Fraude de miliarde la C.A.R.P. Barlad

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor a fost, in ultimii ani, locul in care s-au dat tunuri de miliarde de lei. Cel mai recent caz este cel a lui Adrian Miron care a adus prejudicii institutiei de numai putin de 1,7 miliarde, fiind un simplu membru.

Parchetul de pe langa Judecatoria Barlad a primit recent din partea politistilor de la Biroul Investigatii Criminale doua dosare de delapidare si de neglijenta in serviciului ce vizeaza fosti sau actuali functionari ai Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (C.A.R.P). Politistii mai investigheaza cazul lui Adrian Miron, care din postura de simplu membru a reusit sa insele unitatea cu 1,7 miliarde de lei vechi.

In 2008, Anisoara Bejan si Corina Damian au fost luate la ochi de catre oamenii legii pentru infractiuni economice. Prima dintre ele pentru delapidare, iar cea de a doua pentru complicitate. Politistii au cercetat cazul pana in urma cu doua luni cand l-au pasat la Parchet.
 
Cele doua se pare ca au inselat unitatea la care mii de pensionari isi depun si ultimii banuti cu peste un miliard de lei vechi. De altfel. Anisoarei Bejan i s-a pus sechestru pe casa in valoare de 100.000 de lei. Intre timp, probabil pentru a scapa de eventualele repercursiuni ale faptei sale, femeia a plecat in Italia. Cum a reusit ea sa treaca granita fiind protagonista unui caz de delapidare este o enigma.

Nici Corina Damian, complicele sau nu mai lucreaza in momentul de fata la C.A.R.P, insa pornind de la prezumtia de nevinovatia femeia nu a putut fi sanctionata in niciun fel de oamenii legii. Ea a reusit sa isi gaseasca, se pare, un loc caldut de functionar la una din sucursalele BRD din oras. Avand in vedere antecedentele sale putem spune ca lupul a fost pus paznic la oi.

O data cu dosarul celor doua, procurorii barladeni au mai primit un dosar constand in neglijenta in serviciu. Acesta apartine Marianei Rotaru si Zoniei Necula, care culmea, si acum sunt angajate la C.A.R.P.


Tunul cel mare

Cea mai mare fraudare apartine lui Adrian Miron. Acesta este fost ofiter in cadrul Ministerului Apararii Nationale si din postura de simplu membru a reusit sa se aleaga cu 1,7 miliarde de lei vechi. Metoda lui era foarte simpla. Falsifica documente si cerea imprumuturi pe numele unor persoane care se trezeau datoare vandute peste noapte. De altfel asa a fost si prins de catre politistii. Mai multe persoane s-au plans ca le-au venit citatii prin care li se cerea sa plateasca imprumuturi pe care nu le-au facut. Aproape 40 de persoane au fost prejudiciate de catre Miron.


Ce zice conducerea C.A.R.P.

"Eu nu sunt presedinte de foarte mult timp la aceasta institutie. Stiu in mare parte despre cazurile cercetate de catre oamenii legii insa nu stiu exact continutul. Noi am introdus programe de audienta cu consilierii. Procesul acordarii unui imprumut este supravegheat de la intocmirea actelor pana la acordarea banilor", spune Nicolae Mihai, presedintele C.A.R.P. Barlad

10 comentarii:

  1. spanzurat in fata primariei sa ia alti de frica

    RăspundețiȘtergere
  2. asa se traieste bine in romania, prosti suntem noi ca nu facem la fel :)

    RăspundețiȘtergere
  3. mai BENEA mai informeazate ca habar nu ai despre acest caz mai cerceteaza si apoi sa vorbesti

    RăspundețiȘtergere
  4. Inca o dovada vie a prostiei romanesti.Asa ne trebuie daca toleram toti hotii si golanii.Si mai spuneau ca afost si ofiter.Rusine!!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Are dreptate "anonimul din 19 mai 2010,20.13".Cauta-ma si i-ti pot dona continutul dosarului si alte 2 dosare de frauda de aproximativ fiecare de 3 miliarde !!!,unde este implicata fosta si deocamdata actuala SECRETARA.

    RăspundețiȘtergere
  6. Băi papa lapte,secretara nu are nici o vina.Nu i-a dă banii şi nici nu întocmeşte actele.Mai informeazăte si apoi vorbeşte.Eu sunt de mult membru CAR si niciodată nu secretara a facut formele.Se dicutau in şedinte aceste imprumuturi:cei care vizau erau contabilul sef si preşedintele.Secretara era un functionar ca ori care altul.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mai stie cineva ceva de Adrian Miron ? detalii pls.
    G.

    RăspundețiȘtergere
  8. ADRIAN MIRON, PRIN FOSTA FUNCTIE AVUTA, A RAMAS CU MENTALITATEA DE A ORDONA SUBORDONATII.ASTFEL II INTIMIDA SI PE ANGAJATII C.A.R.P BARLAD PRIN VOCEA SEVERA.FIE ERA UN MEMBRU CUNOSCUT AL CONDUCERII CAREIA LE INSPIRA INCREDERE SI ASTFEL I SE APROBA CERERILE CARE NU AU FOST VERIFICATE DE CATRE CONSILIUL DE CONDUCERE
    FELICITARI D-NEI SECRETARE PENTRU NEIMPLICAREA IN INTOCMIREA DOCUMENTELOR LASAND SA ISI ASUME RESPONSABILITATEA PRESEDINTELE SI CONSILIUL dIRECTOR

    RăspundețiȘtergere
  9. de necrezut cum unii ; DESTEPTI ; pot sa insele multimea de prosti ,azi nu poti sa ai incredere nici in tine insuti,.....acesti sacali care au ajuns la apusul vietii si continua sa se poarte la fel cum au facuto in toata viata ar trebui sa li se confiste tot si lasati sa traiasca din mila OAMENILOR,...sa cerseasca ..javrele...

    RăspundețiȘtergere

Tu ce crezi?