barlad, ci peste tot ionut, in toata tara!!! esti un pesedist nesimtit si ipocrit! imi este rusine ca un tanar ca tine poate gandi in felul asta! vrei nu vrei, senatorul pintilie va fi viitorul primar al barladului!!!

    RăspundețiȘtergere
  24. "vrei nu vrei, senatorul pintilie va fi viitorul primar al barladului!!!" - M-am distrat de minune. E cel mai bun banc pe care l-am auzit anul asta.

    Sa-ti spun ceva. Eu nu sunt nici PSD-ist, nici PDL-ist, n-am nici o culoare politica. De fapt urasc politica si mai ales politicienii. Dar la "senatorul Pintilie va fi viitorul primar al Barladului" am un singur raspuns: IN YOUR DREAMS!!!

    RăspundețiȘtergere
  25. Te pomenesti ca primaria din Barlad este cumparata de Titi Constantinescu si gasca lui de profitori!
    O veti lua in freza in 2012! !!

    RăspundețiȘtergere
  26. Pintilie primar la Barlad? Fereasca-ne Dumnezeu!
    De ce nimeni nu se gandeste sa intervieveze nu actualii ci fostii lui angajati? S-ar putea ca cineva sa aiba curajul necesar sa vorbeasca despre afacerile domnului Pintilie, despre nepasarea lui fata de cei din jurul sau, despre exploatarea angajatilor domniei sale (care intamplator au si studii superioare).

    RăspundețiȘtergere
  27. Daca ar mai fi 10 oameni de afaceri ca Pintilie la Barlad care sa plateasca miliarde impzite la stat si la primarie cu siguranta ar fi bine.
    Nu va lasati influentati de mentalitatile comuniste pt. ca acest mod de gandire duce la lipsa de initiativa si la saracie.
    Asa ca un primar care sa vina cu o mentalitate noua si cu idei bazate pe economia de piata reala, ar fi un mare avantaj pentru o localitate ca Barladul !

    RăspundețiȘtergere
  28. Intradevar senatorul este rupt de realitate el doar plimba niste hartii dela senat la barlad si invers fara sa stie exact ce scrie in ele .stimabilul domn senator Pintilie face exact ce trebuie sa faca (fura bani ca sa puna la loc de unde a luat sa isi cumpere scaunul de parlamentar ). si trebuie sa fure mult pentru ca alt mandat no sa mai pupe domnia lui . asa ca degeaba scrii tu ionute aceste lucruri pentru ca senatorul are treaba MUNCESTE(pentru el)

    RăspundețiȘtergere

Tu ce crezi?