Tras in teapa de firma unui ales local

Vasile Gîlea
Barladeanul Vasile Gîlea a lucrat pana acum un an si jumatate la o firmă importantă de constructii din oras la care este actionar si unul dintre edilii urbei. Omul sustine ca pe 3 septembrie 2008 a suferit un accident de muncă, în urma căruia s-a ales cu femurul fracturat.

În astfel de situatii e usor de anticipat ce s-a întâmplat ulterior. Bărbatul nu a mai putut rămâne angajat si a fost nevoit să intre în somaj. Reprezentantii firmei la care bărbatul lucra l-au sfătuit pe nefericitul angajat să nu solicite zile de spitalizare, deoarece după ce va termina somajul îi vor da ceva de muncă. Asa că bărbatul a stat zile bune în spital, însă, la cererea angajatorului, nu a solicitat zile de spitalizare. Decizie pe care avea să o regrete ulterior. Daca ar fi facut-o barbatul putea sa se pensioneze pe caz de boala si firma la care a lucrat ar fi intrat la cheltuieli.

Cele 15 luni în care bărbatul a stat acasă si a luat somaj s-au terminat în luna martie a acestui an si, credul în vorbele angajatorului, s-a dus să ceară ceva de muncă. Numai că, nemaiavand nevoie de un bărbat "cu 18 suruburi în picior", reprezentantii importantei firme bârlădene l-au trimis la plimbare.

Vasile Gîlea are doi copii la Iasi la facultate si dacă va rămâne fără niciun venit spune că va fi nevoit să îi retragă de la studii: "Dacă mă sună copiii si îmi spun să le trimit bani de cămin, ce fac eu atunci. Pâna acum mă mai descurcam, si-asa greu, cu banii din somaj, dar acum dacă nici eu si nici sotia nu avem niciun venit ce o sa facem, o să dăm în cap la oameni? E tare greu! Sper să mi se rezolve problema. Dacă nu, mă duc la Vaslui la Protectia Muncii sau poate chiar mai departe, la Bucuresti", a spus Vasile Gîlea.

9 comentarii:

  1. pai si normal ca firma nu vrea sa plateasca !! Oare ce firma era ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Satulul nu crede flamandului in veci!

    RăspundețiȘtergere
  3. oare ce firma putea sa fie? ...si de constructii pe deasupra! ca actionar, un edil al urbei!
    Ghici ciperca ce-i?!?
    Ar face bine acest "edil" sa-si repare greseala, astfl va pierde insutit!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. La un astfel de diagnostic, respectiv fractura de femur, nu cunosc imprejurarile prin care s-a produs accidentul de munca, dar angajatorul era obligat ca in 48 de ore sa declare evenimentul la ITM Vaslui, iar salariatul trebuia sa cunoasca faptul ca, in momentul internarii in spital trebuia sa declare ca fractura a fost cauza unui accident de munca. Dupa 90 de zile, salariatul mergea la comisia medicala si era pensionat pe caz de boala fara nici o problema sau cu oarece donatii la sefa de comisie ( stiti voi, nu-i asa???) Aici a gresit si angajatorul ( oricum nu i se putea intampla nimic grav in afara unei amenzi de pana la max 4000-5000 lei pentru neglijente) si angajatul pentru ca nu a cunoscut ce drepturi si obligatii are ca lucrator. Necunoasterea legii nu este o scuza, cu parere de rau!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. In cazul acesta lucratorul care a suferit accidentul ,spre binele lui ar trebui sa mearga la I.T.M. Vaslui si sa declare accidentul ,in care sa includa si martorii care au asistat la accident ,iar cei de la I.T.M. stiu ce au de facut dupa aceea.

    RăspundețiȘtergere
  6. cu un avocat bun la dita plateste tot

    RăspundețiȘtergere
  7. edilul cred ca e primarul cu sigurantza ...

    RăspundețiȘtergere
  8. edilul nu e primarul.
    pe cel care a aparut la ziar il cunosc, e vecin...pacat, ca e om bun...
    edilul stipulat aici nu e titi, asta va zic sigur, dar o sa aflu si o sa va zic cine e...

    RăspundețiȘtergere
  9. :))asta vorbeste pe nas.E pus de cineva sa l scoata pe primar.Persoana din poza e tatal unui fost coleg din liceu.Acum lucreaza la aceiasi fima (datorita primarului) cu 600 RON.Din banii astia isi tine copii facultate si mai plateste si datorii.E adevarat ca omu are probleme.Copii is si acum la facultate datorita burselor DE STUDIU.V-as zice mai multe da nu treaba mea.Pt mai multe inf sunati la 0754395375 e chiar fiul barbatului care e in anu 4 la facultate(numai sa nu l credeti pe ala care o zis ca nu firma lu'nea titi:D, care la randu lui e si el un om bun da are si el o parte din vina)Chiar asa cati bani iti da:D?

    RăspundețiȘtergere

Tu ce crezi?